• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Korku ve devlet

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.01.2011, 00:00
İmralı'da yatan katil, bugünlerde yine mesai yapıyor. Bizim komünist eskisi liberallerle onların yazıp çizdiği medya, nedense İmralı canisinin her lafını büyütmeye, bu laflardan kerametler çıkarmaya pek meraklı.
Çünkü, Türkiye'de bir kısım sapkın liberal var ki, Abdullah Öcalansız bir çözümü mümkün görmüyorlar. Çünkü, bu insanlar Kürt sorununu bir etnik merkezli sorun olarak görüyorlar; doğal olarak Öcalan'ı da bu etnik antitenin peygamberi. Biz demokratlar ise, Kürt sorununu bir demokrasi ve insan hakları sorunu olarak görürüz. Sapkın liberallerle demokratlar arasındaki fark budur. Bu tür liberallerde bir vatan ve millet şuuru yoktur; demokratlar ise kutsalları olan insanlardır ve vatan-millet-bayrak gibi sabit değerlere inanırlar.
***
Son günlerde İmralı'daki caninin yine korku nöbetleri geçirdiğini anlayabiliyoruz. Söylediği söz şu: "Darbede olabilir, Başbakan Erdoğan öldürülebilir de." Bu sözü Öcalan'a söyleten hiç şüphe yok ki, korku. Daha önce de yazdım, Öcalan'la taraftarları arasındaki ilişkiyi belirleyen temel duygu korkudur. Bir kısım Kürtler Öcalan'dan korkuyorlar ve bu korku onları kayıtsız-şartsız teslim alıyor.
Ancak, devletle Öcalan arasındaki ilişkiyi belirleyen duygu da, aynı şekilde korku. Öcalan devletten korkuyor; sık sık devletin onu ortadan kaldıracağını düşünüyor. Bu duygu paranoya düzeyinde mevcut onda. Fakat bizim devletimiz elinin altındaki bu katil ile korku üzerinden etkili bir ilişki kurmayı bir türlü beceremediği için kurnaz Öcalan devletten korkusunu, devletin korku duyacağı bir senaryoya dönüştürüveriyor.
Bunun nedeni bu katilin can korkusu, bunu biliyoruz. Çünkü, Başbakan Erdoğan bütçe görüşmelerinde, "Bu ülkede ameliyat yaptırmayız, gereğini yaparız" derken, İmralı canisi bu sözden kendisi için bir tehdit sonucu çıkardı. Şimdi o da devleti tehdit ediyor, "Bana bir şey olursa iç savaş çıkar" diyor.
***
Acizane bir önerim olacak devletimize: Bu katilin Türkiye ile oynamasından bıktık artık. Ben bu caniyi 20 senedir takip eden birisiyim. Hangi lafı ne için söylediğini gayet iyi biliyorum. Bu katil dünyanın en korkak adamıdır. Bütün korkaklar gibi kullanılmaya çok müsaittir. Kenya'dan paketlenmiş vaziyette getirilirken uçakta söylediği sözleri herkes hatırlasın. Bu caniyi kullanabiliyorsanız kesin sonuçlar alacak biçimde kullanmalısınız; ona hiçbir biçimde alan açmamalısınız, oyun kurma imkanı vermemelisiniz. Ona oyun alanı açarsanız, bu kez o sizi kullanır ve siz bunun farkına vardığınızda iş işten geçmiş olur. Bu caninin bir tek samimi duygusu vardır, o da devletten korkusudur. Tekrar ediyorum, bu korku işe yarıyorsa yarıyordur, yaramıyorsa İmralı ebediyen oyun dışı bırakılmalıdır.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA