• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir Körfezi nasıl kurtulur? ERKİN USMAN

İzmir Körfezi nasıl kurtulur?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.06.2012, 00:00
Bu soruyu İzmir'in duayen belediyecilerinden Fevzi Akbulut'a sordum.
Hemen belirteyim, Fevzi Akbulut'un belediyecilik hayatı Osman Kibar dönemine dayanır, bunu Alyanak'ın başkanlık günleri izler.
12 Eylül Hareketi sonrasında Güzelbahçe, Bornova belediyeleri, İzmir Fuar Müdürlüğü, Bebze ve Meyve Hal Müdürülükleri de Fevzi Akbulut'un hizmet alanları oldu.
Fevzi Akbulut İzmir Körfezi'ni kurtarma çalışmalarını yakından izliyor ve bu girişimlerin olumlu sonuçlar vereceğini umuyor.
* * *
İşte bu aşamada Fevzi Akbulut yeni ve ilginç bir öneriyi gündeme getirip şöyle konuşuyor:
"Körfezdeki çalışmalar devam ededursun. Günümüzde İstanbul'a ikinci bir boğaz kazandırılması gündemde iken, İzmir Körfezini kurtaracak, Güzelbahçe- Seferihisar arası denize een yakın uçlur arasın bir kanal neden açılmasın?
Seferihisarda deniz suyu soğuk. Güzelbahçe ise sıcaktır. Burada su sirkülasyonu kendiliğinden oluşacaktır."
* * *
Akbulut'un projesinde ; kanalın genişlik ve derinliğine göre küçük ve orta boy her türlü deniz vasıtaları da bu kanaldan yararlanacak. Böylece Seferihisar, Çeşme, Karaburun arası 6-7 saatlik deniz yolu bir saate inecektir.
Akbulut'i dinlemeye devam:
"Bu kanalın asıl işlevi Körfez temizliği olacaktır.Böyle bir kanal körfezin şah damarı, Seferihisar denizinin de akciğeri olur."

Talat Zurnacı'nın adı okulda yaşayacak
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın geçtiğimiz Ağustos ayında vefat eden Başkanı Talat Zurnacı'nın adı okulda yaşayacak.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın Manisa Valiliği ile imzaladığı protokol çerçevesinde, halen başka bir okulun binasında eğitim veren Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, önümüzdeki yıldan itibaren 16 derslikli yeni okul binasına kavuşacak. 1.8 milyon TL'ye mal olması öngörülen Salihli Talat Zurnacı Anadolu Meslek Lisesi için Salihli TSO ile Zurnacı'nın eşi Seçil Zurnacı, çocukları Elif ve Halil Zurnacı toplam 500 bin TL maddi katkı sağlamayı taahhüt etti.
İmza törenine merhum Talat Zurnacı'nın eşi Seçil Zurnacı, kızı Elif Zurnacı ve oğlu Halil Zurnacı da katıldı.

laflama
* Duygusallık şişmanlatıyormuş. İyi ki duygusuzum vallahi!
* Kadınlara şiddeti PTT duyuracakmış. Peki, kadınların posta koymasını kim duyuracak?
* Trendler değişiyor. Pos bıyık out, pos makinesi in ülkemde.
* Yolu sevgiden geçen herkes ile bir cinnet sonrası görüşürüz.
* Tutkuyla bağlandım sanmıştım sana, meğerse tutkalmış.
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA