• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Üniversite-sanayici işbirliğine ilk adım ERKİN USMAN

Üniversite-sanayici işbirliğine ilk adım

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.03.2013, 00:00
Gediz Üniversitesi, sanayi işbirliğine bir önemli halka daha ekledi. Seyrek'teki kampuse sadece 5 kilometre mesafede yer alan İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) ile çok yönlü anlaşma yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli'nin attığı imzalarla 2 kurum, öncelikle bulundukları İzmir'in kuzeyini kalkındıracak projeler geliştirecek.
Eğitim, sanayi, tarım ve turizm yönüyle öne çıkan bölgenin gücüne güç katacak, cazibesini artıracak girişimlerde bulunulacak, sorunların çözümünde ortak hareket edilecek. Bunun yanı sıra birlikte araştırma-geliştirme çalışmaları gerçekleştirilecek, İZBAŞ'taki sanayi kuruluşlarının dış pazarda rekabet gücünü artıracak inovasyon faaliyetlerine bilimsel katkıda bulunulacak. Gediz Üniversitesi akademisyenleri, fabrikaları birer laboratuvar gibi kullanabilecek, öğrenciler de burada staj yapacak. Mezunlara da istihdamda öncelik tanınacak.
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bu işbirliğinden sadece İzmir'in değil, tüm Türkiye'nin kazançlı çıkacağının altını çizdi. Prof. Dr. Çevik, "Bilim insanlarıyla sanayicilerin el ele vermesinden doğacak sinerji, önce yakın çevremize, sonra tüm İzmir'e, ardından da ülkemize önemli katkılar sağlayacak" diyor.

kentten
Yedi ülkeden 30 mimar Kuşadası için geliyor

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, şehircilik ve mimarlık açısından en sıkıntılı olan Kuşadası-Davutlar bölgesi için yeni vizyonlar oluşturmak üzere kolları sıvadı.
Altungün, kent bilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp ile el ele verdi. Prof. Alp de, bölge başkanı olduğu Uluslararası Mimarlık Akademisi'ni harekete geçirerek yedi ülkeden 30 genç ve yetenekli mimarı Kuşadası'na davet etti.
Söz şimdi Prof. Alp'in...
Bu ünlü şehircilik uzmanı, "Türk ve yabancı hocaların güdümünde bir beyin fırtınası yapacağız" diyor ve ekliyor:
"Rusya Federasyonu, İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Slovenya ve Türkiye'den gelen 30 kadar mimar ve plancı Kuşadası ile çevresinin önemli alanları için gece gündüz ekipler halinde çalışarak vizyon projeler teklif edecekler.
Proje konuları Kuşadası Barbaros Bulvarı ve Meydanı, Kruvaziyer Limanı ile Uluslararası Marina arasındaki sahil şeridi, kısmen Roman kardeşlerimizin yaşadığı durumda bulunan Kese Dağı ve Marina'nın karşısındaki Turban Alanı olarak tespit edildi."

Sepiciler'de 2 mutluluk birden

Torbalı'da kurulu, ayakkabı yüzlük, saraciye amaçlı kromlu ve bitkisel tabaklanmış deri işleyen, ayakkabı tabanlık kösele üretimiyle başta ABD olmak üzere Avrupa pazarlarında pay sahibi olan Sepiciler Çaybaşı Deri A.Ş, bugünlerde peş peşe iki mutluluğu birden yaşıyor. Sektör genelinde ihracat dalında birincilik ipini göğüsleyen Sepiciler, bunun sevincini sürerken bir başka sevindirici haber Hong Kong Deri Fuarı'ndan geldi ve dünya ölçeğinde sektörel yayım yapan World Leather Dergisi'nin yıllık geleneksel yarışmasında "Avrupa birincisi" oldu. Sektör ilgilileri, Sepiciler'in, deri sanayinde öncü ülke İtalya'nın belli başlı firmalarını geride bırakmasının son derece önemli olduğunu vurguladılar, "Alınan bu birincilik ödülü sanayimiz açısından da gurur vericidir" dediler.
Bir aile şirketi olan Sepiciler, Mehmet Sepici (1901-1981) tarafından Basmane semtinde kuruldu. 1930 yılında Yeşildere'ye taşınan firma, fiziki yapılanmanın getirdiği zorunluluk karşısında 1974'te Torbalı Çaybaşı'na taşındı.

küpe
Söyleyecek yalan bulamayanların başvurduğu son çare gerçektir.
Marcel Lenoir

günün fıkrası

Dedikodu

Dedikoducu iki kadın, bir arkadaşları hakkında konuşuyordu. Biri, "Yeni aldığı kürkle büyük havalar atıyor şekerim" dedi. Öteki dayanamadı ve tamamladı: "O kürk, ömrünce içinde taşıdığı sahibini bile hayvanlıktan kurtaramadı."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA