• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zihinsel Engelli Vakfı atakta... ERKİN USMAN

Zihinsel Engelli Vakfı atakta...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2013, 00:00
Zihinsel Engellileri ve Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın bir süredir hazırklarını sürdürdüğü yemekli toplantı 19 Mart 2013 günü Fuar Anemon Otel'de gerçekleştirilecek.
Vakıf Başkanı Gülsen Keserman "Vakfımıza maddi-manevi çeşitli katkılarda bulunan İzmirli yardımseverleri bir araya getireceğiz" diyor ve ekliyor:
"Tüm olumsuzluklara ve engellilerin eğitim ve bakım hizmetini almasını kısıtlayıcı yasal düzenlemelere karşı ayakta kalma mücadelemizi sürdürdüğümüz bu noktada sadece başımıza geldiğinde hatırlamak ya da farkına varmak yerine, bu olumsuzlukları yaşamasa da yaşananları görmeye çalışan, bize destek veren hayırseverleri yanımızda görmekten büyük mutluluk duymaktayız.
Yemek esnasında vakfa emeği geçen hayırseverlerimize şiltleri takdim edilecektir.
Yemekten elde edilecek gelir ile engelli bireylerimize daha iyi şartlarda hizmet vermeyi amaçlamaktayız."
Hemen belirtelim, bu vakıf özel eğitimdeki son gelişmeleri yakından takip ederek sürekli kendini yenileyen, değişimlere açık, bilimselliği ön planda tutan bir kurum.
Bu organizasyonda, "Yaygın Gelişimsel Bozukluklar" ve "Zihinsel Engelli Bireylere Destek" gibi eğitim programları uygulanıyor.

kentten

Karşıyaka Çarşı esnafı dert küpü

Karşıyaka 1713 ve 1715 sokakların kesiştiği bölgedeki park sorunu neden çözülemiyor?
Karşıyaka Çarşısı'na çıkan 1713 ve 1715 sokakların kesiştiği bölgeye gelişi güzel park edilen araçların o bölgedeki esnafın işlerini engellediğini daha önce yazmıştım. Trafik ve belediye yetkilileri bazı çalışmalar yaptı ancak sorun köklü olarak yine çözülememiş. Her iki sokağın giriş bölgesini araçların kapatması sonucu dükkanlarının önünün kapandığını ve satış yapamadıklarını dile getiren Karşıyaka 1713 ve 1715 sokak esnafı diyor ki: "Çocuk Esirgeme Kurumu Çocuk Yuvası bölgesine doğru iki sokağın kesiştiği bölgede 30-35 esnaf park eden araçlar nedeniyle iş yapamaz hale geldik. Bu sorunun çözülmesi bu kadar zor mu? Bizler binlerce lira kira ödüyoruz ve yanımızda bir sürü insan çalıştırıyoruz. 5 lira park parası ödememek için bizim ekmeğimizle oynuyorlar. Yazıktır, günahtır. Acil durumdaki bir hasta için ambulans kesinlikle girip çıkamaz. Buraya gelişi güzel yapılan araç parkı ile insanlar yürüyemez hale geldikleri gibi her gün park yüzünden pek çok kişi yumruk yumruğa kavga eder oldu. Şikayet ettiğimiz trafik polisleri ceza yazıp gidiyorlar ve 15 dakika sonra yine otopark gibi araçlar doluşuyor. Lütfen köklü çözüm bulunsun."

sanat
Sadık Pala'nın sergisi bugün

"Sadık Pala dediğimiz zaman aklıma kendi çizdiği karikatürler kadar tatlı bir adam geliyor. İnsanlığı tatlı çizgilerin içersinde gizli çizgilerine benzeyen, kendisi iddiasız ama eserleri iddialı şeker tatlılığında bir adam..."
Oyunucu ve karikatürist Hasan Kaçan, Sadık Pala'yı böyle anlatıyor.
İşte bu Sadık Pala'nın beklenen sergisi bugün 18.00'de açılıyor.
Yer: Neşe ve Karikatür Müzesi- Yüzbaşı Şerafettin Bey Sokak- Alsancak.

küpe
Dostlardan kuşkulanmak, başa geçenlere özgü bir hastalıktır.
Aeschylus

fıkra
Değişik

Sydney Kadınlar Kulübü'nde toplanmışlar, aralarında konuşuyorlardı. Aralarından biri "Bir bekar erkek arkadaşım var. Yalnızlıktan bezmiş. Onu sizlerle tanıştırsam ne dersiniz?" dedi.
Biri, "Nasıl? Yakaşıklı mı bari?" diye sordu.
İkincisi atıldı: "Zengin mi?"
Üçüncüsü ise "İyi bir muhiti var mı?" dedi.
Dördüncünün sorusu ise şöyleydi:
"Nerede?"

geçmişten
Açıkgöz asker

Bismark, harpte yararlılık gösteren bir askere madalya takarken, "Yüz altın mı istersin, yoksa bu madalyayı mı?" dedi.
Asker:
"Madalyanın kıymeti nedir?" diye sordu.
Bismark:
"Maddi değeri aşağı-yukarı üç altın" diye cevap verdi.
Asker'den son çıkış:
"Öyleyse, 97 altınla madalyayı isterim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA