• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Demir gibi başkan ERKİN USMAN

Demir gibi başkan

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.05.2013, 00:00
21 yıldır yürüttüğü başkanlıkta yine rakipli ama rakipsiz görünüyor. Kaç belediye başkanı, kaç vali, kaç sanayi odası başkanı ve diğer dernek başkanları gördü ama kendisi hep orada kaldı. Anladınız sanırım; Ekrem Demirtaş'tan bahsediyorum.
Seveni olduğu kadar sevmeyeni de çok Ekrem Bey'in. Yönetim anlayışını eleştirenler, bugüne kadar yarattığı marka ve yaptığı işleri de söylemeden geçemiyorlar. Vizyonu ve liderlik kabiliyetine şapka çıkarıyorlar. Herşey bir yana; bugün dünya üniversiteleri arasında yerini alan Ekonomi Üniversitesi; TOBB Üniversitesi'nden bile önce; ilk kurulan oda üniversitesi.
* * *
Hükümetin çıkardığı oda ve borsalarda "2 dönem üst üste başkanlık sınırlaması" yasası, en çok Ekrem Bey'in rakiplerini sevindirmişti. Seçimle yapılamayanı, yasa gücüyle yapabileceklerdi. Ama; yüksek yargı bu yasanın uygulanmasını iptal edince, tüm hesaplar şaştı. Şimdi bakıyorum karşısındaki rakiplere; aslında hepsi kendi iş kollarında öncü ve marka isimler. Salih Özçiftçi liderliğindeki Ortak Akıl grubu da, Metin Aztekin de, pek çok konuda öncü olmuş Necip Nasır da her biri çok iyi bu işi yapabilecek isimler. Ekipleri de öyle. Ama; Ekrem bey yine yaptı yapacağını ve çok özel isimleri de, gençleştirerek ekibine dahil etti. Alın işte; ESİAD'ın parıltılı ismi; Başkan Bülent Akgerman. İzmir sanayisinin öncü ailesi Akgermanlar'ın ikinci kuşak temsilcisi de artık İTO yönetimine girmeye hazırlanıyor. Ekrem bey sadece gençleştirme operasyonu olarak görmüyor olmalı ki; Bülent bey'in gelişini; kendi seçildiği komitedeki yerini Bülent Akgerman'a vererek bunu ispatlıyor. Keza; tekstilin son dönemde sadece İzmir'de değil, Türkiye'de parlayan ismi Emre Kızılgüneşler de artık İTO'da. Tek adam olarak eleştirilen Demirtaş, bu dönemde yanına aldığı bu isimlerle "ekip adamı" olacağının da en güçlü sinyalini veriyor.
* * *
Özetle; Cumartesi günü İzmirli işadamları sandıkta yeni liderini ve yeni yönetimini belirleyecek. Bunun bir seçim olduğunu, yasalara uygun, kurallara uygun yapılan her seçimin sonucunu kabullenmek, saygı duymak zorunda olduğunu unutmamalı kimse. Elbette eksikler, hatalar yapılabilir ve elbette muhalefet etmek, uyarmak gerekir. Ama bunu hakkaniyet içinde ve belli bir üslupta yapmak önemli. Ben müneccim değilim. Ama; kulislere şöyle bir baktığınızda Seçimin sonucunu şimdiden tahmin etmek hiç de zor değil. Şimdiden hayırlı olsun

hayattan
Düyanın en uzun doğa yürüyüşü bu pazar!..

Kızılcabölük Belediyesi'nin Kızılcabölüklüler Vakfı ile organize ettiği "Geleneksel 17. Kızılcabölük-Denizli doğa yürüyüşü" 12 Mayıs Pazar günü sabah saat:9.00'da Kızılcabölük Cumhuriyet Meydanın'dan başlayacak.
Yürüyüşe katılmak isteyenler yiyeceklerini ve içeceklerini beraberinde getirecek ve Denizli Çamlık girişinden otobüsler saat:7.00'de Kızılcabölük'e hareket edecek.
Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu; "Geleneksel olarak her yıl Mayısın 2. Hafta sonu, 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor haftasında (sağlık için yürüyelim) sloganıyla gerçekleştiriyoruz. 17 yıldır devam ettirdiğimiz Kızılcabölük-Denizli doğa yürüyüşü (Trekking) bu yıl; Piri Reis Dünya Haritasının 500. Yıldönümü anısına yapılacak"diyor.
Aynı zamanda bir solukta yürünen Dünyanın en uzun doğa yürüyüşü özelliğini de koruyan. 22 km.lik Doğal parkurda sürdürülen yürüyüş öncesinde konuşan Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu şöyle devam ediyor:; "Yapılış şekli ve yürünen yol özelliği açısından bir benzeri olmayan bu yürüyüş bir "halk yürüyüşü" olarak başlamıştır. Zamanla Kızılcabölük dışından katılımlar artmış spor ve doğa dostlarının buluşma etkinliği haline gelmiştir. Geçen yıl yaklaşık 4000 kişi katılmıştı.".

küpe

Zaman yeryüzündeki izleri çabuk siler, fakat ilk aşkın gelip geçtiği gönüldeki izleri bir daha silemez.
Lamartine

günün fıkrası
Karşılama tüneli

Cimri karı-koca sofraya oturmak üzereydiler.Akrabalarından bir çiftin eve doğru geldiklerini gördüler. Bayan Mc Tavish "Eyvah!.. Bu saatte yemek de yememişlerdir" diye söylendi.
Bay Mc Tavish "Haklısın karıcığım..." dedi ve devam etti:
"Çabuk, sen de beniem gibi yap. Elimize birer kürdan alıp kapıda karşılamaya çıkalım."

laflama
Ölürsem kabrime gelme istemem lan...
Bari orada huzur bulayım kadın !
* Yaşam bir sınavsa asla başkalarını taklit etmeyin. Bu direkt kopya çekmeye girer !
* Çanakkale içinde vurdular beni. Magandalar yurdumun her yerinde maalesef !
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA