• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

TRT'yi tebrik ediyorum

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.11.2010, 00:00
Hem TRT Haber'i tebrik ediyorum hem de Rıdvan Memi'yi. Kim ne derse desin, değerli gazeteci arkadaşımız Rıdvan Memi sadece Türkiye'de değil, dünyada yılın habercilik olayını patlatmıştır. Önümüzdeki günlerde bu başarının medya örgütlerince ödüllendirileceğine eminim. Peki, o zaman TRT'ye ve Rıdvan Memi'ye bu saldırı niye? Basit bir nedeni var bunun: Kıskançlık. Kendilerinin yapamadığını TRT yaptı. Güya, Mehmet Ali Ağca'yı ekranlara çıkarmama kararı almışlardı. Bu kararlarını "bir katile alan açmama" şeklinde bir etik ambalaja büründürmüşlerdi. İşin aslı, Ağca, aslında bu kararı verenlerin hepsini kullanıyordu ve bunlarda bunu biliyordu. Peki, Rıdvan Memi'nin programına çıkarak TRT'yi kullanmış olmadı mı? Hayır olmadı!
***
Olmadı, çünkü Ağca, Rıdvan Memi'nin karşısına artık insanlarla oynayarak bir yere varamayacağını anlayarak gelmiş görünüyordu. Ağca, bütün psikopatlar gibi çok zeki bir insan. Yalan fırıldağının artık kendisini bitireceğini biliyor. Elbette yine "egosantrik" bir duruşu vardı ve yine üst perdeden konuşuyordu. Ama herkesin gözden kaçırdığı bir husus var ve bence Rıdvan Memi'nin programını tarihsel kılan da bu: Ağca gerçeğin bir kısmının kapağını ilk kez açtı. İlk kez bu denli doğruya yakın bir yerden konuştu. Papa'yı vurma işinin bir soğuk savaş projesi olduğunu ortaya koydu. Ben programda telaffuz ettiği isimlerin veya vermeye çalıştığı o gizemli havanın bir önemi olduğunu düşünmüyorum; ama Ağca'nın ortaya koymaya çalıştığı basit kurgunun gerçeğe çok yakın bir tarafı olduğuna inanıyorum.
Soğuk savaşın acımasız ve sınır tanımayan yüzünü gösterdi Ağca bize. Papa'yı vurma projesinin bir anti-komünist proje olduğunu, işin içinde CIA kontrolünde olan Vatikan bürokrasisinin yer aldığını söyledi. Tabii burada kendisini de yine her zamanki alışkanlıkları ile gizemli bir yere oturttu. Ama Ağca'nın TRT'de ortaya attığı iddialar yepyeni iddialardır ve tüm dünya bu iddialar üzerinde durmalıdır.
***
Tekrar TRT Haber'e ve Rıdvan Memi'ye yapılan eleştirilere dönecek olursak, bu eleştirilerin hiçbir haklı tarafı olduğunu sanmıyorum. Gerçeklerin ortaya çıkması Ağca'ya ekran boykotu yaparak sağlanmaz. Bu kadar önemli bir aktöre hiç yokmuş ve hiç yaşamamış muamelesi yapmak en hafif tabirle aptallıktır. Bu adamın arkasında koskoca bir tarih var. Ağca'nın yaptıkları aydınlanırsa belki 11 Eylül New York saldırısı da aydınlanacak. Kim bilir belki de İslam dünyası üzerine serilmeye çalışılan lanet brandasının ipleri kimin elinde, bunlar çıkar ortaya. Herkes bir kere daha düşünsün bakalım, bir Türk, hem de ülkücü bir Türk gidip Hıristiyanların ruhani liderini niçin vurmak ister?
Ayrıca, Ağca'yı ekrana çıkardı diye TRT'yi eleştirenler gazete ve ekranlarında çarşaf çarşaf İmralı ve Kandil güzellemeleri yapanlar değil mi? Size sevap olan, TRT'ye niye haram?
O nedenle, tebrikler TRT ve tebrikler Rıdvan Memi.
Devamını bekliyoruz!




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI