• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
23 Nisan nedir? ERKİN USMAN

23 Nisan nedir?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.04.2013, 00:00
Dünyada resmi olarak kutlanılan tek çocuk bayramıdır. 1979 yılından beri büyük bir çoşku ile kutlanır, bu gün için hazırlıklar yapılır. Her yer bayraklarla süslenir, en güzel şiirler bu günde okunur.
Peki ama neden 23 Nisan bu kadar önemlidir hayatımızda?..
İşte kısaca özeti...
İşte kısaca özeti...
23 Nisan 1920 günü Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 88 yıl önce bugün okul sıralarından sandalyeler ve Ankaralı marangozların imal ettiği bir kürsüyle çalışmalarına başladı. O sırada ülkemizi işgalden kurtarmak ve bağımsızlığımızı kazanmak için mücadele ediyorduk. Bu mücadelenin önderliğini yapan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, halkın desteği olmadan başarıya ulaşılamayacağını biliyorlardı.
Halkın seçtiği temsilcileri aracılığıyla kendi kendini yönetmesi çok önemliydi. Yeni Türkiye bu temel üzerinde yükselecekti. Bu yüzden Anadolu'nun her tarafından seçilen temsilciler Ankara'ya gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni oluşturdular. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kez kapılarını açtığı gün olan 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti.
Çünkü bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu biliyordu. 23 Nisan'ı törenlerle, şenliklerle, oyunlarla, coşkuyla kutluyoruz.
Neden dünya çocuklarıyla paylaşıyoruz?
Yıllardır türlü eğlencelerle ve coşkuyla kutladığımız bu şenlik, sizin de bildiğiniz gibi, dünyada çocukların sahip olduğu tek bayram. UNESCO, 1979 yılını 'Çocuk Yılı' olarak ilan edince, Türkiye Cumhuriyeti, 23 Nisan bayramını dünya çocuklarıyla kutlamaya karar verdi. O yıl kutlamaya 6 ülke katıldı, ama her yıl bu sayı büyüdü ve bütün dünya çocuklarının kutladığı uluslararası bir bayram haline geldi.

Çocuğum beni nasıl dinler?
Anne-baba atölyelerinin en etkilisi olarak bilinen "Çocuğumla Nasıl Konuşursam Beni Dinler", 11-12 Mayıs tarihlerinde ilk Türkiye temsilcisi Gülüş Türkmen tarafından İzmir'de verilecek.
Çocuğumuzu her şeyden çok seviyoruz ama sevgi, bazı şeyleri yoluna koymaya yetmiyor. Doğal davrandığımızda her şey yolunda girer diyoruz ama doğallık, bazı sorunları çözmüyor. Adele Faber ve Elaine Mazlish, geliştirmiş oldukları iletişim atölyeleri sayesinde ailelerin çocuklarını daha mutlu ve daha huzurlu bir ev ortamında büyütmelerini sağlıyor. Anne babaların çocuklarını daha rahat ve daha sağlıklı büyütmelerini isteyen AlternatifAnne.com kurucusu Gülüş Türkmen, gerçekçi olduğu için tercih ettiği ve uyguladığı bu yaklaşımın kendi çocuklarıyla ilişkisini baştan aşağı değiştirdiğini söylüyor. "Çocuğumla nasıl konuşursam beni dinler?" hızlandırılmış atölye programı 11-12 Mayıs saat 11.00-17.00.
Bilgi ve kayıt için: info@annecee.com

siyasetten

AK Parti kadınlara kapılarını açıyor

İzmir milletvekili İlknur Denizli, kadınların AK Parti'yi İzmir'de çok daha güzel yerlere götüreceğini söylüyor ve devam ediyor:
"Önümüzde son derece zorlu sınavlarımız var. Bu ülkenin ihtiyacı olan yeni bir anayasa, sadece yeni değil toplumun derdine çare olacak demokratik çoğulcu bir anayasa süreci var. Yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından genel seçimler var. İzmir'de ne kadar çok AK Partili kadınımız olursa o kadar başarılı olacağız. Ne kadar AK Parti'ye gönül vermiş dostumuz, arkadaşımız olursa onlarla çok daha başarılı olacağız. Kapıları gülümseyerek açtırabiliriz ama kanaatleri değiştirmek bilgimiz ve inancımızla olacaktır. Onun için kapıya gittiğinizde kapıyı çalanlar büyük ve güçlü Türkiye hayalimizi iyi bilen iyi anlatan AK Parti'nin kadınları olmalıdır. Bunun için çok çalışmalı, birbirimize omuz vermeliyiz. Bu büyük yolculukta sizlerle birlikte olmak İzmirliler adına da daha yaşanır, çağdaş bir kentin anahtarı olacaktır."

küpe
Servetin batırdığı insan sayısı, kurtardığından fazladır.
Bacon

günün fıkrası
Sarhoş olunca

Gece kulübünden sabaha karşı zilzurna çıkan sarhoş, kapıra karşısına çıkan apoletli kişiyi kapıcı zannedip:
"Bana bir taksi çağır..." dedi.
"Affedersiniz ben kapıcı değil, amiralim" dedi.
"İyi o halde bir gemi çağır..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA