• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Yandaş gazetecilerin kompleksi

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2010, 00:00
Başbakan Erdoğan'ın köşe yazarları ile ilgili söyledikleri malum. Bu sözlerin bir eleştirinin konusu yapılması çok doğal. Çünkü Tayyip Erdoğan gibi demokrasi mücadelesinin bütün acılarını çekmiş bir siyasi liderin o sözleri o üslupla sarf etmesi doğal görülemez. Elbette çabalarına destek verdiğimiz siyasetçilerin her söylediği söz hatadan azade değil. söylemleri hatalı olabilir, eleştirirsiniz. Dediğim gibi bunlar doğal. Ama doğal olmayan bazı yazarların sadece eleştirmek yerine, mal bulmuş mağribi gibi, Başbakan Erdoğan'ın o sözlerinin üzerine atlamaları ve kendilerine buradan akılları sıra bir kimlik öğesi çıkarmaya çalışmalarıdır.

ÜLKENİN EFENDİSİ
Hatırlanacağı gibi, demokrasiden hazzetmeyen medya tarafından sırf aşağılamak için "yandaş" denilen gazeteciler Başbakan'ı kınayan bir bildiri yayınladılar. Bu bildiriyi imzalayanların birçoğu benim çok sevdiğim insanlar. Aralarında yakın arkadaşlarım var. Ancak son dönemlerde hiçbir girişim bana bu kadar itici gelmemişti. Çünkü bu bildiriye imza atanların bilinç altında çok derin bir kompleks yatıyor. Dikkat edilirse, bildiriyi imzalayanlar ya eski komünist-sosyalist taifeye mensuplar, ya da eski MHP'liler. Ne yazık ki yıllar içinde bu insanlar mesleklerinde başarışlı olmalarına ve efkarı umumiye ye kendilerini kabul ettirmelerine rağmen, kendisini ülkenin asıl efendisi sayan CHP'li, laikçi, solcu zihniyet karşısında her zaman bir kompleks duymaya devam ettiler.
Bir CHP kökenlinin bu yazarlar için olumlu bir kelime söylemesi, onlar için büyük bir akrididasyon meselesi sanki. Bazen bu kompleksin altında sınıfsal kökenlerden kaynaklanan nedenlerin yattığından da şüphelenmiyor değilim. Öyle olmasa savaşı kaybetmişlerin karşısında savaşın galipleri bu denli kompleksli hale düşerler miydi? O nedenle kimse bana bu bildiriye imza atanların sırf demokrasi için imza attığını söylemesin. Kendisini memleketin efendisi sayanlar bir savaşa girdiler ve bu savaşı kaybettiler. Siz oturmuşunuz belki efendiler "Aaa, bunlar yandaş değilmiş" derler diye bildiri imzalıyorsunuz, kusura bakmayın, hiç saygı değer bir girişim değil bu.

DOSTÇA TAVSİYE
Bu imzayı atanlar bilirler ki, 50 yıldır bu ülkeden ne kadar başbakan geldi geçtiyse hepsi gazete patronlarına yazar listeleri verdiler. Bu işi yapmayan tek Başbakan Tayip Erdoğanken, sırf yandaş diyorlar diye onun hakkında bildiri yayınlamak bu imza sahiplerini demokrat ve tarafsız yazar mı yapmış oluyor şimdi?
Bal gibi bir yaranma kompleksidir bu.
Benim bu arkadaşlara dostça bir tavsiyem var: Artık şu çirkin komplekslerinizden kurtulun.
Sizin başkalarının tezkiyesine ihtiyacınız yok.
Sizler tarihin, hakikat mücadelesi verdiğiniz için zafer tahtına oturttuğu insanlarsınız.
Karşınızdakiler ise, demokrasiye karşı kart açmış ve kaybetmiş bir alay kumarbaz!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA