• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaf-Kaf’ların 2. Vefa Gecesi ERKİN USMAN

Kaf-Kaf'ların 2. Vefa Gecesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.04.2013, 00:00
1912 Karşıyaka Derneği 3 Kasım 2010'da Karşıyaka Spor Kulübü'ne hizmet etmiş, doğumları 1940 ve daha önce olanlar için (70 yaş üzeri) "Efsaneler Buluşuyor" adı altında, bir "Vefa Gecesi" düzenlemişti. Bu Vefa Gecesi'nde, Karşıyaka Spor Kulübü'ne yönetici, sporcu, çalıştırıcı olarak hizmeti geçmiş 83 Efsane Karşıyakalı yaşarken anılmış, onlara vefa borcu en güzel şekilde eda edilmişti.
Karşıyakalılar bu kez kurdukları Sosyal Dayanışma Sanat ve Kültür Komitesi'nin 1 senedir yaptığı çalışma sonucunda 1940 ile 1945 yılları arasında doğan, KSK'ye hizmeti geçmiş büyüklerine "2. Vefa Gecesi"ni düzenliyor.
Kaf-Kaf'ların 2. Vefa Gecesi 25 Nisan Perşembe Karşıyaka Vilayetler Evi'nde...
* * *
Bu yılki Vefa Gecesi'nde yaşarken anılacak Karşıyakalı efsaneler de şöyle:
Cengiz Uzel, Adnan Yenice, Savaş Özerdem, Nevzat Çobanoğlu, Sabahattin Sakıpağa, Mehmet Onaran, Yılmaz Temizocak, Mehmet Erişkin, Yalçın Temizocak, Faruk Pekpektaşdan, Secder Akıncı, Mehmet Kiraz, Atakan Karakaplan, Tayfun Akıncı, Yıldırım Karakaplan, Nejat Kuymulu, Sezai Engür, Turgay Meto, Erhan Berkman, Erkan Velioğlu, Sadri İşçimenler, Nevzat Güzelırmak, Nahit May, Şakir Kuruş, Özer Kırca, Ünal Kamalı, Dirik Gezen, Yılmaz Özşener, Selçuk Duyar, Mehmet Zengel, Hasan Dar, Günay Üçer, Umur Aydınoğlu, Burhan Gürel, Murat İşçimenler, Saim Çınar, Recep Yetkin, Bedri Damla, Tansu Alper, Kazım Admış, Atilla Karabece.
* * *
Bir önceki Vefa Gecesi'nde yaşarken anılan ve ödüllendiriler Karşıyakalılar şunlardı:
Selçuk Yaşar, Bedii Tuaç, Lemi Yerli, Tahir Türetken, İbrahim Yegül, İbrahim Bilgetekin, Gökhan Nil, Orhan Erkmen, Ruhi Hepsarsar, Arif Dökel, Ayhan Öngen, Yüksel Böke, Beliğ Beler, Gürcan Heper, Hüsnü Levent, Tuncay Kökbuğur, Ogün Altıparmak, Ekmel Totrakan, Sümer Çulha, Necdet Türetken, İsmail Şekerci, Mevlan Düzyatan, Tayla Kıyat, Kemal Baysak, Ömer Basri Toksöz, Aydın Kaymak, Alaeddin Kaymak, Çetin Taşkıngenç, Fuat Koçak, Çetin Uziş, Ergun Öztuna, Altay Altuğ, Kemal Canıvar, Altan Özkunt, Atilla Uzel, Cevat Dalay, Ertan Sakızlı, Yıldırım Karakaplan, Yücel Gönül, Süreyya Enten, Cevat Gök, Erol Akkınay, Erdinç Sakızlıoğlu, Gönül Erk, Hüseyin Özlü, İsmet Yazar, Necdet Gürsoy, Özcan Öngen, Yurdal Tokat, Sezgin Çubukçu, Süleyeman Ergürz, Yılmaz Şele, Zihni Soytürk, Muhlis Özsoydan, Mehmet Özküzne, İlhan Keresteci, Bülent Öztosun, Fikret Elbirlik, Erkin Usman, İsmet Elbirlik, Ekrem Özsoydan, Tahsin Bor, Tevfik Şükürer, Somer Terzioğlu, Ertem Dalman, Macit Bomin, Selami Akdal, Cengiz Yüncü, Metin Özpete, Mete İpekoğlu, Yılmaz Üste, Metin Çelikel, Duran İyison, Erdoğan Hekimoğlu, Ragıp Erkol, Oktay Özdurak, Ateş Özerk, Mehmet Çağatay, Baha Eğinlioğlu, Güngör Mengi, Hayati Özparalar, Kayhan Keskin, Tamer Akan, Coşkun Süer, Metin Coşkuneren, Orhan Mengi.

kentten

Müzisyenler tıp hizmetinde

'Herkes için ulaşılabilir bir sanat!' anlayışıyla yola çıkan ve yaptığı çalışmalarla birçok alanda duyarlılık gösteren İzmir Müzisyenler Derneği, "İMD Mahallelerde" adlı bir proje ile "Kadın ve Çocuk Sağlığı" kapsamında düzenlemeye başladığı etkinliklerin ilkini Gültepe'de gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa Ulucak'ta Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir Evsizler Yurdu ziyareti gerçekleştiren, ardından Buca Çocuk Eğitimevi'nde (Buca Islahevi) çocuk mahkumlara yönelik müzik dinletisi, düzenleyen İzmir Müzisyenler Derneği çalışmalarında hız kesmedi.
Bu müzik gönüllüleri, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile birlikte Gültepe Halkevi'nde kadınlara yönelik bir Halk Sağlığı Alan Uygulaması ve Müzik Dinletisi gerçekleştirdi.

küpe
Hükümdar, haksız olarak bir köylüden bir yumurta alırsa, adamları köylünün bütün tavuklarını alır.
Sadi

günün fıkrası

Elbette

Ellisini geçmiş iki arkadaş konuşuyordu.
Bir tanesi, "Biliyor musun şekerim. Yıllar geçtikçe kocam bana daha fazla ilgi duyuyor" dedi.
Öteki omuz silkti ve konuştu:
"Bundan tabii ne var. Kocan antikacı değil mi?"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA