• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bulgaristan krizi: Çare Sakız rotası ERKİN USMAN

Bulgaristan krizi: Çare Sakız rotası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.02.2014, 00:00
Bulgaristan sınırında yaşanan sorunlar İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi'nden Avrupa'ya ihracat yapan firmaları da zora soktu. Kapıkule ve Hamzabey sınır kapılarından Bulgaristan'a giriş yapamayan Avrupa'ya ihraç malı yüklü Türk TIR'larının, alternatif olarak Yunanistan üzerinden geçiş yapmak istedikleri İpsala sınır kapısında da uzun kuyruklar oluştu. Bu durum Egeli ihracatçıları yeni arayış içine soktu. Pahalı olmasına rağmen bazı nakliye firmaları Sakız adası üzerinden Yunanistan anakaraya geçmeye başladı.
***
Sorunun başladığı günden bu yana geçen Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız adasına geçen Türk kamyonları buradan da yine gemiyle Pire Limanı / Atina üzerinden Avrupa'ya gidiyor. Perşembe günü Ege Birlik firmasına ait Chios adlı feribotla Sakız adasına geçen Yağız Nakliyat firmasına ait TIR'ın şöförü Hüseyin Selçuk, 4 gün önce Pazartesi günü İzmir'den Kosova'ya gitmek için İpsala'ya hareket ettiğini söyledi. Selçuk, "İpsala'da iki sıra halinde 25 kilometrelik kuyruk vardı. İki günde kuyruk ancak bir kilometre ilerleyince firmam geriye dönmemi isteyerek, beni Çeşme'ye yönlendirdi. Şimdi Sakız'a geçiyoruz. Akşam Atina gemisine binip yarın sabah orada olacağım. Aynı günün akşamı da yükümü Kosova'ya indireceğim. İpsala'da bekleseydim, daha bir hafta Yunanistan'a giremezdim" diye konuşuyor.
* * *
Aynı gemiyle Sakız ve Atina üzerinden İgoumenitsa'ya (Yunanistan-İtalya arası feribot seferleri yapılıyor) geçen Seray Transport firmasına ait TIR'ın şöförü Mehmet Taş, geçen hafta İtalya'ya gitmek için 5 gün İpsala'da beklediğini belirterek şöyle konuştu:
"Bulgaristan Avrupa'ya olan Türk ihraç mallarının nakliyesinden pay kapma peşinde. İstiyorlar ki biz nakliyeyi Bulgaristan'a kadar yapalım, onlar Avrupa'ya taşısın. Ama bizim TIR filomuz zaten yeteri kadar güçlü. Avrupa'ya yönelik tüm ihracatımızı karşılayacak kapasitede. Niye Bulgar'a yük verelim."

küpe

Ölümlü insanlar, mutluluk saydıkları başarıya doymazlar.
Aaschylus

fıkra
Bilmiyor ki

Genç bir Japon kadını, yeni doğan bebeğini doktorun muayenehanesine götürmüştü.
"Babası Amerikalı mı?"
Kadın:
"Evet..."
"Herhalde saçları sarı olacak ki..."
Kadın:
"Bilmem, kasketini çıkarmamıştı ki..."

laflama
* Tanrı kürkü korusun. Derisi için hiç bir hayvan avlanmasın!
* Türkiye'de asıl sorun şu. Kimse birbirinin halini bile sormuyor ama herkes birbirine ne de kolay hain diyor!
* Eeee Türkler olarak "Dadılar Bayramı" yapsak ya. Esmer, sarışın, kumral...Birbirinden güzel dadıların bayramı fena mı olur?
* Artık patates mücevher gibi. Kızım olsa, bir patatesçiye veririm harbiden. Daha iyi damat mı bulacağım hani!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA