• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu atılım Çiğli’yi uçuracak! ERKİN USMAN

Bu atılım Çiğli'yi uçuracak!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.01.2013, 00:00
Çiğli'de Harmandalı Kavşağı'nda yapımı bitirilen ve yakında hizmete girecek olan Çiğli Eesus Outlet ilk etapta açılan 2 mağazasıyla bile İzmirlilerin uğrak yeri oldu. Kamil Erdoğan ve ortağı Necla Özakman tarafından yapılan Outleat 6 bin metrekare alan üzerine kuruldu.
Konuyla ilgili bilgi veren Kamil Erdoğan, "2011'de yapımına başlanan Efesus Outlet Center Çiğli, kısa sürede bitirilerek Çiğli başta olmak üzere tüm İzmir halkının alışveriş, eğlence ve dinlence ihtiyacını karşılamak için yakın zamanda hizmete girecek. Amacımız bölgedeki tek açık düzen AVM olarak Çiğli ve çevresi olmak üzere 7 den 77'ye tüm İzmir ve ilçelerine hizmet etmektir" diyor.
***
Kamil Erdoğan, tesislerde giyecek başta olmak üzere çeşitli konularda toplam 14 mağazanın olduğunu belirtiyor ve ekliyor:
"İçinde Yemek, içmek, dinlenmek için restoran ve kafeler ile genç ve çocuklara yönelik eğlence merkezi yer almaktadır. Ziyaretçilerimize 400 araçlık otopark hizmet edecektir. Ayrıca merkezi müzik ve anons sistemi ve kamera kontrol sistemiyle hizmetlerimiz desteklenmektedir. Tesisimize ulaşım son derece rahat olup belediye otobüsü durağına, metro istasyonlarına da yakın konumdadır."
***
Efesus Outlet'in öncelikle Çiğli ve çevre ilçelere hizmet edeceğini de sözlerine ekleyen Erdoğan, "Yeni AVM Efesus Outlet Center Çiğli'de alışveriş yapmaya gelenlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak mağazalar yer alıyor. İlk etapta açılan RodiMood ve Koton gibi mağazalarda alışveriş yapabileceğiniz onlarca çeşit marka bulurken, ayrıca yiyecek ve dinlenme ihtiyaçlarınızı karşılayacak, tesisin oyuncak ve eğlence merkezinde ise çocuklarınızla keyifli vakit geçireceksiniz" diyor.
Öte yandan İzmir'in en yeni AVM'si Efesus Outlet Center Çiğli'de hizmete giren mağazalarda açılış şerefine özel indirimler uygulandığını da belirten Kamil Erdoğan, "Mesela, Koton'da yüzde 70'e varan indirim uygulanıyor" diyor.

bir kitap
Bir solukta okunacak kitap

Demirci Mehmet Efe, bir Ege efsanesi...
İbrahim Kiraz da, Ege ünlülerinin yaşamlarını en ince ayrıntılarına kadar araştırıp gün ışığına çıkaran bir yazar.
İbrahim Kiraz'ın son kitabı Ege'de Yanan Gül.
Kiraz bu kitabında, sadece Demirci Mehmet Efe'yi değil, çevresini de en ince ayrıntılarına dek ortaya çıkarması bakımından iddialı...
Ve bu kitabı okuduktan sonra karar verip diyeceksiniz ki: İstiklal Savaşımızın Ege bölümü ancak böyle anlatılır.
***
İbrahim Kiraz'ı dinliyoruz:
"Bu kitabımı, gençliğini yaşamadan, oğlu Ali'yi göremeden, onu kucağına alıp doya doya sevemeden, işgal edilmiş ülkesini kurtarmak için Çanakkale'de savaşarak gencecik bedeni parçalanarak toprağa düşen, şehit dedem Kirizler'in Ali'ye...
Doğarken annesini, Çanakkale'de babasını kaybeden, baba ve anne hasreti çekerek babaannesi tarafından büyütülen yetim babam Ali'ye...
Sivas Kohgresi'ne katılan, köyündeki gençleri örgütleyerek Kurtuluş Savaşı'na gönderen, köyün muhtarı, babamın dedesi, Kirizler'in Veli'ye...
Kurtuluş Savaşı'nda Afyon cephesinde 18 yaşında şehit düşen, ismini taşıdığım babamın amcası Kirizler'in İbrahim'e, gazi olan babamın diğer amcası Kirizler'in Mustafa'ya armağan ediyorum.
Ve daha nicelerine..."
***
İbrahim Kiraz'ın "Ege'de Yanan Gül"ü, bir nefeste okanacak kitaplardan.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA