• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2 Yaka, 2 dakika ERKİN USMAN

2 Yaka, 2 dakika

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.11.2013, 00:00
İzmir B.Şehir adaylarından Dr. Hakan Tartan, kamuoyunda ciddi destek gören isimlerden. Devlet deneyimi, uzlaşmacı kimliği, vizyoner bakış açısı ve Konak Belediye Başkanlığı'ndaki başarılı yerel yönetim çizgisi en önemli artıları.
Bir süreden beri adeta bir 'proje yağmuru' yaşanan süreçte Tartan'ın saygılı ve etik duruşu da halkın desteğini alıyor. 'Adaylıklar netleşinceye kadar Aziz Bey zarar görmesin diye detaylı proje açıklamayacağım' demesi de önemli. Artık siyaset biraz da bu saygılı çerçeveye çekilmeli. Bazı adaylardan öyle vaatler duyuyoruz ki, 'kargalar bile güler'. Her neyse.
Tartan'a beni kırmayacağını düşünerek projelerini soruyorum, şunları söylüyor:
"Erkin Ağabey, adaylığım netleşsin ondan sonra. Ancak şunu söyleyebilirim. Benim yaptıklarım ortada. Buradan yapacaklarımla ilgili sonuçlar çıkarılabilir. Elbette sosyal projeler olacak, ekonomik projeler olacak. Ama önceliğim, ulaşım ve otopark sorununun çözümü. 2 yaka, 2 dakika projesi. Üçkuyular ile Bostanlı'yı birbirine bağlayan bir tüp geçit. 25 yeni alt ve üstgeçit. Sahilde her semte bir iskele. Bunları çalıştım. Ama zamanı var."

kentten
İzmir'de Bir Nefes

Türkiye'nin ilk çocuk hastanesi olan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi büyük bir bağış kampanyasına hazırlanıyor. Projesini Işık Güngördü'nün hazırladığı, danışmanlığını Sancar Maruflu'nun, yönetmenliğini Burak Alanyalı'nın yaptığı "İzmir'de Bir Nefes" isimli hastanenin belgeseli bu bağış kampanyasına köprü olacak. Kardeşinin rahatsızlığı nedeniyle çocukluğunu hastanenin bahçesinde geçiren Işık Güngördü bu bağış kampanyasının başarılı olması için elinden geleni yapıyor. Proje ekibinde yer alan Uğur Aksoy, Alper Şahin, Dilara Sarı, Miray Yüncüler, Nupelda Kara yürütüğü titiz çalışmayla sonucun hastane için çok iyi olacağını söylüyor.
Bütün bu çabalar, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin en büyük ihtiyaçlarından biri olan 3 Boyutlu Eko Kardiyoloji (300 bin TL) ve solunum cihazının alınması için. Işık Güngördü, 400 işadamı ve sanayicisine davetiye ve mektup gönderdiklerini, 8 Kasım 2013'te İzmir Hilton'da yapacakları prömiyerde bağış beklediklerini söylüyor. Bağış kampanyası bu cihazlar alınana kadar bir yıl sürecek. Dr. Behçet Uz'un kurduğu İzmir'in en Büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan İZSEV başkanlığında yürütülen bu projeye destek verenler ise; EXPO, Dalan Kimya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aysu Dalan Benlioğlu ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan.
Ayrıntılı bilgi almak için, 0 507 161 02 34 - 0 555 441 98 85 - 0 555 727 58 94 numaralarından proje ekibine ulaşabilirsiniz.

ege'den
Aliağa'da Deniz Zirvesi

İzmir'in Sanayi ve Deniz Ticaret kenti Aliağa, Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.
Aliağa Ticaret Odası, 9 Kasım 2013 Cumartesi günü düzenleyeceği "1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi" ile Türkiye'deki sektörün bileşenlerini buluşturacak.
Kentteki 7 iskeleden yılda 54 milyon ton yükleme ve boşaltma yapıldığı Aliağa'da denizcilik ve liman işletmeciliği hızla gelişiyor. Yılda 5 bin geminin giriş çıkış yaptığı Aliağa'da 2012 rakamlarına göre yılda 10 milyar 790 milyon 602 bin 966 USD değerinde ihracat yapılıyor.
Sektörün durumu, Aliağa'daki sektörel potansiyeller ve bu potansiyelin geliştirilmesi için yapılacaklar zirvede ele alınacak.
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, zirvede, konteyner taşımacılığı, liman yönetimi konusunda mevzuatlar, liman ve lojistik entegrasyonu, operasyonel faaliyetler, lojistik köyler, Avrupa'dan lojistik köy örnekleri ve yönetim biçimleri, Aliağa bir lojistik köy olarak planlanmalı mı? gibi konuların da detayları ile aktarılacağını belirtiyor.

küpe
Aşk, bilhassa akşamları nöbetini artıran bir hastalıktır.
H. Rahmi Gürpınar

günün fıkrası
Masumiyetin böylesi

Genç, çıtı pıtı bir kız yargıca derdini anlatıyordu:
"Reis Bey, bu adam paramı çaldı"
"Neredeydi bakayım paran?.."
Kız göğsünün derinliğini işaret ederek konuştu:
"Buradaydı."
"Peki hadiseyi anlat bize..."
"Sinemada film seyrediyorduk. Önce omuzuma sarıldı. Sonra boynumu okşadı. Tam bu sırada paramın ucunu tuttuğunu fark ettim."
"Peki neden elini uzattığı zaman hemen bağırmadın?"
"Paramı çalmak istediğini nereden bilecektim Reis Bey!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA