• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Selçuk’a talih kuşu ERKİN USMAN

Selçuk'a talih kuşu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.09.2014, 00:00
Selçuk'un tarihi ve kültürel değerlerine katkı sunmayı bir aile geleneği haline getiren Quatmann Ailesinin üçüncü kuşak fertlerinden George W. Quatmann, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile bir araya geldi. Ziyarette Selçuk Belediyesi, Selçuk Kaymakamlığı ve Efes Amerikan Derneği arasında üçlü bir protokol imzalandı.
Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Quatmann Ailesinin Selçuk'a sunduğu katkıları anlatırken, 2 Haziran 1978'de Selçuk Belediye Meclisi'nde alınan bir kararı örnek gösterdi. Başkan Bakıcı, dönemin Belediye Başkanı Dr. Cahit Tanman'ın başkanlığında toplanan mecliste, Saint Jean Kilisesi'nin girişindeki Quatmann Meydanı'na bronz bir heykel veya plaket konmasına karar verildiğini ifade etti. Meclis kararlarında ayrıca George Quatmann'ın oğlu Joseph Quatmann'a fahri hemşerilik belgesi verildiğinden de bahsediliyor.
1958-1978 yılları arasında Saint John Kilisesi'nin bulunduğu meydanın kazılması, kilisenin restorasyonu, Şirince'deki kilise ve Meryem Ana Evi'nde yapılan restorasyon çalışmaları, Meryem Ana Heykeli'nin yapılması gibi çalışmalar Quatmann ailesinin Selçuk'un tarihi dokusuna yaptığı katkılar arasında yer alıyor.

hayattan

Karakaplan'lar ABD sularında

Karakaplan Ailesi devre devre İzmir ve Türk sporuna damga vurmuş bir aile. İzmir'de özellikle Karşıyaka'da onları tanımayan yoktur. Yıldırım Karakaplan hem basketbol, hem yüzmede iz bırakırken, Atakan Karakaplan Avrupa Şampiyonu olan Genç Milli Basketbol Takımımızın antrenörüydü, KSK'de basketbol oynadı, federasyon üyeliğinde çeyrek asra yakın hizmet etti.
Şimdi Karakaplan ailesinin spor bayrağını Atakan Karakaplan'ın yelkenci oğulları Hakan ve Efe taşıyor. Hakan ve Efe Karakaplan, Asterisk ekibiyle Amerika'nın San Francisco kentinde dünyanın en prestijli yarış organizasyonlarbiri olan Rolex Big Boat Series'de Farr 40 One Design sınıfında Türk Bayrağı ile mücadele eden tek teknede başarı için çabalıyor. Üç yıldan bu yana Amerika'da Farr 40 serisini izleyen Asterisk, geçen yıl bu zorlu sınavda dünya 6'ncısı olmayı başarmıştı. Ekipte dümenci Hasip Gencer, taktisyen Levent Özonur, Ahmet Baras, Efe Sezik, Baran Öneren, Rod Dawson ve bizim Karakaplan'lar Hakan ve Efe Karakaplan var. Başarı dileklerimizle.

kentten

Hayvancılık Fuarı için gün sayılıyor

Efor Fuarcılık tarafından düzenlenen PETSHOW 2014 için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Hey yıl 35 bin hayvan severi İzmir Kültürpark'ta bir araya getiren organizasyon için sektör ve hayvan dostlarında heyecanlı bir bekleyiş başladı. Evcil hayvanlar, ürünleri ve aksesuarları adına A'dan Z'ye hayvan severlerin aradığı geniş bir yelpazeyi içeren özel standlarda sergilenecek. Yer tahsisleri büyük oranda yapılan 17. Evcil Hayvan Show'da; evcil hayvanlar, pet, gıda, kafes, elbise, bakım ve eğitim ürünleri, aşı, tıbbi malzemeler, muayene ve hastane ürünleri, akvaryum, ısıtıcılar, aydınlatma, süs balıkları, ilaçlar, su, kum gibi çok sayıda ürün ve hizmetler tanıtılacak.
PETSHOW 2014 Evcil Hayvan Show kapsamında pek çok yarışma gerçekleşecek. Organizasyonun geleneksel "En Güzel Kedi", "En Güzel Köpek", "Akvaryum Düzenleme" yarışmalarında tatlı bir rekabet yaşanacak.

küpe
Kedi evden çıkınca, fareler oyuna başlar.
John Florio

günün fıkrası

Neden bu çirkinlik?

Tanrı bir gün Amerika'yı yaratmış. Sonra yarattığı esere bakarken kendi kendine şöyle demiş:
"Çok başarılı olmuş. Bu güzellik bu isabet, bu çeşni, bu zenginlik, hiçbir ülkede yok. Doğrusu diğer ülkelere haksızlık bu..."
Ve, bu haksızlığı telafi için de Amerikalıları yaratmış.

laflama
* Bu yaşamda hiçbir şey ile İŞTİGAL etmeyenler, varlıklarıyla boş bir yer İŞGAL etmektedir!
* Bir şeyin İZAHI olmazsa, MİZAHI olur mutlaka!
* Ferhat Şirin için dağları deldi. Şirin bağları olan vatandaşı tercih etti!
* Erkek kadına "Kokunu özledim" dedi. Kadın "Parfümler Paris'ten geliyor, çok pahalı. Altından kalkamazsın" dedi!
* Her şeye RIZA gösterenlerde, bir ARIZA yok mudur sizce de?
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA