• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Buca’da varoşlar ne diyor? ERKİN USMAN

Buca'da varoşlar ne diyor?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.02.2013, 00:00
"İçindeki insan sevgisi, bitmek bilmeyen enerjisi, seçim olsun olmasın hiç durmadan çalışması, onu görmeniz gerektiğinde hemen yanımızda olması ile bir başka sevilir, varoşlarda İsmail Bekiroğlu" diyor, Yusuf Edemen...
Bekiroğlu'nu 25 yıl önce tanıdığını söyleyen Mustafa Kemalpaşa Mahallesi sakini Edemen, onun neden bu kadar sevildiğini şöyle özetliyor:
"Mahallemizin kuruluş aşamasında o hep yanımızdaydı. Halkımızı ruhsatlı bina yapmaya yönlendirir, rahat ruhsat alması için her türlü kolaylığı sağlardı. Evlerimizde huzur içinde oturmamız için elinden geleni yapardı. Belediyeden ayrıldıktan sonra 12 yıl açık kalan bürolarıyla bizlere hizmet etmeye devam etti. Çarşamba günleri yaptığı halk günlerinde sorunu olan vatandaşların oluşturdukları uzun kuyrukları ve herkese ürettği çözümleri hiçbir Bucalı unutamaz. Çocuklarımız İsmail Bekiroğlu sevgisiyle büyüdü. Varoşlarda yaşayan insanlar onu yakın bir akrabası, kardeşi, ağabeyi gibi görür. O, Buca'da varoşların en yakından tanıdığı ve en güvendiği kişidir."
Eski bir CHP'li olduğu herkes tarafından bilinen Yusuf Edemen, "Bizim buralarda AK Parti birinci, Bekiroğlu ikinci partidir. AK Parti'den aday olacağını düşündüğüm Bekiroğlu'nun, seçimleri büyük bir farkla kazanacağına inanıyorum" dedi.

ege'den
Torbalı'da 'tuhaf' bir seçim

Geçen hafta AK Parti Milletvekili Ali Aşlık bir iddia ortaya attı: CHP'li belediyeler oda seçimlerinde tehditle oy topluyor.
Bu iddiaya CHP milletvekili Alaattin Yüksel'den jet yanıt geldi: "Ali Aşlık isim versin, genel konuşmasın."
Olay bu şekilde kapandı sayılır ama merak edip araştırınca ortaya "tuhaf" bir seçim hikayesi çıktı.
Torbalı Ticaret Odası 8 Şubat'ta seçimini yapacaktı. 1 ay öncesinden çalışmalar başlamıştı. Odanın mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Çınar ve Meclis Başkanı Abdülvahap Olgun yeniden odanın yönetimine talip oldu.
Fakat CHP'li Belediye Başkanı İsmail Uygur da bu ekibe karşı yeğeni Özgün Ünver başkanlığında "Diyalog Grubu"nun çıkarıyor. Aday olan başkanın yeğeni olunca ortaya farklı bir uygulama çıkıyor. Mesela Tarım Meslek Grubu'nda aday olan Ahmet Dalgıç isimli işadamı işletmeleri gezerken yanına Belediye'nin Ruhsat Müdürü İlyas Çimen'i alıyor.
Seçmene aba altından sopa gösteriyor. "Bir sıkıntınız olursa yardımcı oluruz" diye başlayıp, "Zaten bir süre eksiği olan işletme var, kimseye ceza kesmek istemiyoruz" şeklinde imalı konuşmalar ile devam ediyor. Benzer uygulamayı İmar'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Şentürk'te yapıyor.
İnşaat Komitesi'nden adayı olan Fahrettin Küçük, yanına 3. Belediye Başkan yardımcısını alıp müteahhitleri dolaşıyor. Bir tarafta Başkanın yeğeni ve belediye müdürleri diğer tarafta odanın mevcut yönetimi...
Üye ne yapacağını şaşırıyor, odadan memnun, çalışan bir yönetim var. Fakat belediye ekipleri aba altından sopa gösteriyor. Sundurması olan, ruhsatı olmayan, eklentilere ruhsat almayan işletmeler sandığa korku içinde gidecekken Allah'tan seçim erteleniyor da biraz rahat bir nefes alıyorlar.
Aslına baskı ters teper. Hele hele milyon dolar ihracat yapan fabrika sahibi ve işadamlarına aba altından sopa gösterirseniz, oy verecek olan adam da oy vermez. Koca koca işadamlarının iradesine kamu gücü ile ipotek koymak ne kadar doğru, bunu okuyucunun takdirine bırakıyorum.

küpe
Büyük servetler insanları bazen yalnızlaştırır.
T. Williams

fıkra
Ne yemiş?

Temel kahvede Cemal'e sordu:
"Bu cün öğleye çok güzel pir şey yedum. Pil bakayum nedir?"
"Ola ne pileyum?"
"Pi kolaylık yapayum sana. Yediğim şey (P) ile paşlayı."
"Pilav"
"Yok"
"Pirasa"
"Yok"
"Pastırma"
"Deyil"
"Eeee... Bilemedim, sen söyle!"
"Pamya..."

laflama
* Bırak "Kurban olayım sana muhabbetini" oğlum. Onun yerine paraya kıyıp bir koç alıp yolla kızcağıza!
* Bence doğum kontrolünden önce, doyum kontrolü yaptırmak şart bu millete azizim!
* Buradan ilan ediyorum. Karım bana işkence ediyor. Bana her gün "Arkası Yarın" izlettiriyor!
* Son verdim kalbimin işine... "Sen kovmadın. Ben istifa ettim üleeeen" dedi bana!..
* Madencilerin ölüm nedeni borçlarını düşünmeleri yüzündenmiş. Yuh artık. Bu kafadaki insanların kabir azapları da madencilerin ucuz ölümleri yüzünden olacak inşallah!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA