• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Türkiye'nin gittiği yön

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.10.2010, 00:00
Beni çok "yanlı" yazdığım yönünde eleştiren mail'ler alıyorum. Ben elbette bu eleştirilerden etkileniyorum. Önüme iki tane dosya açıyorum. Bu dosyalardan birisi hükümetin başarısız olduğu işler, diğeri de başarılı olduğu işler. Bunların üzerinde ayrıca duracağız. Ama önümde bir üçüncü dosya daha var. Bu hükümet döneminde Türkiye dünyanın neresinde? İsterseniz bugün buna bakalım. Son iki yıl içinde not defterime kaydettiklerimden bazıları şunlar:
Amerikalı ünlü bürokrat Maty Bryza konuştu önce: "Türkiye süper güç oldu, biz ona eskisi gibi müdahale edemiyoruz." Sonra George Fredman gibi öngörü kitapları yazanlar Türkiye'nin müthiş geleceğine işaret ettiler. Birde baktık, AK Parti Hükümeti tarihinde ilk kez IMF'yi ülkeden kovmuş. Bu satırların yazarının hayatının bir kısmı başbakanların yanında geçti. IMF denince nasıl salavat getirdiklerini biliyoruz biz. Ardından yüzde 11.7'lik bir büyüme. Dünya çapında bir derece bu. G-20'nin ikincisi... AB'nin birincisi.
***
Dünyanın en saygın dergilerine kapak oldu Türkiye. "Türkiye yükseliyor" spotları süsledi o kapakları. İki ay önce İMF açıklama yaptı: "Bir, Türkiye, Avrupa'nın en sağlam ekonomisi... İki, Türkiye 1 trilyon dolarlık bir ekonomi oluyor." İki hafta önce OECD'nin açıklaması geldi yine: "Türkiye'ye gelişmekte olan ülke denemez" Ya ne denir? "Türkiye gelişmiş bir ülkedir" Trend hep yukarı. Hep pozitife doğru gitmiş. Daha iki gün önce ülke ekonomilerine karne notu veren Moody's adlı derecelendirme kuruluşu puanımızı yükseltti. Önümde dışarıdan bakınca pırıltılı bir Türkiye tablosu gösteren daha onlarca veri var. Şimdi bizim güzel ülkemizin bu gururlandırıcı ilerleyişini, AK Parti'ye yazar diye görmezden mi gelmem isteniyor benden?
***
Artık herkes bir şeyi biliyor. AB bizi alsa da almasa da biz dünyanın büyükleri arasına gireceğiz. Kaderimiz bu bizim. Bugün G-20, 10 sene sonra G-8... Türkiye'nin bu ilerleyişini kimse durduramaz. Bu ülkenin insanları bir yıl sonra bugünkünden daha iyi yaşayacaklar. 5 yıl sonra oldukça iyi yaşayacaklar. 10 yıl sonra padişah gibi yaşayacaklar. Gidişin yönü budur. Şimdi bize düşen bu yıldız ülkeye layık olmak. Boynumuzun borcudur, önce evimizin içini düzene sokmalıyız. Şu Kürt işini, şu Alevi işini, şu başörtüsü işini behemehal çözmeliyiz. Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü yüceltmeliyiz. Eski Türkiye bitmiştir. Şimdi yeni Türkiye'nin zamanıdır. Yeni Türkiye'nin vatandaşları olma zamanı. Özgürlüğün temiz havasını kana kana içimize çektiğimiz bir Türkiye olacak yeni Türkiye. Laik bir ülke olacak, ama adam gibi bir laiklik olacak. Ordusu güçlü ve saygın olacak. Parlamentosu halkın en büyük güvencesi olacak. Seçimle gelen seçimle gidecek. Kimse kimseden korkmayacak. Mahalle baskısı olmayacak. Yeni Türkiye'nin olmazsa olmazları bunlar. Gidiş yönü de buraya doğru zaten, bazıları istese de istemese de...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA