• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu lokma günü unutulmaz ERKİN USMAN

Bu lokma günü unutulmaz

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2013, 00:00
Cumhuriyet tarihine tanık olan ve 1915 yılında kurulan Kız Öğretmen Okulu'nun mirasçısı Karşıyaka Lisesi, geleneksel etkinliklerine devam ediyor.
Bu yıl 28'incisi düzenlenen lokma gününe İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, çalışan ve emekli olan öğretmenler başta olmak üzere, aralarında E.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, E.Ü. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen, AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli gibi Karşıyaka Liselinin yanı sıra çok sayıda eski mezun ve öğrenci katıldı.
Karşıyaka Belediye bandosunun verdiği konser ile başlayan etkinlik, okul öğrencilerinin oluşturduğu müzik grupları, modern dans ve halkoyunlarıyla devam etti. Matematik, fen ve sosyal projelerin tanıtımı ile resim sergisinin de gerçekleştiği etkinlikte Okul Müdürü Fikret Arıkel, İKLEV Başkanı Pınar Yurdun ve mezunlar adına 1974 mezunlarından Cihan Türsen yaptığı konuşmalarında Karşıyaka Liselileri 'bir başka' yapan şeyin, bireysel, kentsel, toplumsal sorumluluk duygularının yüksekliği olduğunu, Karşıyaka Lisesi'nin Türkiyemizi çağdaş medeniyetler seviyesine getirmek, daha da ileri taşımakta kararlı gençlerin lisesi olduğunu, lisenin sorumlu yurttaş olmanın bilincinde gençler yetiştirdiğini, liseliler arasındaki birlik ve dayanışmanın artarak devam ettiğini vurguladılar.
Hazırlanan lokmaların ikramı ile çeşitli alanlarda İzmir genelinde ödül alan öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra, "Lisemizde iz bırakanlar" duvarına boyalı el izlerini basan Karşıyaka Liseliler gelecek yıl Mayıs ayının ilk pazar günü bir başka lokma gününde ve düzenlenecek diğer etkinliklerde bir arada olma sözü verdi.

hayattan
İzmir Bienali'nden notlar

Kültür Kentleri Birliği, 2. Uluslararası İzmir Bienali'ne yazarlarıyla katıldı. 20'ye yakın yazarının imza günlerine katılğı etkinlikte Seba Uğurtan Galeri ve Su Grubu'na "Kültür Kentleri Birliği Mayıs Ayı Yaratıcılık Ödülü"nü verdi.
Kültür Kentleri Birliği, kentlerin kültürel sorunları ile uğraşan, ortaya çıkaran, çözüme kavuşturan bir oluşumu inşa etmenin peşinde koşan gönüllü kent temsilcilerinden oluşuyor. Kentlerin tanıtımı kültürel organizasyonlarını doğru ve ileriye dönük programları oluşturma çabasını kendine şiar edinen sanatçı yazar şair ve sanat uğraşanlarının bir araya geldiği bir topluluk.
1993/2003 yıllarında organize edilen "On Yıl İzmir Büyük Ödülleri" bu yılda çeşitli dallarda verilecek.
Sanat ile uğraşanları ve sanata katkı koyanları teşvik etmek üzere ilk kez bu yıl ilki Mart ayında Kadın ve Sanat Festivali yaratıcısı Marmaris Kültür Merkezi yöneticileri Selma Ankara Sonat ile Umur Özlüer'e Mart Ayı Yaratıcılık Ödülü'nü vermişti.
Birlik, ayrıca yazarlarını, şairlerini fuarlara katarak imza günleri ve söyleşiler hazırlıyarak kültürel faaliyetlerini sürdürmektedir. Kültür gezileri uzun zamandır devam eden çalışmalardır. Buharlı tren gezileri, sanat ve kültür gemileri yine birliğin çalışmaları arasında.

küpe

Zaman birçok şeyi dağiştirir ama eski dostları değiştiremez.
Noel Coward

fıkra

İstediğini bilmek

Adamın biri karısına sürpriz yapmak istedi. Nefis bir kanarya getirdi eve. Kuş da mükemmel şakıyordu. Karısı da bayıldı. Ne var ki kocası bir anda kuşun topal olduğunu fark etti. Kafesi kaptığı gibi doğru aldığı yere gitti.
"Baksana yahu..." diye gürledi ve devam etti:
"Bana sattığın kanarya topal çıktı."
Satıcıdan cevap:
"Biz sana ötsün diye kuş verdik, dans etsin diye değil..."

laflama
* Niye hep ama hep "Anasını satayım" sözü. Yani bunu diyen babaların satılacak kadar para etmediğini itiraf etmiş olmuyor mu?
* Kızlar "Ben kızı bağladım" diyen erkeklerden uzak durun. Mazallah evlenince sizi eve hapsederler!
* Bir aslan miyavvvv dedi. Yabancı dil bilmek güzel bir şey be!
* Bütün kızlar toplandınız toplanmasına ama dedikoduya dalıp ocakta yemeği unuttunuz!
* Yakında nasıl olur bilmem ama (İşler o noktaya doğru gidiyor) facebook'ta kız istenip kız verilecek!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA