• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in dörtte biri tapusuz!.. ERKİN USMAN

İzmir'in dörtte biri tapusuz!..

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.10.2014, 00:00
Ve bu tapusuz arazilerde ev kuranlara son fırsat.
Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerdeki Hazine arazilerinde oturan insanların tapu sorununun giderilmesi için tanınan süre Mayıs 2015'te sona erecek.
İmar affından faydalanarak tapu tahsis belgesini almış, her türlü altyapı hizmeti sağlanmış, emlak vergisini her yıl düzenli ödemiş bu vatandaşlarımızın durumu adeta bir oldu bittiye getirilmek isteniyor. İzmir'de binlerce insanın barınma ihtiyacı söz konusu ve bu durum alarm veriyor. Kanun değişikliği şart.
Bu uyarının arkasında, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan var.
Aslan, bu önemli uyarının ardından bir nemli gerçeği de vurgluyor:
"Sadece İzmir'de nüfusun dörtte biri gibi büyük bir oranın Hazine ya da belediye arazilerinde tapusuz yaşadığını ve mevcut tarihe kadar tapularını alamamaları halinde emrivaki ile karşı karşıya kalacaklarını dile getiren Aslan, "Hazine arazileri üzerinde yıllar önce ev yapmış sonra bunu üç, dört kata kadar çıkmış, imar affından faydalanarak, tapu tahsis belgesini almış, ödentilerini yapmış, buna mukabil hem merkez hem yerel yönetimler tarafından elektriği-suyu bağlanmış, numaratajı konmuş binlerce insanımız var. Bu insanlara tapunuz yok diyemezsiniz. Bölgenin bütün çilesini çekmiş, her yıl emlak vergisini düzenli şekilde ödemiş insanlar bunlar."

hayattan

Saruhan Ayber'i kaybettik

Yeni Asır camiası, Spor Servisimizin unutulmaz Müdürü Şevket Özçelik'i birinci ölüm yıldönümünde anmaya hazırlanırken, yıllarca bu gazeteye emek vermiş Saruhan Ayber'in acı haberi ile sarsıldı.
Bir medya çınarı daha devrilmişti.
Gazetecilikte YENİ ASIR'ın şef sekreteri olarak ünlenen ve daha sonra mesleğin şahikasına çıkan Saruhan Ayber'i de ebediyete uğurluyoruz. Saruhan Ayber, 1939 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Manisa'da, yüksek öğrenimini Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. Eğitime devam ederken, 1960 yılında Nedim Çapman'ın çıkardığı Zaman Gazetesi'nde gazeteciliğe ilk adımı attı. Daha sonra sırasıyla, Demokrat İzmir, Sabah Postası ve Yeni Asır Gazetesi'nde görev yaptı. Bu arada öğretim görevlisi olarak 1969-1973 yılları arasında Ege Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Fakültesi'nde meslek dersleri verdi. 1973 yılında İzmir Ege Ekspres Gazetesi'nde Genel Yayın Müdürlüğü yaptı.
***
Ayber girişimci bir gazeteci olduğundan Bursa'da gazetelerdeki yönetici boşluğunu görerek Bursa'ya taşındı. 1974 yılında Bursa Hakimiyet Gazetesi'ni kurdu, 1987 yılına kadar gazeteyi yönetti. Aynı zamanda uzun yıllar Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı da yaptı. Daha sonra tekrar İzmir'e, YENİ ASIR'a döndü, sonra İstanbul'a açıldı, Günaydın Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü ve Yeni Günaydın Gazetesi'nin de sahipliğini üstlendi. 1996 yılında Bursa'da AS TV'nin kuruluşunu gerçekleştirdi. Mesleği'nin 40. yılını tamamladıktan sonra jübilesini yaparak gazeteciliğe veda etti.

ÖZÇELİK'İ ANIYORUZ

Bu acının yanında, yıllarca spor camiasına önderlik etmiş Şevket Özçelik'in de vefatının birinci yıldönümünde hem kabrini ziyaret edeceğiz hem de bir anma töreni düzenleyeceğiz. Özçelik'i çok özledik.

küpe
İnsanların elinden hayalleri alınacak olursa başka ne zevkleri kalır.
Fostenel

günün fıkrası

Jüri üyesi

Teksas'ta bir yargıç, iki avukatla beraber bir cinayet davası için jüri üyelerini seçiyordu. Tarafsız bir jüri bulabilmek için, her adayı sorguya çekiyorlardı.
"Acaba suçlunun avukatını tanıyor musunuz?"
"Elbette tanıyorum. Hırsızın, soyguncunun, yalancının tekidir."
"Peki, öldürülen adamın avukatını tanıyor musunuz?"
"Elbette... O da hırsız, üç kağıtçı, soyguncu ve yalancıdır..."
Tam bu sırada yargıcın sesi işitilidi. İki avukata bağırdı:
"Bana bakın. Bu bayana beni tanıyıp, tanımadığını sorarsanız, ikinizi de birer ay hapse atarım haaa."

laflama

* Ağaç yaşken eğilir atasözü kanımca yanlış. Ya küçükken, bize eğilmeyip aksine diklenmeyi öğreten olduysa hani!
* Yani ne yalan söyleyeyim. Biz erkekler peri bacalarını görmektense, peri bacaklarına bakmayı yeğleriz!
* Bir çift güvercin havalansa, bir tanesi kafama pislese de piyango bileti alsam be hacı!
* Başım belada. Cüzdanı düşürmüşüm helada...
* Ne yazık ki günümüzde geçer akçe, ya adam sendecilik, ya da adam sendeletmecilik...
* Kayahan'ın bir şarkısında söylediği gibi, odalarda ışıksızım. Elektrik faturasını ödemeyince, kestiler tabii!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA