• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir, Hido’yu kucakladı... ERKİN USMAN

İzmir, Hido'yu kucakladı...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.06.2012, 00:00
NBA'de Orlando Magic formasını giyen milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, adeta İzmir'i salladı.
28 Haziran-1 Temmuz'da İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda Hido Talent adı altında yetenek kampı düzenleyecek olan Türkoğlu, Barçın Spor'un organize ettiği imza gününde hayranlarına keyifli dakikalar yaşattı.
Barçın Spor'un Konak'taki mağazasında büyük izdiham yaşanırken, yıldız basketbolcunun çok neşeli olduğu gözlendi. Hayranlarının hiç bir istediğini geri çevirmeden sohbetler edip fotoğraflar çektiren Türkoğlu, İzmir'e hayran olduğunu söyledi. İzmir'in basketbol şehri olduğunu belirten yıldız oyuncu, "Türkiye'de 3-4 kentte yetenek kampı düzenliyoruz. İzmir'deki organizasyon 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında olacak. İzmir'deki 10 yaş üzeri kız ve erkek sporcuları Halkapınar Spor Salonu'na bekliyoruz" yorumunu yaptı. Barçınspor'un sahibi Deniz Barçın'la hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmeyen Türkoğlu önümüzdeki hafta yeniden İzmir'e gelecek.

hayattan
Çamfıstığı sorunu TBMM gündeminde

26 Nisan tarihinde bu köşede, "Çamfıstığı'nda sorun var"demiş, özellikle Bergama ve bölgesinde yaşanan çamfıstığı sorununun çözümü konusunda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Bergamalı Prof.Dr.Birgül Ayman Güler'in çalışmalar yaptığını belirtmiş ve önemli toplantılar organize ettiğini yazmıştım.
***
Güler, o toplantıları gerçekleştirdi. Katılım da bir hayli fazla oldu.
Sorun, üreticilerle ve bilim adamlarıyla masaya yatırıldı. Gerek toplantı öncesi ve gerekse toplantı sonrası, konuyu meclis gündemine taşıyacağına söz veren Güler, sözünde durdu ve Kozak Çamfıstığı Sorunu Araştırma Komisyo'nu Kurulması ile ilgili önergesini
Meclis Başkanlığı'na verdi. Dilekçe özetle şöyle: "Ülkemiz çamfıstığı üretiminin yarısının karşılandığı, İzmir-Bergama Kozak Havzası çamfıstığı üretiminde, son yıllarda yaşanan fıstık çamı ağaçlarındaki ibre kuruması ve buna bağlı verim düşüklüğü ile yöre insanının mağduriyetinin giderilmesi ve çamfıstığına dayalı ihracat ve ekonomik kayıpların önlenmesi amacıyla Anayasanın 98, İçtüzüğün 104 ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını teklif ederiz."
* * *
Ama bu dilekçe sadece tek sayfalık sıradan bir dilekçe değil. Birgül Ayman Güler, dilekçenin ekine üç sayfalık da gerekçeli rapor eklemiş..
Evet, üreticinin yaşadığı sorun, artık Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in masasında.
Bakalım komisyon kurulacak ve üreticinin yaşadığı bu sorunun çözümü için çalışmalar başlayacak mı? Hep birlikte bekleyeceğiz.

laflama

*" Yaz deftere al haftaya" dönemi geçti. "Al kredi kartını, geç pos makinesinden" dönemi başladı yahu.
" İlim, çakma da olsa, Çin'de bile arayınız.
* Bu devirde kim yanlış, kim doğru nereden bileceğiz? Herkes kendine göre doğru!
* Enteller düğün yaparsa, ancak "kıl düğünü" yapar.
* Çooook ter akıttım çooook. Sonunda "tellak" oldum.
İbrahim Ormancı'dan

kentten
Bu sergi mutlaka izlenir

Karşıyaka Kalkınma Derneği (KARKAD) ilk adımlarını sanata doğru atıyor.
Dernek yönetim kurulu üyesi olan Ressam ve Heykeltraş Abdülkadir ÖZTÜRK'ün portföyü ile oluşan sergiyi; yeni binasının açılışında gerçekleştiren KARKAD alışılmış bir dernekçiliğin dışında olduğunu vurguluyor.
Bugünkü açılış kokteyli ile start alacak sergi 10 Temmuz'a kadar devam edecek.
Heykeltraş Abdülkadir Öztürk daha önce uluslar arası birçok sergide bulunmuş kendine özgü çizgileri bulunan,soyut denemelere imzasını atmış. Bu serginin mutlaka gezilmesini salık veririz.

küpe
Gençlerin istekleri aşk, para, sağlık.Yaşlıların istekleri ise,sağlık, para ve aşktır.
P.Geroldy

günün fıkrası
Evlenme teklifi

"Çok tatlı bir kızdı. Onun evlilik teklifime (evet) demesi için bir yıl boyunca evine hergün muntazaman bir kırmızı gül gönderdim."
"Sonunda evlilik teklifini kabul etti mi bari?"
"Evet ama, tuttu ona hergün çiçek gönderdiğim çiçekçi çırağı ile evlendi."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI