• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Altın beyinlerden yatırım hizmeti ERKİN USMAN

Altın beyinlerden yatırım hizmeti

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.02.2014, 00:00
Bunlar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunu, yüksek elektrik ve makine mühendisleri.
Ergun Elgin, Süha Tarman, Orhan Kocanaoğulları, Altan Başaran ve Mustafa Küçük.
Hepsi okudukları üniversiteleri en yüksek puanlarla bitirmiş.
Hepsi de dönemlerinin pırlanta gençleri.
Bu kadroya Necdet Türetken, Mehmet Erişkin, Can Böke ve Mesut Çelikoğlu gibi çok önemli görevler yüklenmiş, bu ülkeye çok değerli eserler vermiş elektrik ve makine mühendislerini ekleyebilirsiniz.
***
İşte bu kadro, mesleki deneyim ve birikimin uygulama içinde gelecek nesillere aktarıldığı ölçüde anlam kazanacağına inanıyor ve "Birikimlerimizi atıl bırakmaya hakkımız yok. Bu birikimi üretime yönlendirerek bizleri izleyecek genç mühendislere aktarmamız gerektiğine karar verdik" diyor.
***
Bu ekipten Ergun Elgin'n de görüşleri şöyle:
"Ekonomik kaynakların iyice daraldığı, maliyetlerin arttığı günümüzde gerek yeni yatırımlarda, gerekse var olan tesislerin revizyon ve işletmelerinde verimliliğin ve ekonominin sağlanmasında başarı, proje yönetiminin kesinlikle deneyimli ve birikimli ekiplerce yapılmasına bağlıdır.
Bu saptama ışığında, sahip olduğumuz deneyim ve birikimi gerek yatırımcılara, gerekse yapımı üstlenen kuruluşların gereksinimlerine yanıt verecek danışmanlık ve proje yönetimi için hizmete ve yardıma hazırız. Bu sözlerimiz kadro sıkıntısına karşın büyük ölçekli projeleri gerçekleştirmek durumunda olan yerel yönetimleri de kapsamaktadır."

Tribün önderi Hakan da aday
KSK'nin ünlü tribün önderi Hakan Ortabaş siyasetin eşiğinde.
Yeşil-kırmızılı formanın tribün temsilcisi önümüzdeki yerel seçimlerde İşçi Partisi'nden Karşıyaka Belediye Meclis üyesi adayı.
Ortabaş, "Tribünlerden sonra Karşıyaka'ya hizmet görevini bu defa belediye çatısı altında yerine getireceğim" diyor.

Bin kişilik kahvaltı...

Anadolu Birliği Başkan Yardımcısı Suphi Özlahlan'ın düzenlediği kahvaltıda binden fazla Buca'lı, Cemil Şeboy'a destek verdi.
Buca'daki ünlü Sini Köşk'teki bu kahvaltıya AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Anadolu Birliği Başkanı Koç Ali Al ve AK Parti Buca Belediye Başkan adayı Cemil Şeboy da katıldı.
Bu, Şeboy'un siyasete ve kent hizmetine yeniden dönüşüydü.
Adı Buca ile özdeşleşen Şeboy mutluydu. Kısa bir konuşma yaptı ve özetle şöyle dedi:
"Başkanlığı bıraktıktan sonra Bucalı hemşehrilerim şikayetlerini hep bana taşıdılar. Beni yeniden göreve çağırdılar. Bu yüzden bu görev, benim için bir vatan hizmetidir, askerlik gibi..."

fıkra
Yerini bulmuş

Roma hayvanat bahçesinden kaçan iki aslan, aradan hayli zaman geçtikten sonra buluştular. Biri eti kemiğine yapışacak kadar zayıfladığı halde, diğeri aksine müthiş semirmişti.
Zayıfı sordu:
"Yahu, ben yakalanmamak için saklandım. Aç kaldım. Sen ne yaptın da böyle semirdin kuzum?"
Arkadaşı konuştu:
"Çok basit... Ben Vatikan'a gittim. Arada bir acıkınca bir papaz indiriyordum gövdeme. Etrafta o kadar çok papaz vardı ki, kimse farkına bile varmıyordu."

Gül ve diken
Ünlü İngiliz şairi Milton, kör olduktan sonra üçüncü kez evlenmişti. Bu karısı hepsinden huysuz ve geçimsizdi. Bir gün dostlarından biri şairi teselli etmek için "Herkesin karısı biraz huysuzdur. Senin karın da pek ala gül gibi..." deyince Milton dayanamadı ve konuştu:
"Görmediğim için rengi ve şekli hakkında birşey söyleyemem ama, gül olduğu muhakkak. Dikenlerinden anlıyorum."

laflama

* Ben kazak erkeğim heeeyt be. Gerçi; hanım Vernel ile azıcık yumuşattı ama. O kadar kusur kadı kızında da olur di mi ya.
* Bu devirde İLKEL'mi olmak gerek illaki ? Yoksa; İLKELİ'mi? Kişiliğini satmadan, ödünsüz!
* Yemeni bağlamış telli başına
Zülüfleri düşmüş hilal kaşına
Henüz girmiş on üç on dört yaşına
Evlendirmişler seni köylü güzeli!
* Ölürsem kabrime gelme istemem kadın. Sağlığımda çektirdiğin kabir azabı yetmedi mi ?
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA