• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
DYP’li Erkut Şenbaş adres verdi: AK Parti ERKİN USMAN

DYP'li Erkut Şenbaş adres verdi: AK Parti

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.02.2014, 00:00
Demokrat Parti'nin Gençlik Kolları Genel Başkanı, Adalet Partisi ve Doğu Yol Partisi'nin İzmir eski milletvekili ve GİK eski üyesi Erkut Şenbaş, Has Parti kurucularından olan ve AK Parti'ye geçen oğlu Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Şenbaş, yine İzmir eski Milletvekili ve İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde AK Parti seçim koordinasyon merkezlerini ziyaret etti. Ayrıca eski Demokrat Partililerle görüşmeler yaptılar.
* * *
Erkut Şenbaş, Sedat Şenbaş ve Yıldırım Ulupınar'ı Ödemiş'in girişinde Doğru Yol Partisi'nden ayrılan eski kurucu üyelerinden İsmet Yalgın, Doğru yol Partisi İlçe eski Başkanı Hasan Sezgin, Ticaret Odası eski Başkanı Mehmet Erdem ve Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler çiçeklerle karşıladı. Davul zurna eşliğinde zeybeklerin gösterileri ile karşılanan misafirlerden Erkut Şenbaş ve oğlu Sedat Şenbaş harmandalı oynadı.
* * *
Eski vekil yeni AK Partili Erkut Şenbaş'ın burada yaptığı konuşmadan satırbaşları...
* Seçim öncesinde AK Parti Hükümeti'ne karşı haince girişimlere millet mutlaka bir cevap verecektir.
* İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Binali Yıldırım'ın kabul etmesi İzmir için büyük bir şanstır. İzmir'e şans her zaman böyle gelmez. Öyle inanıyorum ki, İzmir, Sayın Bakanımızın gösterdiği bu fedakarlığa mutlaka bir cevap verecektir.
* Burası, Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ yani Küçük Menderes havzası olarak ismini Menderes'ten alan havzanın belediye başkanlıklarının Menderes'in ipini çekenlerin elinde olmasını hiç içime sindiremiyorum.
30 Martta inşallah bu havzada AK Parti'nin bayraklarını dalgalandırarak hizmet vereceğiz.
* Mahmut Badem kardeşimizi burada seçtirmek bizim görevimiz olacaktır. Bunun için de elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz. İcap ederse yatağımızı yorganımızı alıp gelip gece gündüz koşturacağız.
* * *
Ardından konuşma yapan Yıldırım Ulupınar da şunları söyledi:
"Biz Mahmut Badem'i bir adım öne çıkarmak için bir araya geldik. Allah nasip ederse çok büyük bir şans doğdu. 27 tane vilayetin peşinden koştuğu Bakanımız Binali Yıldırım Bey tercihini İzmir'den yana kullandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 11 senede, Cumhuriyet tarihinin yüzde 100'lük yatırımının yüzde 45'lik bölümünün Binali Bey döneminde yapılması, gerçekten Türkiye'de azımsanmayacak bir rakam ve bulunmayacak bir fırsat. Size samimi olarak bir şey söylemek istiyorum. Ben Adnan Menderes'e yürekten inanmış bir insanım. Allah rahmet eylesin. Bugün Adnan Menderes bayrağını eline almış kim var derseniz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Adnan Menderes'in hizmet bayrağını eline kim almış derseniz, o devlet adamı Recep Tayyip Erdoğan'dır.
Demokrasi mücadelesinde kim bir adım öndeyse kendimi onun yanında bulundurmayı şiar edindim. Hayatım boyunca demokrasiden ödün veremeyen bir insan olarak ve bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerine, Türkiye'nin, uluslararası güçlerin, uluslararası zenginlerin, bizim zenginlerimizin Sayın Başbakanımız üzerinde oynadıkları oyunu gördüğümde, Benim AK Parti'de olmam gerekliliğine bir kez daha inandım ve buraya geldim.
Benim gayem, Demokrat Parti'nin ve Doğru Yol Partisi'nin altını oymak değil. Ama merkez sağın bayrağını AK Parti aldı. Hem de bu bayrağı çok da güzel taşıyor. Artık bu saatten sonra bölünmenin ve parçalanmanın bu ülkeye getireceği hiçbir şey yok."
Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mahmut Badem de burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bu heyecanda benim de bir şeyler söylemem gerekiyor. İki tane vekilim, bu ülkeye hizmet etmiş, genel başkan yardımcılığı yapmış, milletvekilliği yapmış, GİK üyeliği yapmış değerli insanların bizlerle buluşmak üzere ve bize destek olmak üzere geldikleri Ödemiş'te partim ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Bugün neden buradalar, 1946'da 'yeter söz milletindir' diye yola çıkan ruhun devamında, sözün millete ait olmasını sağlamak üzere buradalar."

pazar gırgırı
Biliyor mu?

Fehmi Ankara'daydı. Bir iş için Behzat adında birisini görmesi gerekiyordu.
Aksilik bu ya! Adamın adresini kaybetmişti.
İstanbul'daki patronuna şu telgrafı çekti:
"Behzat Bey'in Ankara'daki adresini biliyor musunuz?"
Ertesi gün patrondan telgraf geldi. Bir tek kelimeden oluşun bir telgraf: "Evet..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA