• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme’ye korsan otobüs seferleri ERKİN USMAN

Çeşme'ye korsan otobüs seferleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.08.2014, 00:00
Özellikle cumartesi ve pazar günleri İzmir-Çeşme otoyolu, "korsan otobüs"ler için büyük bir rant kapısı oluyor.
Güzergahtaki bazı benzin istasyonlarının çevresi, geniş virajlar ve bazı küçük yerleşim birimleri de bu "korsan otobüslere" yataklık görevini yerine getiriyor.
İzmir-Çeşme hattında sefer yapan "yasal şirketlerden" birinin şoförü bu fiili durumu şöyle özetliyor:
"Bizim patronlar bütün kuralları kelimesi kelimesine uyguluyor. Kıyafetse kıyafet, yolculara ikramsa ikram, hükümete vergiyse vergi bütün ödemeler anında yapılıyor. Korsan otobüslerde bunlar yok. Bir (S) işaretli plakayı takan, Çeşme yollarına düşüyor. Biz yolcu başına şimdi 13 lira alıyoruz. Bu korsan otobüsler, ne tuttururlarsa onu alıyorlar. Makbuz filan verdikleri de yok. Çalışanların kılık kıyafeti de sıfır."
***
Çeşme Şoförler Odası Başkanı Hakkı Kocakara da "Ulaştırma Bölge Müdürlüğünün korsan araçlarla daha sıkı mücadele etmesi gerekir" diyor ve ekliyor:
"Bölge Trafik Müdürlüğü'nün de şikayetleri değerlendirmesi gerek..Sistem böyle..."

hayattan
Meryem Ana Evi'nde bugün ayin var!

Selçuk Belediyesi, inanç turizmi kapsamında yaptığı çalışmalarla ilklere imza atıyor.
Hıristiyan dünyasında "Meryem Ana'nın Göğe Yükseliş Günü" olarak kabul edilen 15 Ağustos'ta (bugün), Selçuk Şirince'de bir ilk yaşanacak.
Selçuk ilçesinde bulunan Meryem Ana Evi'nde her sene 15 Ağustos'ta Meryem Ana'nın Göğe Yükseliş Günü için, dünyanın farklı ülkelerinden gelen Katolik Hıristiyanların katılımıyla dini ayin gerçekleşiyor.
15 Ağustos'ta "Meryem Ana'nın Göğe Yükseliş Günü" için İzmir'de yaşayan Rum Ortodoks Cemaati ve Yunanistan'dan gelecek olan misafirlerin katılımıyla mübadeleden sonra ilk defa Şirince Aziz Yuhanna (Saint Jean) Kilisesi'nde ayin gerçekleşecek.
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, bölgenin Hıristiyanlık tarihi için önemini vurgularken, inanç turizmi için yaptıkları çalışmaların yanı sıra bu toprakların en değerli özelliği olan hoşgörü kültürüne de değindi. Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, "İnsanlarımız yüzyıllar boyunca farklı inançları birlikte yaşatmayı başarmıştır. Bunu devam ettirmek bizim elimizde. İlçemizden tüm dünyaya barış ve hoşgörü mesajı vermeyi arzu ediyoruz" diyor.

spor
Altay'dan kovulmuştu Fener'e antrenör oldu

Medya bir haftadır Ersun Yanal'ın istifasıyla boşalan teknik direktör konusuyla meşgul oldu, kim haklı onu tartıştı. Başkan Aziz Yıldırım'ın özel hayatındaki tutarsızlıklar nedeniyle Yanal'ı gönderdiği iddia edildi, bir de araya sarı-lacivertli futbolcuların hocanın sözlerini içeren bir bandı köstebek gibi başkana ışınladığı öne sürüldü. F.Bahçe'nin yeni teknik direktörü için isimler ortaya atıldı. Önce Ukrayna'daki karışıklık yüzünden Mircea Lucescu'nun geleceği yorumları yapıldı, sonra Aykut Kocaman ve takımı Ersun Yanal zamanında antrenör olarak çalıştıran İsmail Kartal'a dönüldü ve sonunda yönetim "İsmail Kartal" dedi.
***
Bab-ı Ali'nin ünlü gazeteleri İsmail Kartal'ın kariyerini açıklarken çalıştığı tüm takımları yazmışlar, Sivasspor, Orduspor, Mardinspor, Malatyaspor, Konya Şeker ve Hacettepe'yi bile yazdıkları halde Altay'ı unutmuşlar. Oysa Kartal 2005-2006 sezonunda Altay'ı çalıştırmış, deplasmanda Uşakspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçtan sonra yönetim başarısız görerek işine son vermişti.
Demek ki Kartal aradan geçen 8 yılda antrenörlükte hayli aşama kaydetmiş ki koca Fenerbahçe'nin dümenine geçti. Başarılı olur mu bilemeyiz, bakalım zaman ne gösterecek?

küpe
Başarı insana çok şey öğretmez. Fakat, başarısızlık çok şey öğretir.
Çin atasözü

günün fıkrası
Sevmek de söz mü?

Halk komiseri, kasaba doktorunun başarılarını övüyordu:
"Hastalar da doktoru çok seviyor" deyince, halktan biri konuştu:
"Sevmeek de söz mü? Onun için hayatlarını bile feda ediyorlar."

laflama
* Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak imiş. İyi de kadın herkes içinde dövülürken, sövülürken hatta hatta öldürülürken neden kahkaha atamıyor be kardeşim?
* Kısa çöp, uzun çöple "Naber lan deve? "diye maytap geçer amenna!
* Rabia işareti yapalım yapmasına da; ülkemizde tecavüze uğrayan, şiddete maruz kalan, sokak içinde katledilen Rabia'ları da gözardı etmeyelim!
* Düşeş attım yek geldi. Mercedes beklerken boz eşek geldi!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA