• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Seferihisarlı çocuklar şanslı ERKİN USMAN

Seferihisarlı çocuklar şanslı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.08.2014, 00:00
Çocukların belediyesi mi olur hiç? Oluyormuş.. Gittik gördük bir kez daha... Daha önce de bu köşede dillendirmiştik..
Çocuk sevgisi, çocuğa değer vermek, çocuğa saygı öyle lafla olmuyor.
Seferihisar Belediyesi Çocuk Ve Gençlik Merkezi bünyesinde sürdürülen çalışmalar 2 yıl önce başladı. Çocukların yüksek yararının gözetildiği ve etkin katılımın sağlandığı bir yapılanma ile ilçe genelinde yaşayan tüm çocukların haklarının gözetilmesi amaçlanıyor.
***
Seferihisar, çocuk dostu bir belediye...
Şimdi de geleceğin satranççılarını yetiştiriyor.. Cumartesi ve pazar günleri gençlik merkezi çocuklarla cıvıl cıvıl.. Küçük satranççı Janset'in, anne ve babasının peşine düşüp ziyaret ettik küçük Kasparovları..
Tanıştık her biriyle..
Öğretmenleri Engin Deniz Alev, bu işin diplomalısı.. Satranç ikinci kademe antrenörü.. FİDE Hakemi.. Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi..
Satranç öğretmeni, aynı zamanda hukukçu.. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.. Bir ara yarıda bırakmış. Birinin sözüne uyuz olmuş, gitmiş yarıda bıraktığı okulunu bitirmiş..
Sorduk: "Amacınız?"
"Bir zihniyet devrimi gerçekleştirmek istiyoruz." Başkan Tunç Soyer ve ekibi, Seferihisar'da bir zihniyet devrimi gerçekleştirmeye ant içmiş gibi.. Görünen o!

hayattan
Elektronik haciz isyan çıkaracak

Elektronik vergi hacizleri, birçok vergi mükellefi kişi ve işletmeleri isyan noktasına getirdi.
Ortalık allak bullak...
İşte bu aşamada Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ortaya çıkıyor ve konuşuyor:
"Ödeme emri tebliğ edilmediği gibi bir de sadece o gün için geçerli olan haciz işlemi süresiz devam ettiriliyor. Oysa her defasında ödeme emrinin tebliği gerekir. Birçok kişi ve firmanın, haberleri olmadan yapılan bu işlem sonucunda ticari hayatları tehlikeye giriyor, ayrıca kayıtdışılığa itiliyor. Sorun büyük."
***
Mevcut uygulamanın hem bankacılık sistemini hem de vergi mükelleflerini mağdur ettiğini kaydeden Aslan, "Türkiye çapında bütün banka genel müdürlüklerine yollanan e-hacizler vergi borcu nedeniyle Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uygulanıyor. Oysa zincirlemeli elektronik vergi hacizleri esasen ödeme emri düzenlenmeden ve tebliğ edilmeden uygulanamaz. Her ay borçlu mükellefler için yürütülen bu e-hacizler o andaki banka mevduatına konulabilir. İkinci, üçüncü ve diğer elektronik hacizlerin konulabilmesi için her seferinde yeniden ödeme emri düzenlenmelidir."
İhtiyati haciz ve ihtiyati tahakkuk dolayısıyla mükelleflerin gıyabında malvarlığı araştırması yapıldığını, bunun sonucunda da banka hesaplarına, trafikte kayıtlı araçlarına ve tapuda tescilli gayrimenkulleri üzerine hacizler konulduğunu anlatan Aslan, "Bu çalışmalar, tamamıyla mükellefin gıyabında ve haberi olmaksızın yürütülmektedir. Durum böyle olunca mükellefin bilgisi dışında banka hesaplarına blokaj uygulanmaktadır. Bu hukuka uygun değildir, yasal dayanağı yoktur. Çünkü vergi incelemesi tamamlandıktan sonra artık bu tedbir mahiyetli tahakkuk ve haciz işlemleri yapılamaz. Şu anda bu durumda mükelleflerin bütün hesapları alt üst olmakta, banka ilişkileri bozulmaktatır. Kaldı ki bu durumların telafisi de mümkün değildir."

küpe
Başkalarını sık sık affedin, fakat kendinizi asla.
Victor Hugo

fıkra

Ötekiler nerede?

Sao Paulo'da köylünün biri şehre gelip bir komisyoncu dükkanının önünde durdu. İçeride iki kişinin karşılıklı oturduklarını görünce bir şey sormak istedi, fakat soracağını unutunca:
"Burada ne arıyorsunuz?" deyiverdi.
İçerideki alaylı şekilde:
"Eşek satarız" diye cevap verdiler.
Köylü tamamladı:
"Sadece ikiniz mi? Yoksa daha var mı?"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA