• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Menderes’te sahil düzenlemesi tamam ERKİN USMAN

Menderes'te sahil düzenlemesi tamam

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.11.2014, 00:00
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 30 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilerek ilk kez AK Parti'ye Menderes'te seçim kazandıran isim oldu. İlçenin Oğlananası köyünden olan başkan Soylu, seçimlerde dile getirdiği sevgi, saygı ve samimiyet ilkeleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Altını çizdiği hiçbir sözün üstünü çizmiyor. Verdiği sözleri tek tek hayata geçiriyor. Menderes'e ilklerin sözünü veren Başkan Soylu, bu ilkler için ilk günden itibaren var gücüyle çalışmalarını gerçekleştiriyor.
***
Göreve gelindiğinde yapılan ilk iş sahil şeridinde düzenleme oldu. 43 kilometrelik sahil şeridinde yer alan Özdere ve Gümüldür plajlarında temizlik ve bakım çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda kullanılamaz durumda olan 2 bin dönümlük alanda bitki ve atık temizliği yapılarak vatandaşların kullanımına sunuldu. Çalışmalar sonunda 11 mavi bayraklı plajımız, İzmir'deki mavi bayraklı plajlar arasında en temizi olmaya hak kazandı.
* * *
ilçenin 50 yıllık hayali gerçek oluyor. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun adeta Ankara'ya yaptığı çıkarmalar sonuç getirdi. Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonunda Menderes'e devlet hastanesi yapımı 2015 yatırım programına alındı. 100 yataklı olacak devlet hastanesinin inşaatına 2015'in ilk yarısında başlanması planlanıyor.
Uygulama kapsamında sosyal ya da fiziksel açıdan yoksunluk içindeki 65 yaş ve üstü yaşlı bireyler ile her yaştaki yatalak hastaların ve engelli vatandaşların evinde temel sağlık hizmeti Menderes Belediyesi Özel Sağlık Ekibi tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

hayattan

Hatalı gözlük şaşı yapıyor

Gediz Üniversitesi Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Cumhur Akarsu, göz sağlığıyla ilgili önemli uyarıda bulunuyor.
Akarsu, hatalı gözlük camlarının görme bozukluklarını daha da artırdığını, şaşılık gibi kalıcı rahatsızlıklara yol açtığını vurgulayıp, ekliyor:
"Gözün görme merkeziyle gözlük camının optik merkezinin aynı eksende buluşması gerekir. Bu merkezlerin, camdaki milimetrik düzeyde kayma nedeniyle birbirinden farklı olması durumunda 'prizmatik etki' dediğimiz olumsuz durum ortaya çıkıyor. Bu da yetişkinlerde görmede kusur, baş ağrısı ve baş dönmesi yapıyor. Asıl tehlike ise çocuklarda. Göz gelişimi tamamlanmamış 9 yaşın altındaki küçüklerde hatalı gözlük yüzünden şaşılık oluşabiliyor."

siyasetten

Sancaklı'da ilginç yarış

Şu günlerde İzmir'in her köyünde Ziraat Odası delege seçimleri var. Menderes'in Sancaklı köyündeki yarışma hepsinden farklı.
Bu köydeki favori yarışmacıların ikisi de sosyol demokrat. İkisinin de adı aynı: Abdullah Sürücü...
***
Bu Abdullahlardan biri köyün muhtarı, öteki yeğen.
İşin bir başka yönü de, dedelerinin ismi de aynı. O da Abdullah Sürücü...
İki Abdullah arasında kıyasıya bir rekabet var.
Bu ilginç yarışın kaderi de, Sancaklı'daki üçüncü delege Nazım Yurdakul'da.

küpe

İnsan gençliğinde öğrenir, ihtiyarlığında anlar.
Eschenbahc

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA