• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Oda ne iş yapar? ERKİN USMAN

Oda ne iş yapar?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.11.2013, 00:00
Zaman zaman şöyle bir sitem duyarız esnaf ve işadamlarımızdan: Bizim oda ne iş yapar? Genelde bu yönde eleştiriler yapılır, gazeteciler olarak bizlerin de varyansın ettiğimiz oluyor. Ama odalar işlevine uygun, maharetli yöneticilerini buldu mu işte o zaman il ve ilçesinin lokomotifi olabiliyor.
Torbalı Ticaret Odası'nın çiçeği burnunda genç başkanı Abdulvahap Olgun iki ay için yaptığı çalışmaları göndermiş.
* İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal'ı ilçesine getirip yıllardır çözülmeyen Yazıbaşı imar sorununu yerinde göstermiş. Sorun çözüm yoluna girdi.
* Perşembe günü İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler başkanlığında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu ve İZSU Genel Müdürü Dr. Ahmet Alparslan bir araya gelerek ilçedeki sanayicilerle buluştu. Deşarj sorunu çözülüyor.
* 10 gün önce 25 kişinin faydalanacağı 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' için İŞKUR ile imza atılmış. Uygulanabilir ve yaratıcı proje hazırlayanlar KOSGEB'den 30 bin lirası hibe, 100 bin liraya kadar kredi alabilecek.
* Haziran ayında çıkan yönetmelik ile bitişik nizamlarda uygulanan yüzde 50 zorunluluğu sözleşme yapan müteahhitleri mağdur etmişti. Konuyu bakanlığa ileten TTO'nun girişimiyle yasal düzenleme yapıldı.
* 20 gün önce İZMİRGAZ Genel Müdürü Burçin Yandımata ve Genel Koordinatör Halil Tataş'ı Pancar bölgesine doğalgaz getirilmesi için ilçesine davet etmiş. 1000 metreküp kullanım halinde Pancar'a doğalgaz gelecek.
* 1 ay önce EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'ı ilçeye davet edip belediyesi ile yaşanan fahiş katı atık bedelleri, İzmir Büyükşehir ve İZSU ile yaşanan Atık Su Bağlantı İzin belgelerinin geçersiz sayılması ve Tarım İl Müdürlüğü ile yaşanan Yazıbaşı'daki imar sıkıntısı masaya yatırıldı.
* İki ay önce meclis üyesi ve meslek komite üyelerinden oluşan 25 kişilik heyet, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Odası'nın davetlisi olarak Balıkesir'e gitmiş.
* Kasım ayının sorunda Trabzon, Rize, Batum ve Tiflis'i kapsayan bir iş ve inceleme yapılacak.
Demek ki odalarda genç, dinamik, heyecanlı yöneticiler işbaşına geldi mi 'oda ne iş yapar' sorusu cevabını buluyor. Temsil ettiği iş aleminin sorunlarının çözümü noktasında öncülük yapıp yatırımların gelmesine öncülük edebilir. Ama bunun içinde vizyoner, yetenekli ve eğitimli yöneticileri işbaşına getirmek gerekiyor.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki en genç başkanlardan olan Olgun, kendisine Genel Başkanları Rifat Hisarcıklıoğlu'nun örnek aldığını ifade edip "tüm enerjimiz ile genel başkanımızın belirttiği gibi 'oda ne işe yarar" imajını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA