• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Ve diğerleri de çıktı

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.05.2011, 00:00
Bir kural vardır, bir tehdit bir organizmayı öldürmüyorsa güçlendirir. MHP'nin başına gelen budur. Dünkü yazımda da sağlam verilere dayanarak verdiğim bilgide görüldüğü gibi, MHP'li yöneticiler hakkında piyasaya sürülen kasetler MHP'yi seçimlere giderken çökertmemiş, aksine güçlendirmiştir. Bu beklenmedik durumun nedeni MHP seçmeninin veya genel kamuoyunun kasetlerdeki rezaletleri onaylaması ya da eksik bir ahlak talebinde bulunması değildir. Seçmen, Türkiye'nin sokakları bölücü-Kürtçüler tarafından korku evreni haline getirilirken MHP ve Ülkücülerin iğrenç bir yöntemle zillet kafesine sokulmasına rıza göstermemiştir. İşte nitekim dün kasetçilerin söyledikleri gerçekleşmiş ve ortaya yeni kasetlerin tanıtım metinleri çıkmıştır. Kaset konusunun ters döndüğünü gören Devlet Bahçeli gayet rahat bir biçimde "Hiçbir arkadaşımın istifasını istemeyeceğim, isteyen istediğini yayınlasın" diyerek meydan okumuştur. Bana göre doğrusunu yapmıştır. Dün de söylediğim gibi, MHP bu kaset işinden karlı çıkan parti olmuştur.
***
MHP'ye kurulan tuzak iğrençtir, buna şüphe yok. İğrençtir ama aynı zamanda Türk milletine düşman bir tuzaktır, buna da şüphe yok. Bu işleri yapan odağın kim olduğunu gerçekten çok merak ediyorum. Bu devlet eğer ciddi bir devletse bu odağın ele geçirilmesi için gereken her şeyi yapması lazım. Buraya kadar tamam, ancak şu hususu da dile getirmek zorundayız. Bugün ortaya çıkan şu rezalet tablosunda, yönetici seçmede hiçbir kabiliyet taşımayan Devlet Bahçeli'nin hiç mi günahı yok? MHP gibi bir partinin yönetici kadrolarının, birkaç İstisna dışında, tamamı ahlak dışı işler yapan insanlardan oluşuyor, böyle bir şey olabilir mi? İnsan seçmede bu denli beceriksiz ve liyakatsiz olan bir lidere devlet idaresi nasıl teslim edilecekti? İşin bu tarafını da en başta bu davaya ömrünü adamış MHP'lilerin oturup iyice bir düşünmesi gerekiyor. MHP şu an da kendi değerler dünyasına, geçmişine ve milletine karşı mahcup durumdadır.
***
Şimdi yapılması gereken bence şudur: MHP'yi ayakta tutmak gerekiyor. Bu kasetleri piyasaya sürenler MHP'nin baraj altı kalmasını arzu ediyorlarsa ki öyle görünüyor, o zaman Türkiye için MHP'nin barajın üstünde olması doğru olandır. O yüzden MHP'ye gönül verip de bu kaset işinden dolayı gönlü kırılanlar, marş marş MHP'ye oy vermeye. Partinize sahip çıkın, haysiyetli kadrolardan kurulu bir MHP'ye bu ülkenin her zaman ihtiyacı olacaktır.
Diğer taraftan, parti yüzde kaç oy alırsa alsın, seçimden sonra Devlet Bahçeli çevresine büyük bir maharetle biriktirdiği çürük adamlarıyla birlikte bu milletin gözü önünden kaybolup gitmeli ve bir daha ortaya çıkmamalıdır.
Şeref ve haysiyet diye bir şey kaldıysa bu böyle olmalı.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA