• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşılıksız çekler arttı ERKİN USMAN

Karşılıksız çekler arttı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.07.2012, 00:00
Salih Esen, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın meclis üyesi... Ege'nin yakından tanıdığı bir isim.
Çalışma alanında da ciddi birikimlerin sahibi.
Esen, "Yasalar aceleye getiriliyor ve eksikliklerle çıkartılıyor. Bunun sonucunda, sanayiciler büyük kayıplarla karşılaşıyor. Sanayici olarak yaşadıklarımızı siyasetçiler de anlamıyor. Yaşanan sıkıntıların boyutları hakkında da bilgileri de yok" diyor.
***
Salih Esen, çek yasasının suiistimale açık tarafları bulunduğunu, örneğin tüzel kişiliğe ait çek karşılıksız çıktığı takdirde sadece tüzel kişinin çek alma cezasına çarptırıldığını anlatıyor ve ekliyor:
"Bu tabloda ortakların bir cezaya maruz kalmadıklarını görüyoruz. Oysa bu aşamada bir caydırıcılık ve yaptırım gerektir. Hemen belirtelim, bir firma çek yasağı kapsamına girdiği zaman kamu ihalelerinden men edilmesi gerekir. Bu, 2001 yılından bu yana üçüncü çek yasası. Dördüncü ve beşinci çek yasaları da yolda."
Salih Esen, KDV'si ödenmiş meblağların yine sanayicinin üzerinde kalacağını ısrarla vurguluyor.

hayattan
Uluslararası Caz Kampı başlıyor

İzmir, Uluslararası Caz Kampı ile yine bir 'ilk'e imza atıyor. Tolgonay Sanat Hanı ve Virginia Commanwealth University işbirliği ile düzenlenen ilk Uluslararası İzmir Caz Kampı'nda Amerika'nın eğitim devlerinden oluşan bir kadro eğitim verecek.
Bugün Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) atölyelerinde ve Jazz And Blues Arts Studio'da başlayacak kamp sürecinde ve sonrasında tatil beldelerinde ve "Cunda Müzik Günleri"nde Caz Kampı hocaları ve öğrencileri sahne alacaklar.
Konuya ilişkin bilgi veren SKSF Müdürü Mehmet Refik Soyer, gelecek jazz sanatçılarının her birinin dünya çapında tanındığını anımsatarak, "Bu sanatçıların oluşturacağı gruplar İzmir içinde ve tatil beldelerinde konserler de verecekler. Bu müziğin her kesim tarafından tanınması için çaba harcayacaklar. Bu konuda kültüre destek veren belediyelerin çabalarını da unutmamak gerek. Bu konuda ek talep gelirse değerlendirme yapılacak" diyor.

kentten
Patlayan su borusu 2 aydır boşa akıyor

Karşıyaka Cumhuriyet mahallesi 6705 sokaktaki 9 numaralı binanın önünde patlayan su borusu iki aydır akıyor. Bu sokakta oturan Aysel Arıkan, "İki aydır Karşıyaka'da bir belediye yetkilisine ulaşamadık. Kepçe getirip kendimiz tamir etmeyi düşünüyoruz" derken bir başka vatandaş Ali Riza Özler de şöyle konuşuyor:
"Belediye sağır sultan olunca İZSU'nun kapısını çaldık. Oradaki yetkililer işlerinin yoğun olduğunu söyleyip, biraz beklememizi istediler."
Merak ettiğim için soruyorum:
"Bu akan suyun parası kimden tahsil edilecek?"

Maydanoz dergisi rekora gidiyor!..
1927 yılında İzmir'de "Kaynana" isimli mizah dergisinin yayın hayatına başlamasının üzerinden tam 85 yıl geçti. Geride kalan onca yıla karşın İzmir'de yayınlanan bağımsız mizah dergilerinin sayısı bir elin parmaklarının sayısını geçemedi. Ne hikmetse bu dergiler de 6 sayıdan fazlasını göremedi. Bu arada gazetelerde ek olarak yayınlanan mizah dergilerini bunun dışında tutuyoruz. Günümüzde ise aylık yayınlanan İzmir'in mizah dergisi Maydanoz, 7. sayısıyla bir rekora imza attı. 85 yıl gibi bir aradan sonra en uzun ömürlü dergi olma unvanını elde etti! Daha önce İzmir'de yayınlanan Kaynana, Sinek, Mustafa, Fit, Cümbür e Sivilce dergileri 6'ncı sayılarının ardından kapanmıştı.
Maydanoz dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yönetmeni Mustafa Yıldız zor bir işe soyunduklarını belirtirken, "Belki de dünyada benzeri olmayan bir iş yapıyoruz. Dergimizin son sayısında 61 yazar ve çizer yer aldı. Derginin hiçbir çıkar ve art niyeti yok! Sadece yayın hayatımızın sürmesi için çabalıyoruz. Farkında olmadan bir de rekor kırdık. 85 yıl gibi uzunca bir aradan sonra İzmir'de 7 sayı çıkabilen bir mizah dergisiyiz artık! Yıl sonuna kadar 12 sayıyı tamamlayacağız. Yeni yılda, yeni hedeflerimiz olacak" diyor.

küpe
Çocuğunuza susmasını öğretin. Konuşmasını nasıl olsa öğrenecektir.
Muallim Naci

fıkra
Yemeğe çalış

Salamon bir lokantada yemek yerken bir dilenci yanına sokuldu ve "Tam üç gündür birşey yemedim" dedi.
Salamon omuzlarını silkti ve devam etti:
"Olur mu böyle? Kendini zorla yemeğe alıştır."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA