• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İlginç bir oluşum: Dem Akademisi ERKİN USMAN

İlginç bir oluşum: Dem Akademisi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.02.2014, 00:00
İzmir'in ilk karma eğitim kurumu Karşıyaka Lisesi'nin mezunlarınca oluşturulan 'Dem Akademisi'nde beklenen görev değişikliği geçtiğimiz ay içinde gerçekleşti.
Salona girişi muhteşem olan önceki başkan Ersin Doğer'i kapıda karşılayan yardımcısı Mustafa Karluk, liderine büyük bir itibar göstererek, masasına kadar sürekli teşekkürlerle, iltifatlarla eşlik etti.
Önemli bir görevi nedeniyle geceye gecikmeli olarak katılan İaşe Müdürü Feyzullah Oktay, tasarımını bu gece için özel olarak yaptırdığı 'muhteşem' giysileri, şapkaları sıkı bir Kaf Kaf'lı Barbaros Karabulut'la acilen dağıttı ve hemen seçime geçildi. Son derece demokratik ve adil yapılan oylama sonucuna kimse itiraz edemeden 'Dem Akademisi'nin yeni başkanı 'Karlis' yazışma grubunun usta kalemi Mustafa Karluk oldu. Başta Ekber Göçer olmak üzere tüm katılımcılar 'Var ol! Nur ol!' nidalarıyla yeni yıldaki yeni başkanlarını kutladılar.
* * *
Rekor katılımın olduğu gecede, dem miktarları sürekli kontrol altında tutulmasına rağmen muhabbet koyulaştıkça, sesler tavan yaptıkça, üyeler söz almakta, dileklerini iletmekte epey zorlansalar da gecenin sonuna kadar gülmeyen ve konuşmayan kalmadı! Vehbi Moğol, her zamanki gibi gecenin görsellerini yakalayabilme adına sürekli ayakta kaldı.
Dem Akademisi'nin müdavimleri, Pınar Yurdun, Teoman Mete, Cumhur Büyükakıncı, Mine Ertem, Yüksel İzmirli, Gülsen Erten, Necat Kuymulu, Tunç Özay, İsfendiyar Yıldız, Atalay Demirel, Metin Ceyhan için özel hazırlanan 'Çelebiler Masası' büyük ilgi ve saygı gördü. Cihan Türsen ile Recai Acar, Ankara'da olduklarını bildirerek Mustafa Karluk'a başarı dileklerini ilettiler.
Geceye katılan Karşıyakalı ve Karşıyaka Liseli, Uğur Sözen, Kenan Kader, Semih Güneş, Kayhan Dönertaş, Nuri Sakal, Tayfun Çağlayan, Ender Ekmekçibaşı, Ahmet Karluk, Coşkun Esven, Erhan Bilgen, Çetin Oktay, Namık Seferoğlu, Yücel Çağatay, Melih Kançelik, Ali Rıza Mete, Erkan Atik, Serhat Abraz, Aydın Şenolsun, Bülent Alkaner, Alparslan Özarslan, Artuğrul Hasırcıoğlu, Oğuz Sargın, Atakan Gürpınar, Togan Toprak, Mustafa Özkan, Ahmet Ertürk, İsmail Siyamik, Koray Yerci, Ali Nadir, Hüseyin Yavaş, Kemal Buluğ, Hüseyin Ciner, Secder Akıncı, Vecdi Fırtına, Erdal Önal, Erol Yıldırımtürk, Aydın Özgenç her zaman olduğu gibi haykırarak önce okul marşlarını söyleyip var güçleriyle 'Kaf Kaf' çekerek Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı'nın (İKLEV) 'Bahar Yemeği'nde buluşmak üzere vedalaştılar.

Gül ve diken

ÜNLÜ İngiliz şairi Milton, kör olduktan sonra üçüncü kez evlenmişti. Bu karısı hepsinden huysuz ve geçimsizdi. Bir gün dostlarından biri şairi teselli etmek için, "Herkesin karısı biraz huysuzdur. Senin karın da pek ala gül gibi..." deyince Milton dayanamadı ve konuştu: "Görmediğim için rengi ve şekli hakkında bir şey söyleyemem ama gül olduğu muhakkak. Dikenlerinden anlıyorum."

erkin.usman@yeniasir.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI