• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Baba’ya vefa, devlete vefa ERKİN USMAN

Baba'ya vefa, devlete vefa

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.08.2013, 00:00
Türk siyasetinin 'Baba'sı, bir dönemlerin efsane Başbakanı 'Çoban Sülü'sü o...
Demokrasi ve devlet adamlığı dendiğinde ilk akla gelen isim.
7 defa gidip 8 defa gelen, Başbakan olarak Türk insanına büyük yenilikleri sunan bir Anadolu çocuğu.
Cumhurbaşkanlığı'nda başta Türk cumhuriyetleri olmak üzere Balkan dünyasında ve uluslararası ilişkilerde saygın bir çerçeve oluşturan 'unutulmaz siyasetçi'.
Bu bayramı İzmir'in güzel tatil beldesi Çeşme'de geçiriyor.
Nazmiye Hanım olmadan ilk bayram. Bir zamanlar Büyük Atatürk'ün rüzgarını andığı, İsmet Paşa'nın, Celal Bayar'ın çok sevdiği Çeşme'de.
Yine yakınında dostları var. Yine sevenleri O'nu ilk adımından itibaren, Havaalanı'nda da karşılayarak 'vefa ve sevgi' gösterdiler.
Türk halkının ilk ve tek olarak 'Baba' sıfatı verdiği, farklı bir sevgi noktasına taşıdığı Süleyman Demirel, belki sağlık önlemi olarak el sıkışmıyor, yurttaşlarını kucaklayamıyor, kimse onu üzmemek için 'efsane' fötr şapkasını kapmaya yeltenmiyor ama gözlerinden millet sevgisi okunuyor, dudaklarından sevgi sözcükleri dökülüyor. O halkını, halkı da onu çok seviyor.

hayattan
Özgür Kıyat yine Ege'de

Özgür Kıyat bu yaz ikincisi düzenlenecek "Bras Projet" turnesi ile Ege sahillerini dolaşacak. Altı farklı merkezde yapılacak turne 10 Ağustos'ta Foça Belediye Meydanı'nda başlayacak, 16 Ağustos'ta Datça Amfitiyatro'da son bulacak.
Little Big'in sponsorluğundaki konserler halka açık gerçekleştirilecek.
İşte konser tarihleri:
* 10 Ağustos: Foça Belediye Meydanı
* 11 Ağustos: Seferihisar Sığacık Meyedanı
* 12 Ağustos: Kuşadası İsmail Cem Meydanı
* 14 Ağustos: Bodrum Turgut Reis Meydanı
* 15 Ağustos: Bodrum Kumbahçe Meydanı
* 16 Ağustos: Datça Amfitiyatro.

kentten
Ramazan'dan hoş sedalar

Bir ramazan daha geçti. İyiler, kötüler. Güzeller, zorlar. Çoğunlukla da paylaşımlar. Hep daha iyiye ulaşma çabaları. Bir yandan nefis ile imtihan, diğer yandan dayanışma. Zengin-fakir herkesin bir sofrada dostluk buluşması.
Belediyeler, partiler, sivil toplum kuruluşları. Herkes kendi çapında bu ramazan güzelliğine ortak oldu, katkı koydu.
Ramazanın son günlerinde İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da katılımı ile Alsancak'ta gerçekleşen iftar ise tüm siyasi partilerden temsilcileri olduğu kadar halkı da bir araya getirdi.
Bu buluşmanın gizli kahramanlarından biri ise ramazanın her günü birkaç semtte iftar sofrası kuran, yardımseverlerin desteği ile 7 bin 500 aileyi sevindiren, yine 10 binden fazla aileye de evlerinde gıda yardımı yapan Konak Belediyesi'nin bakan unvanlı üretken başkanı Hakan Tartan'dı. Orucunu kendisine çağrı yapan bir orta direk aile ile açan Tartan, 1500 gıda yardımını Vali'nin de bulunduğu ortama ulaştırırken, en büyük alkışı da bu işin şovunu yapmadan hayır işleyerek aldı. O gece 'siyaseten prim' yapmak isteyenler olmadı mı? 'Ben de bir yerlere adayım' gibisinden laflar edilmedi mi? Edildi... Ne oldu? Gecenin gizli mimarı, gerçek katkıyı koyan Tartan en büyük takdiri aldı. Çünkü doğrusu ramazanın ruhuna uygun 'bir elin yardımını diğer elin görmemesi' kuralıydı... Ne demeli... Devlet adamlığı böyle bir şey işte.

hayattan

Nükhet Hotar'ın sofrası

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı'nca Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın ev sahipliğinde düzenlenen Birlik Beraberlik Sofrası'na yetiştirme yurtlarından çocuklar ve gençler ile huzurevi ve yaşlı bakım merkezi sakinlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve İzmir il teşkilatı katıldı.
Mübarek Ramazan ayının önemli bir geleneğinin kaybolmaması ve devam etmesine katkı sağlamak amacıyla ramazan davulcuları da programa katıldı.
Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, ramazan davulcularının programda yer almasından, manilerle misafirleri selamlamasından misafirlerimizin de çok memnun olduğunu belirterek, "Gelenek ve göreneklerimizin yaşatılabilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması çok önemli. Ramazan ayıyla beraber sahur, iftar, teravih namazı ile beraber ramazan davulcularının çaldıkları davullar ve okudukları manilerle sahura uyanmak da çok önemli ve anlamlı. İftar davetimize gelen Konak ilçemizde ramazan davulu çalan Ayşe teyzemizle de bugün burada olmaktan çok memnunuz" dedi. Hotar, Ayşe teyzenin engelli çocuklarıyla özel olarak ilgilendi ve gerekli destekleri verdi. İftar sofrasına katılan her kesimden davetliler de, bu tür programların ramazan ayı boyunca devam ediyor olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

küpe

Tehlike, belirince aklı başında insana deha verir, tabir caiz ise insanı kendi üstüne çıkarır.
Stendhal



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA