• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gaziemir’de yarış var ERKİN USMAN

Gaziemir'de yarış var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.08.2013, 00:00
İzmir'de yerel seçim süreci hızla ilerlerken, 2014'te en az 15 ilçede zafer kazanmayı hedefleyen AK Parti'de aday adaylarının isimleri de belirginleşmeye devam ediyor.
En çok merak edilen de banko olarak görülen isimler var mı?
Dışarıya pek renk verilmese de AK Parti kulisleri kaynıyor.
İşte bugün biz de bu konu kulağımıza gelen en taze kulisleri paylaşacağız...
AK Parti Genel Merkezi, İzmir'de adayları belirlerken anketleri, yani seçmen iradesi konusundaki bilimsel araştırmaları masaya yatıracakmış.
Yani son kararı verecek olan Başbakan Erdoğan halkının iradesine önem verecekmiş.
Peki, İzmir'de kimler, hangi ilçe için Başbakan Erdoğan'dan vize alabilir?
Ankara'dan İzmir kulislerine yansıyan iddialar sürpriz bir isimden bahsediyor.
İddialarda ifade edilen bilgiler bu kişinin bilgili, kültürlü, deneyimli, çalışkan, dürüst ve genç bir siyasetçi olduğu ipucunu veriyordu.
Bizde vakit kaybetmeden, AK Parti'ye yakın kaynaklardan bu ismin kim olduğunu sorduk.
Karşımıza genel merkezin olduğunu gibi, parti tabanının da dikkatle takip ettiği bir isim çıktı...
* * *
Peki, kimdi bu isim?
AK Parti tabanında kültürlü, geçmişi temiz, yıpranmamış, üstelik de merkez sağından, milliyetçisinden, muhafazakarına kadar birçok kesimin desteğini alabilecek bir isim olarak ifade edilen Nazmi Yılmaz karşımıza çıkmıştı.
Nazmi Yılmaz, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın yönetim kurulu üyesi.
Hatırlatmakta fayda var, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın yönetim kuruluna listeyi delerek girdi.
Yani meslektaşlarının da sevdiği bir isim.
Aile hayatı mutluluklarla, iş yaşamı başarılarla dolu olan Nazmi Yılmaz'ın yakın olduğu iddia edilen görev ise, AK Parti Gaziemir Belediye Başkan adaylığı...
* *
Araştırdık, sorduk soruşturduk...
Nazmi Yılmaz gerçekten de hiç kenara atılacak bir isim değil.
Gerek mütevaziliği, gerek samimiyeti, gerek tertemiz yüreğiyle halkın arasına girebilmiş ender kimliklerden birisi olarak karşımıza çıktı.
Gaziemirlilerin de gönlünde taht kurmuş gönül adamı...
Bu özelliklerinden dolayı AK Parti Genel Merkez kurmaylarının Yılmaz'ın adaylığına sıcak baktıkları kulislerde daha şimdiden konuşulmaya başlandı bile.
* * *
Dileriz ki, tüm partilerin tüm adaylarında aradıkları özellikler bunlar olur ve mesleğinde başarıların zirvesinde olan, kendisini halkın hizmetine sunarak sadece ellerini değil, tüm vücutların taşın altına koyan isimleri siyaset arenasında görürüz.
Son bir hatırlatma:
Yapılan anketlerin tamamına dair bir öngörüde bulunursak, AK Parti, Gaziemir, Buca, Karabağlar, Bayraklı, Çiğli, Urla ve Güzelbahçe CHP'yle arasındaki makası daraltmış durumda.

hayattan
Buca'da particilik bitti

Çeşitli partilerde yöneticilik, aktif siyaset yapmış ve hala yapmakta olan çok sayıda vatandaşın Buca Gediz mahalesinde düzenlediği, birçok mahale muhtarının da katıldığı toplantıda AK Parti aday adayı olan İsmail Bekiroğlu coşkuyla karşılandı. Tek tek söz alan vatandaşlar, değişik partilere mensup olduklarını, 25 yıldır siyasetle ilgilenen Bekiroğlu'nun AK Buca'nın AK yüzü olduğunu belirttiler.
İsmail Bekiroğlu'nun AK Parti kurulmadan önce belediyelerde görev yaptığını, halkı kapıda karşılayan belediyeciliği İzmir'de onun başlattığını anlatan Bucalı vatandaşlar, çaylarını içerken belediyede işlemlerinin yapıldığını, önce Konak sonra Buca Belediyesi'nde 6 ayda alınan inşaat ruhsatlarını bir haftada verdiğini, iki günde imar durum belgesi, oturma raporu temel üstü vizesi veren Bekiroğlu'ndan sonra ruhsat almanın 6 aydan, imar durum belgesi 3 aydan önce almanın mümkün olmadığını belirttiler.
İsmail Bekiroğlu'na olan güvenin Buca'nın 43 mahallesinin her noktasında aynı olduğuna değinen Bucalılar, tüm Buca'nın Bekiroğlu'nun kapıları açık, halkın başkanı olacağına inançlarının tam olduğunu ve AK Parti'nin Buca'da tarihi bir rekora imza atacağını dile getirdiler.

küpe
Aslanı besleyen, ona itaat etmek zorundadır.
Ben Johsonn

fıkra
Hata

Gençliğin ne olduğunu tartışıyorlardı. Biri, "Bir kadın hata işlediğini hissettiği zaman müddetince gençtir" diye kendisine göre fikir yürüttü.
Değiri, "Ben aynı fikirde değilim" dedi ve ekledi:
"Bir kadın işlediği hataların farkına vardiği zaman, gençliği zaten iflas etmiştir."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA