• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ÖZKAN BİNOL

'Ejder Kapanı' tartışma yaratacak!

ozkan.binol@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.01.2010, 00:00
Günün birinde adaletle ilgili bir sorununuz olursa n'aparsınız? Adil olunmadığını düşündüğünüzde hakkınızı arar mısınız? Son yılların en iddialı filmlerinden olan
'Ejder Kapanı' hem 'adalet' sistemini sorguluyor hem de sinemaseverlere aksiyonu bol bir yapım sunuyor. Üstelik bunu değme filmlere taş çıkartarak yapıyor.
Güneydoğu'da askerliğini yapan er Ensar'ın kızkardeşine bir sübyancı tecavüz eder. Kardeşinin akıl hastanesinde kendisini astığını askerden döndüğü ilk gün öğrenir. Bunun ardından İstanbul'da cinayetler işlenmeye başlar. Soruşturmayı cinayet masasından iki usta dedektif Abbas ve Akrep Celal ile stajyer polis Ezo üstlenir. Katil çok hızlı hareket etmekte, halk da suçluları cezalandırdığı için katili desteklemektedir.

BIÇAK SIRTI KONU
'Rahşan Affı' vakti zamanında suçluların gün ışığı, birçok kişinin de kabusu olmuştu.
Afla çıkanlar kısa sürede yeni suçları ile geldikleri yere geri dönmüşlerdi. 'Ejder Kapanı' işte bu affı adını koymadan dibine kadar eleştiriyor. Neredeyse sübyancıların hepsi dışarıda. Katilin adaletle ve geçmişiyle öyle bir hesaplaşması var ki tek tek bu sübyancıların hesabını görüyor. Uğur Yücel aslında çok zor işe soyunup çocuk tecavüzlerini gündeme getirip tartışmaya açıyor.

BİR ATMOSFER FİLMİ
Uğur Yücel ayrıca bugüne kadar yapılmamış bir polisiye film yapıp Türk sinemasının standardını değiştiriyor. Temposu, kurgusu, aksiyon sahneleri ve atmosferiyle 'Ejder Kapanı' uzun süre unutulmayacak bir film. Bunda en büyük pay oyuncu/yönetmen Uğur Yücel'in. Daha önce 'Yazı/Tura' gibi nevi şahsına münhasır bir filme ve Yeşilçam'a saygı duruşunda bulunduğu 'Hayatımın Kadınısın'a imza atan sanatçı, üçüncü filminde hayranlarını sürpriz bir filmle baş başa bırakıyor.
Yücel adeta bu filmin provası gibi olan 'Alacakaranlık' isimli TV dizisinde yapamadıklarının acısını bu filmde çıkarıyor. Yağmurlu ve kasvetli bir atmosfer. (İnanın en az meşhur 'Seven' filmi kadar başarılı.) Suçun kol gezdiği İstanbul'un arka sokakları. Atmosfer yaratırken bu filme çok yakışmış. Hele hele Galata Köprüsü, İstiklal Caddesi bugüne kadar hiçbir filmde yer almadığı kadar etkileyici. Ya katilin cirit attığı o izbe mekanlar? Her anlamda dehşet verici.

ÇOK YAKIŞIYORLAR
Filmde Başkomiser Akrep Celal rolünde Kenan İmirzalıoğlu yer alıyor. Yücel'in fetiş oyuncularından biri olma yolunda ilerleyen İmirzalıoğlu yönetmenin 'Yazı/Tura' filminde de oynamıştı. TV dizisinde yakaladıkları uyumu burada sürdüren Yücel ve İmirzalıoğlu ikili olarak beyazperdeye çok yakışıyorlar. Bu arada Kenan İmirzalıoğlu 'Kabadayı'da Şener Şen'in karşısında nasıl ezilmeden oynadıysa, bu filmde de Uğur Yücel'in karşısında rolüne sonuna kadar asılıyor. Hele hele o final sahnesi. İmirzalıoğlu bakışlarıyla bile muhteşem.
Bu iki isme ayrıca Nejat İşler, Berrak Tüzünataç ve Ceyda Düvenci eşlik ediyor. Ayrıca küçük rollerde de Ozan Güven gibi sürpriz isimler mevcut. Baştan sona oyuncu seçimi de çok doğru yapılmış. Herkes rolünde çok iyi oyun çıkarıyor.
Daima sıra dışı filmlere imza atan Uğur Yücel, seyircisine iyi vakit geçirttiği kadar filmden sonra da onları birçok soruyla baş başa bırakıyor. Sezonun en iyi filmlerinden biri olan 'Ejder Kapanı'nı asla kaçırmayın.
İyi seyirler.

Haftanın Filmleri
Kutsal Damacana 2: İt Men Geliyor
'Kutsal Damacana' sahte bir papazın kahkahalarla dolu sihirli macerasını beyazperdeye taşımıştı. İkinci film yine 'Kutsal Damacana' ön başlığı ve korku-komedi tarzıyla, Hollywood'un vazgeçilmezi 'kurt adam'ını ti'ye alıyor. Özel efektleri, akıcı anlatım üslubu ve eğlenceli konusuyla 'Kutsal Damacana 2: İt Men Geliyor' son dönemin en iddialı komedi filmi adayı olma yolunda.

Morgan'lar Nerede?
Hugh Grant ve Sarah Jessica Parker'ın oynadığı film gülmek isteyenler için ideal bir film.
Paul ve Meryl Morgan'ın mükemmele yakın hayatlarındaki tek kayda değer sıkıntı çökmekte olan evlilikleridir. Ama aşk hayatlarındaki çalkantı başlarına gelecek şeye kıyasla bir hiçtir. Morganlar bir cinayete tanık olup kiralık katilin hedefi haline gelince, tanıklarını korumak isteyen federaller çifti, çok sevdikleri New York'tan kaçırıp, Wyoming'in küçük bir kasabasına götürürler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA