• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Bu nasıl kahramanlık böyle?..

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.05.2011, 00:00
Kendine liberal filan deyip de devletle eski hesaplaşmalarını asker düşmanlığı üzerinden yapan adamlardan hiç hazzetmediğimi bu köşeyi takip edenler bilirler. Biz onlarla aynı çorbaya kaşık sallayamayız. Asker eleştirilmez mi? Açıkça belirteyim ki, Türkiye'de en fazla eleştirilmesi gereken kurumların başında asker geliyor. Tarihimizin en sevilen Başbakanı Menderes'i katledenler ve yeniçeriliği yeniden hortlatanlar bu kurumun içinden çıkmıştır. Dolayısıyla, asker eleştirilir; bu eleştiriyi bir sorumluluk duygusuyla yapmak ve art niyetli olmamak kaydıyla tabii.
***
Şu geçtiğimiz yıllar herkes için çok şeyler öğretmiş olmalı değil mi? Ama hayır, o malum kafayı ve zihniyeti temsil eden hala o kadar çok sivil-asker var ki; bunlar her vesileyle, nerede olurlarsa olsunlar kendilerini teşhir ediyorlar. Bunlardan birisi Engin Alan. Darbecilik iddiasıyla şimdi Silivri'de hesap veren bir emekli korgeneral. Onu konuşturan da Emin Çölaşan adındaki bir gazeteci. Mevzu şu: Başbakan, sanırım Siirt mitinginde, Çanakkale törenlerinde ayağa kalkmayan Korgeneral Engin Alan için, "Gereği yapıldı, zaten yerini de buldu" şeklinde bir ifade kullandı. Malum medya bunu hemen çarpıttı tabii. Oysa Başbakan'ın dediği, bu generalin emekli edilmesine vurgu yapmaktı. Asıl önemli olan, şimdilerde cezaevinden hastaneye taşınmış olan bu emekli generalin söyledikleri. Ne diyor? "Tören geç başlasın diye haber gönderdi, başlatmadım, ayağa kalkmadım ve alkışlamadım." Şimdi bunu diyen adama "kahraman" diyorlar, iyi mi? Buna dense dense, "pabucumun kahramanı" denir işte. Neden öyle denir? Onurlu bir asker, nefret bile etse, amiri durumundaki bir devlet adamı geldiği vakit ayağa kalkar, bir; ikincisi, Başbakan bir komutandan törenin başlatılmasını geciktirmesini isterse, o tören geciktirilir; asgariden devlet nezaketi bunu gerektirir. Ne demek ayağa kalkmamak, var mı asker düzeninde ve terbiye sisteminde böyle bir öğreti? Tabii, aslında son yarım asırlık bozuk tarihimizin hasarlı karakterleridir bunlar ve sivil-asker her yerde mebzul miktarda vardır. Devletin sahibinin kendileri olduğunu sanıyorlar, başbakanlara hakaret ediyorlar, Cumhurbaşkanı'nı, yani başkomutanı selamlamıyorlar. Sonra da karşımıza geçip isimlerinin önlerine "kahraman" sıfatını koyuyorlar. Ülkenin başbakanına bu saygısızlığı yapan adamın ne kahramanlığı var Allah aşkına, biri bana söylesin bunu. Amerikalıların paket edip verdiği Apo'yu uçakla alıp gelmek mi kahramanlık? Kuzey Irak'ta 3-5 Kürt öldürmek mi? Bu adamın kahramanlığı sayesinde mi PKK bitti, yok oldu?!!
***
Daha söylenecek çok şey var da, bize uymuyor bu iş. Bu arada, bu adamı İstanbul'dan 1. sıra milletvekili adayı yapan Devlet Bahçeli'ye de yazıklar olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA