• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tarık Dursun K’nın hayatı film oldu! ERKİN USMAN

Tarık Dursun K'nın hayatı film oldu!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.02.2013, 00:00
Ünlü yazar, yönetmen ve hikayeci Tarık Dursun K,yaşam öyküsünü tanıtan " İmbatla Dol Kalbim" adlı belgesel için kamera karşısına geçti, kendi filminde hem oynadı, hem yönetti hem de herkesi şaşırttı.
Yaşanmış bir dönemin yitik aşkları, güçlü dostluklar ve gelecek için verilmiş ölümcül kavgaların anlatıldığı Tarık Dursun K' nın ,"Hikayeler" kitabından alınan konular bu belgeselde işleniyor.
Olaylar, çoğunlukla bir kıyı kentini anlatıyor ve buralarda geçiyor.
Çekimleri İstanbulda başlayan projeye, Ankara'da devam edildikten sonra, Foça bölümü start aldı.
Foçalı'lar yakından tanıdığı ve sevdikleri Tarık Dursun K'nın, hem aktör, hem yönetmen olduğunu görünce, bir daha şaşırdılar. Zaman zaman kamera arkasına geçen sanatçı, çekim setlerinde, eski bir yönetmen olduğunu, bu sefer de kanıtladı.
Full HD formatında çekilen belgesel toplam 52 dakika.
***
Filmin yönetmeni eski bir gazeteci, yazar Hikmet Yaşar Yenigün anlatıyor:
" 80 yıllık yaşamını yazmaya adamış, yazmayı nefes alıp vermekle bir tutmuş ülkemizin saygın sanatçılarından Tarık Dursun K. Anadolu köylerinden, kente uzanan geniş bir toplumsal çeşitlilik içinde yazan, öykü konularını ve kahramanlarını ilginç, canlı, gerçek yaşamdan süzülüp gelen kişiler üzerine kuran bir yazar.
Yarattığı kahramanlarda hep hayata tutunmaya çalışan, ezilen, dayanışma içinde olan, başkaldıran insan var. Toplumsal sorunları kahramanlarının kişisel dünyalarında sergileyerek, kıvrak anlatımıyla o kişileri bedensel ve ruhsal yapılarıyla betimlerken okurun beyninde hareketli resimler çizmeyi başarıyor. Yalın, duru Türkçesi ve kendine özgü diyaloglarındaki doğallık ve ustalık, okuru satırların arasından alarak adeta bir sinema salonuna götürüyor.
Tarık Dursun K. çağdaş dünyamızın modern bir anlatıcısı olarak halen 60 yıllık yazma serüvenini sürdürmeye devam etmekte ve insanın içindeki cevheri ortaya çıkarmaya çalışmaktadır."

kentten
Plastik Fuarı'na doğru

11 - 14 Nisan 2013 tarihleri arasında, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenecek olan 2'inci PLASTECH - Plastik, Ambalaj ve Teknolojileri Fuarı'na ilişkin hazırlıklar sürüyor.
Fuarın ilk kokteyli sektörün kalbinin attığı yer İzmir Atütürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yapıldı. Loca Restaurant'da düzenlenen tanıtım kokteylinde, fuar hazırlık çalışmalarına ilişkin bilgiler aktarıldı, fuar tanıtım filmi gösterildi.
İZFAŞ tarafından düzenlenen kokteyl İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karatay, EGEPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı Erol Paksu, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut, EGEPLASDER yönetim kurulu üyeleri, plastik ve ambalaj sektör temsilcileri ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.
Kokteyl süresince katılımcı firma temsilcileri yan yana gelerek sektörün sorunlarını konuşma ve değerlendirme fırsatı buldu. Gitarist Haluk'un jaz müziği ise geceye renk kattı.

küpe
Kadınlarda merhamet aşkı doğurur, erkeklerde aşk merhameti.
C. Collins

Günün fıkrası

Temel'in sevgilileri

Temel'in 3 tane sevgilisi vardır. Biri ögretmen, biri doktor, biri de santralcıdır.
Fakat öğretmenle evlenmeye karar verir.
Bunu duyan bir arkadaşı sorar:
"Niye öğretmen de, diğerleri değil?"
Temel de ona döner:
"Ula, bilmez misin doktorlar (bugün git yarın gel)" der, santralcı da (Şu an meşgul, daha sonra tekrar deneyin) der. Ama ögretmen ne der? Hadi bir daha tekrarliyalım.)
Teşekkürler Mehmet Özdoğru

laflama

* Ne lan bu millette cep telefonu hastalığı ? Kusura bakmayın sert çıktım ama '' Kefenin cep telefonu yok '' bilin, başkalarına bildirin yani !
* Yetenek yarışmalarında o jürilere, o beklemelere, reyting için yapılan atraksiyonlara katlanmak gerçekten de yetenek ister hani !
* Yıllar yorgun, ben yorgun / Boşa geçmiş seneler / Hadi sayısalda altı çıkmadı / Bari beş çık, dört çık / Ne lan bu ?
* Yengeme bir kazak bile ördüremedin henüz. Sen nasıl kazak erkeksin?
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA