• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme’de bahar keyfi ERKİN USMAN

Çeşme'de bahar keyfi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.04.2013, 00:00
Yaz aylarında eğlencenin merkezi olan Çeşme, kış ve bahar aylarında ise şehirden bunalanlar için dinlenme ve huzur noktasına dönüşüyor.
Yaz aylarında cıvıl cıvıl turizm mekanları ve kumsallarıyla kalabalığın akın ettiği Çeşme, kış ve bahar aylarında adeta huzur kenti haline geliyor. Şehrin kalabalıklığı ve gürültüsünden bunalan yerli ve yabancı birçok turistin geldiği ilçede, insanlar huzur buluyor, ruhlarını dinlendiriyor. İlçeye özellikle zengin termal kaynaklarından istifade etmek için Kuzey Avrupa ülkelerinden gelen turistler, Çeşme'de kentin dokusunu soluyor.
Çeşme'nin ulaşım kolaylığı, kış aylarındaki sakinliği ve suç oranının düşüklüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Özellikle stres, gürültü ve kalabalıktan bunalan insanlara, ilçemiz kış aylarında huzur terapisidir" diyor.

Veli Usta'nın İzmir'e gelecek parası yoktu!
'Balık Pişiricisi Veli Usta'.. Tanımayanımız yoktur. Fethiye'den İzmir'e zar zor denkleştirdiği yol parasıyla 16 yaşında büyük umutlarla gelen bugünün beyefendisi.. Kemeraltı ve Hisarönü'nde 14 yıl bulaşık yıkamak, sabah akşam yerleri temizlemek dahil yaptığı her işi sorumlulukla üstlenen işadamı.
Bugün kendisini farklı yönleriyle size tanıtmak istiyorum.. Çünkü hak ediyor.
Hisarönü'nde arkadaşıyla ortaklaşa devraldığı Dostlar Balık Lokantası'nı işletti. Aradan 10 yıl geçtikten sonra Alsancak Kordon'da "Balık Pişiricisi Veli Usta"yı farklı bir lezzetle balıkseverlerin hizmetine açtı. Hisarönü'nde büyüyen, Alsancak dönerciler sokağında açtığı dükkan ile ilerleyen Veli, Kordon'da öyle bir yer açtı ki herkesin uğrak yeri oldu. Haşlanmış ot yiyen, öğlenleri tercihini balıktan yana kullanan, sebze meyveyi mevsiminde yemeyi tercih eden bu kıymetli insan, müşterilerinin sağlıklı ve lezzetli beslenmesi için de özel ihtimam gösteriyor. Balığı kendi seçiyor, sebzeyi, meyveyi kısacası tüm ürünleri test ediyor. Yaşamı küçük yaştan itibaren çalışmakla geçen Veli'nin yüzünden güleryüz de hiç eksik olmuyor.
Yurdumuzun bu sektörde farklı konseptine imza atan "Balık Pişiricisi Veli Usta"nın tam adı Veli Sinanoğlu.. "Ben meşhur ettim, herkes kullanmaya başladı. Herkes nasibini alıyor. Müşterime tek tavsiyem, tabelada Veli Usta ismini görmeleri" diye tavsiyede bulunuyor.. "Balık Pişiricisi" sloganının yaratıcısı, başkalarına hiç kızamıyor. Sempatik, içi dışı bir, yorulmak nedir bilmeyen bir insan..
Alsancak Heykel'de yepyeni bir mekan açtı. Kendi kazancıyla, alınteriyle.. Artık yalnız da değil. Semih ve Birkan oğulları en büyük destekçisi.. Yeğen Ramazan, Bonjour'un efsane şefi Selahattin Esmer yanında.. Yetiştirdiği elemanları da cabası..
Balık pişirmek ustalık ister. Lezzet sadece balıkta değil, ustalıkta ve yanındaki salatadadır. Güzel İzmirimize iyi ki geldin, bizlere bu lezzeti ve sevgini verdin, "Veli Usta".


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA