• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hepimize kutlu olsun ERKİN USMAN

Hepimize kutlu olsun

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.03.2013, 00:00
Biz İzmirliler, açık söyleyeyim, lobi oluşturmakta, bir yerden hakkımızı koparıp almakta pek başarılı değilizdir. Hatta birisi bir girişimde öncü olsa bile, onun seceresinden, geçmişinden dem vurarak engellemeye bile çalışırız. Ama Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı'nın Avrupa Challenge Kupası Final-Four organizasyonunu düzenlemesi için İzmirliler ilk kez kolkola girdi, güç birliği yaptı, tüm Türkiye seferber oldu ve sonuç: Organizasyonu aldık, mutluyuz, gururluyuz.
* * *
Böylesine önemli bir organizasyonu, Avrupa Challenge Final-Four'u alabilmek için yüklü bir maddi kaynak gerekiyordu. Ateşi Folkart'ın patronu Mesut Sancak 100 bin TL ile yaktı. Kente her zaman sıcak bakan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Binali Yıldırım ilgisini gösterdi. Vali Cahit Kıraç da, İzmir'in bu önemli turnuvayı alabilmesi yolunda çabalarını esirgemedi, maddi, manevi desteğini ortaya koydu. Uluslararası Basketbol Federasyon Başkanlığı adaylığına hazırlanan Basketbol Federasyonu Başkanımız Turgay Demirel de, Pınar KSK'nin Fransa'nın Levallois takımıyla Final-Four kapısını aralayacak maçını izlemek üzere İzmir'e geldi, FIBA'lı yetkililerle de Kayseri'de görüşerek, Kaf-Kaf'ların organizasyonu alması yolunda garanti verebileceklerini söyledi. FIBA Kongresi İzmir'de yapılacak 41 delege ile burada buluşulacaktı ve önemli bir fırsattı.
***
Herkes Pınar KSK'nin başarısı için zafer şarkıları söylerken ve Final-Four'un İzmir'e alınması yolunda çaba gösterirken Yaşar Holding'in niye sessiz kaldığını sormuştuk. Öyle bir destek verdiler ki, hem holdingin banisi Baba'ya (Selçuk Yaşar) hem de Yönetim Kurulu Başkanı kızı İdil Yiğitbaşı'na minnettarız. 500 bin TL, gerçekten önemli bir rakamdı, sağolsunlar.
* * *
Organizasyonu, Fransızları, Almanları, Rusları pes ettirerek aldık ama işin zorluğu esas şimdi başlıyor. Maddi destek vaat edenlerin kaynakları ortaya dökmelerinin zamanı. Bakanlıktan, Basketbol Federasyonu'ndan ne gelecek? Çünkü gelecek kafilelerin yol, konaklama, iaşe ve İzmir'deki tarihi ve turistik yerlerini gezdirme, armağanlar bir hayli yüklü para tutacak. Ve Avrupa Challenge Final-Four'u iyi düzenleyebilirsek bu EXPO imajımıza da olumlu katkı yapacak. Öyleyse tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Valilikte bir Final-Four masası kurulmalı, çıkması muhtemel sorunlar, kurulacak bir komisyon tarafından derhal çözülmelidir. İlk adımı atan Mesut Sancak'a, destekleri nedeniyle Bakanımız Binali Yıldırım'a, Basketbol Federasyonumuza, Valimiz Cahit Kıraç'a, Yaşar Holding'e ve katkı yapacak herkese şimdiden teşekkürler. Çorbada tuzu bulunan ve bulunacak herkese de...

siyasetten
Moroğlu dağları geziyor

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir'in dağlarında ve diğer illere sınır orman köylerinde siyaset turunu kesmeden sürdürüyor. CHP'li Moroğlu, Ödemiş'te denizden yüksekliği en düşük 950 metre olan dağ ve orman köylerinde, kahvelerin ve evlerin konuğu oldu.
Moroğlu, CHP İl ve Ödemiş İlçe yöneticileriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde, kestane, ceviz, kekik ve incir tarımıyla geçinen, Aydın Köşk'e komşu olan Hamamköy, Demirdere, Çamlıca, Küçükören ve Küre köylerinin yanı sıra Güney'de de köylülerle bir araya geldi.
Küçükörenliler ise, ilaç sanayinin hammaddesi ve köyün ekmek kapısı olan yöreye özgü yağlı organik kekiğin geleceğinin karanlık olduğuna dikkat çektiler, "Kekiğimize sahip çıkın" dediler. Demirdereliler de, ipotek tehditleri altında günü kurtarmaya çalışan ekonomik açıdan zorlu süreçten geçtiklerini belirttiler. Muhtar Muammer Kırıcı, Moroğlu ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da 26 Mayıs 2013'te düzenleyecekleri Erik Festivali'ne davet etti.

küpe
Elem, keder, sıkıntı ihtiyarlağın yarısıdır.
Hz. Muhammed

günün fıkrası

Para etmez

Amerika'da gangsterler, zengin bir adamın yolunu kesip, tepeden tırnağa soymuşlardı. Anadan doğma kalan milyarder, "Bari tek bir şey bırakın..." diye yalvardı.
Gangsterlerin reisi yanındakilere emretti:
"Şunun cikletini geri verin..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA