• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka’da büyük buluşma bu hafta ERKİN USMAN

Karşıyaka'da büyük buluşma bu hafta

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.01.2013, 00:00
Karşıyaka Platformu Yürütme Kurulu, "İzmir Buluşmaları" adını verdikleri ilk etkinliklerinde Türkiye'nin dalında uzmanlaşmış kişilerini bir araya getirerek Siyaset, Hukuk ve Basın Etkileşimi konularını tartışmaya açıyor.
19 Ocak'ta Karşıyaka Opera Sahnesi'nde yapılacak ilk etkinlik, 3 oturumdan oluşacak. "Cumhuriyet'in Kuruluş Felsefesi ve Yargı" panelinde, CHP Milletvekili Süheyl Batum, Gazeteci-Yazar Can Ataklı, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Celal Ülgen, "Hukuk, Yargı Tebliği, Arabuluculuk ve Dil" oturumunda CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tartan, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Gazeteci-Yazar Orhan Bursalı, "Basın Etiği ve Yargı" panelinde ise CHP PM Üyesi Prof. Dr. Birgül Aytaman Güler, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Gazeteci-Yazar Mustafa Mutlu konuşmacı olacaklar.
Av. Murat Ergün, Av.Fatih Ülkü ve Av. Talat Ünlü'nün kurduğu Karşıyaka Platformu'nun, kulu yurttaş yapan, ümmeti silerek Türk Ulusunu canlandıran Cumhuriyet'in aydınlanma ve halkın katılımı ideallerine yürekten inanan sivil bir inisiyatif olduğunu belirterek şöyle devam ediyor:
"Sorunların ancak tartışılarak, konuşarak çözüleceğine inanıyoruz. Karşıyaka Platformu her şeyden önce Karşıyaka'dan, İzmir'den, Ege'den yükselen gür bir sestir. Siyasetten, tarihe, hukuktan, sanata her konuda, İzmir'in temiz kalpli insanlarını bir araya getirecek etkinlikler düzenleyecektir."

hayattan

Talebelik hiç bitmesin

Bu etkinlik geleneksel bir hale gelmiş gibi... Şifa Üniversitesi'nde düzenlenen yemekte, öğrenci velileri ile üniversite yönetimi ve öğretim görevlileri bir araya geldi.
Birlikte yenilen yemeğin ardından konferans salonuna geçilirken, burada velilere hitap eden Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, önemli mesajlar verdi.
İşte o mesajdan satırbaşları:
*Öğrencilerimize bir ağabey tavsiyesi, sizlerin bir ayrıcalığı olsun. 4 yıllık hemşirelikten, diyetisyenlikten veya fizyoterapiden mezun olduğunuzda talebeliğiniz bitmesin.
* 6 yılda tıp fakültesi bittiğinde, 5 yılda diş hekimliği bittiğinde talebeliğiniz bitmesin. Diyetisyenliği mi bitirdiniz; yüksek lisansını, doktorasını yapın. Diyetisyenliğin, hemşireliğin, fizyoterapistliğin yüksek lisansını, doktorasını yapın; yardımcı doçenti, doçenti, profesörü olun.
* Şimdi biz elimizde fenerle Türkiye'de hemşirelik, diyetisyenlik, fizyoterapistlik profesörü arıyoruz. Diş hekimliği profesörü arıyoruz. Şimdi biz bu programları açıp, hem kendi mezunlarımızı hem de dışarıdan gelecekleri yüksek lisans ve doktora programlarına başlatmayı hedefliyoruz. Lütfen talebelik psikolojisini üzerinizden atmayınız."

küpe
Bütün kapıları açan anahtar paradır.
Moliere

fıkra

Beterin beteri

Doktor, akıl hastanesinde ziyaretçilere bilgi verirken, yanlarından geçen gerçek bir hastayı gösterir:
"Bu delikanlı en uysal hastamızdır. Aşık olduğu kız, bir başka erkekle evlenmiş."
Biraz sonra zincire vurulmuş bir başka hastayı gösterip devam etti:
"Bu da biraz önce karşılaştığımız hastamızın sevdiği kızla evlenmiş olan..."

laflama
* Yarin keskin bıçak... Durdurun şu deliyi beni bıçaklayacak!
* Dinleyenler vampir mi Allah aşkına; Damar şarkı ne demek ya!
* Martin Luther King, ''Benim bir rüyam var '' demiş ya... Ben de diyorum ki ''Benim bir karabasanım var bu ülkede!''
* Biz ayrı dünyaların insanıyız Düriyee. Ben sanal dünyanın insanıyım, sen yalan dünyanın !..
* Nazar etme ne olur, cilveleş senin de olur !
* Ulan nasıl bir dünya bu? Asansörde, kapıda, sokakta görüp selam vermeden geçtiğimiz insanlarla facebook'ta arkadaşız!..
İbrahim Ormancı'dan

geçmişten
Kirletmek

Mehmet Akif öğle yemeğine Neyzen Tevfik'e davetlidir. Akif, berbat bir han odasında kalmakta olan dostunun sofrasına oturmadan önce ellerini yıkar. Neyzen havlu getirir. Ama, Akif kurulamak istemez. Dostunun ısrarı üzerine şöyle yanıt verir:
"Yooo Tevfik. Ellerimi şimdi gıcır gıcır temizledim. Havlunla kirletemem..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA