• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Bahçeli doğruyu yaptı

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.04.2011, 00:00
MHP Adana Milletvekili Recai Yıldırımı bir süredir izliyor ve "Bu adam kafasını duvara ne zaman vuracak" diye bekliyordum. Çünkü, birikimsizliğin, kabalığın, nobranlığın bütün tezahürleri bu kişinin bütün davranışlarına sinmişti. 'MHP bu adamları nerden buluyor?' diye yüz kere düşünmüştüm. Rakipleri için kullandığı dil, yaptığı hakaretler normal ölçüleri çok aşan çirkinlikteydi her vakit. Ve bu kişi 12 Haziran seçimlerinde yeniden MHP'nin Adana 1. sıra adayı yapıldı. MHP açısından talihsiz bir tercihti bu. Ve nitekim beklediğim oldu: Recai Yıldırım'ın MHP gibi toplumun geleneklerini önemseyen bir partinin taşıyamayacağı kadar yoz ilişkileri internet sitelerine düştü. Bu konun içeriğine hiç girmeyeceğim ama şu kadarını söyleyebilirim ki, tek kelimeyle iğrenç bir profil ortalığa dökülen.
***
Olay kamuoyuna mal olur olmaz "Benim bildiğim Devlet Bahçeli bu lağım kokan duruma müsaade etmez" dedim içimden. Nitekim dediğim gibi de oldu. Bahçeli Adana milletvekili ve Adana 1. sıra adayı Recai Yıldırım'ın ve aynı şekilde Kırşehir Milletvekili ve 1. sıra adayı Metin Çobanoğlu'nun hem milletvekilliğinden hem de adaylıktan istifasını istedi. Bu müdahale hem Devlet Bahçeli'nin ahlaki konulardaki duyarlılığına hem de partisinin geleneklerine ve genel imajına uygundur. Sadece bu sürpriz gelişme içerisinde beni şaşırtan durum Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu'nun bu çirkin karenin içinde yer almış olmasıdır. Metin Çobanoğlu benim tanıdığım istikbal vadeden bir milletvekiliydi. Her zaman ölçülü, dikkatli ve çevresi tarafından sevilen, beğenilen bir insandı. Böyle bir tablonun içine nasıl girdi anlamak mümkün değil. Onun siyasi hayatının bu şekilde hasara uğramış olmasından gerçekten üzüntü duydum.
***
Bu gelişme siyasetle uğraşan herkese çok zengin dersler vermektedir. Bir kere siyaset, bir kamu hizmetidir ve siyasetçinin toplumsal değerlerin kabul etmeyeceği bir özel hayat tercihi olamaz. İkincisi, hayatta birçok alanda yapılan yanlışların telafisi mümkün olabilmektedir, ancak siyasette yapılan hatanın geri dönüşü yoktur. O nedenle siyasetçinin attığı bütün adımlara dikkat etmesi onun siyasi varlığının olmazsa olmaz şartıdır. Toplumun kişileri ve olayları denetleme ve izleme gücü olağanüstü derecede artmıştır. Hiç kimse bu yayınlanan görüntüleri servis edenleri filan suçlamasın. Çünkü dünya feministlerinin siyasete kazandırdığı bir görüş var: "Özel olan politiktir" diyor feministler. Artık toplumla işi olan birinin özel hayatı diye bir husus yok. İster beğenelim ister beğenmeyelim, artık böyle bir dünyada yaşıyoruz.
Şimdi herkesin bir "Big Brother"i var!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA