• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

DP kongresi ve yeni durum

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.01.2011, 00:00
Bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde henüz DP kongresi tamamlanmamıştı. Ancak gelen haberler Namık Kemal Zeybek'in kazanacağı yönünde. Namık Kemal Zeybek üzerinde durmak zorundayız ama önce bir iki hususu dile getirmeliyim. Birincisi Hüsamettin Cindoruk, akşam saatlerinde Demirel'in ısrarlı ricalarına rağmen adaylıktan çekildi. Oysa Cindoruk yeniden aday olmaya çok istekliydi. Bu geri çekilmenin nedenini merak edenlere ben anlatayım: DP delegeleri gördükleri yerde Cindoruk'un üzerine yürüdüler ve "Kongre salonuna gelme, seni rezil edeceğiz" dediler. Daha fazla rezil olmaktansa hayatı boyunca hep yaptığı şeyi yaptı, kaçtı.
Diğer taraftan, şimdi adını hatırlamadığım İzmirli bir eski siyasetçi de aday olmuş, boyunun ölçüsünü alacak gibi görünüyor. Ve aslında benim öteden beri yazdığım her şeyin gerçek olduğu ortaya çıktı. Bu DP bizim DP değil. Bakın, başka diyarlardan gelen birisi çakma DP'yi aldı götürüyor işte. Şimdi o çok bilmiş DP'li delegelerin aynaya bakıp utanmaları gerekiyor. Bu partiye en zor şartlarda yüzde 4 oy aldıran o hakiki DP'li Süleyman Soylu'yu telef edip yerine Cindoruk gibi bir fersudeyi getirirsiniz siz değil mi? İşte size Allah'ın cezasıdır bu!
***
Gelelim kongreye. Aslında bu DP ölü bir parti olduğu için bu kongre hakkında tek kelime yazmayı düşünmüyordum. Ancak, genel başkan olması kuvvetle muhtemel olan Namık Kemal Zeybek benim görmezden gelemeyeceğim bir insan. Kendisi hem ağabeyim, hem de kadim dostumdur. Geçtiğimiz aylarda kendisiyle yaptığımız ABD ve İran seyahatleri bana o derin kültüründen istifade etme imkanı verdi. Geçmişte bazı hatalı kararlar almamış olsaydı bugün ülke yönetiminde çok önemli görevler üstlenen bir devlet adamı olabilirdi. Hayatı boyunca bir inanç uğruna, bir dava adamı olarak mücadele etmiştir Zeybek. Ve bugün DP'deki sözde demokratlardan farklı olarak gerçek bir demokrattır. 28 Şubat'ta bizzat şahit oldum ki, hem demokrasiden yana tavır koymuştur hem de darbecilerle mücadele etmiştir. Demokrat Partili bir babanın oğludur. Türkiye'nin nadir entelektüel siyasetçilerindendir. Türk dünyası konusunda çok derin bir bilgisi vardır. Tüm Türk lehçelerini konuşabilen bir insandır. Keşke Zeybek gibi birinci sınıf bir devlet adamı bu DP gibi deformasyona uğramış bir partinin değil de gerçek bir demokrat partinin başına geçmiş olsaydı.
***
Tabi bu arada Zeybek'in, Aydın Doğan'ın bacanağı olması bir başka üzerinde durulması gereken husustur. Şu bakımdan, sanıldığı gibi bu hısımlık durumu Zeybek'in işine yaramıyor. Namık Kemal Zeybek tüm siyasi hayatı boyunca bu ilişkiye ihtiyacı olmayan birisi olarak bu ailesel yakınlığın zararını görmüştür. Korkarım ki onu yine böyle bir tehlike bekliyor. CHP üzerinden elini yeniden siyasete sokan Aydın Doğan önümüzdeki seçimde Aydın Doğan-AK Parti şeklinde bir kutuplaşmanın oluşmasına neden olmuştur. Bu kutuplaşma hem CHP'yi hem MHP'yi hem de Zeybek'li DP'yi bir siyasi varlık olarak anlamsızlaştıracaktır. Çünkü görünen tabloda oylarımızı ya Aydın Doğan Partisi'ne vereceğiz ya da Ak Parti'ye.
Yine de Namık Kemal Bey'in siyasete dönüşü içimi sevinçle doldurmuştur, inşallah kendisi için iyi olur.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA