• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O ağacın altındaki Altınordu buluşması ERKİN USMAN

O ağacın altındaki Altınordu buluşması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.05.2013, 00:00
Adını tarihteki Altınordu İmparatorluğu'ndan alan Altınordu Gençlik ve Spor Kulübü, 26 Aralık 1923'te İzmir'in Tilkilik semtinde Hatuniye Camii'nin önündeki Ragıp Paşa kıraathanesinde kuruldu. Kuruluşa semt gençlerinden Mustafa Balöz, Hüseyin Yurdakul, Mehmet Hancıoğlu (Hoca Mehmet) ve Dr. Hasanzade Ethem Bey önayak oldu. Ama esas öncülüğü şimdiki Eczacıbaşı Holding'in kurucusu Süleyman Ferit Eczacıbaşı Bey (Kemeraltı'ndaki Şifa Eczanesi'nin sahibi) yaptı. Dr. Cevdet Fuat Bey, Vali Muavini Murat Bey, Ahmet Şerafettin Bey, Kemal Kamil Aktaş Bey (Kemeraltı'nda Aktaş Eczane ve Itriyatın kurucusu), Edip Berkant Bey, Eczacı Sermet Bey, Numanzade Ali Rıza Bey, Muallim Mehmet Rıza Bey, Dr. Hacı Hasanzade Ethem Bey, Katip Selami Bey, Cerrah Necipzade Ali Bey ve Eczacı Rıza Bey bir spor kulübü kurmaya karar verirler.
***
Kulüp için, Zafer, Hilal, Kurtuluş, Göktürk, Sakatürk gibi çeşitli isimler ortaya atılır. Ancak kurucu başkan Dr. Süleyman Ferit Eczacıbaşı, tarihteki Büyük Türk İmparatorluğu Altınordu'nun ismini önerir, destek görür.
Altınordu bu sezon 90. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kırmızı-lacivert tutkunları geçen gün Dönertaş'ın ve A. Ordu'nun simge isimlerinden Enver Tügezim'in çalıştıracağı kulübün açılışı için biraraya geldiler. Eski şaşaalı günler yadedildi. A. Ordu'nun Candoğan Sakaoğlu başkanken İkinci Lig Şampiyonluğu'nu kazanıp şehre 500 araçlık bir konvoyla girişi konuşuldu, yine kırmızı-lacivertlilerin Sakaoğlu başkanlığında Türkiye Deplasmanlı Basketbol Ligi'nin ilk şampiyonu oluşundan, aynı sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanışından övgüye sözedildi. Zadel'li, Şiyatski'li kadroyla 1961-1962 sezonunda Türkiye Ligi'ni 8. sırada bitiriş yadedildi. Ve Altınordulular kulübün kuruluş yerinde o ağacın altında bir anı fotoğrafı çektirdiler. Ortak dilek şuydu şimdi: "Seyit Mehmet Özkan başkanlığında A. Ordu'yu Süper Lig'de oynarken görmek..."

Evet! Anneler ışığımızdır
Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi'nin katkılarıyla Konak Kemal Reis İlkokulu'nda düzenlenen Bilgi Yarışması ile Anneler Günü konulu resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
Bilgi yarışmasında kazanan öğrenciler:
6-A sınıfından: Cansu Karabaş, Mustafa Alphan, Altay Berk Akkaya.
7-A sınıfından: Efe Diner, Elif Çiçek, Boray Kurfallı.
8-A sınıfından: Medine Ece Darende, İrem Haşlak, Ece Candayı.
Anneler Günü konulu resim yarışmasında dereceye gören öğrenciler:
Birinci: Medine Ece Darende, ikinci Ezgi Çelik, üçüncü Mustafa Alphan.
Bu arada Nida Nur Karataş ile Melike İrem Polat da mansiyon aldı.
Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir bu arada Kemal Reis İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Teknoloji Tasarım Dersi el sanatları sergisini açtı.
Törende öğrencilere çeşitli hediyeler de veren Engin Demir, "Anneler bizim en değerli varlıklarımızdır, dünya içini güneş neyi ifade ediyorsa, hayatımız için de annelerimiz aynı şeyi ifade eder" dedi.

küpe
Zaman, en kötü günü de sona erdirir.
Shakespeare

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA