• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ÖZKAN BİNOL

Aşkın yaşı başı olmaz!

ozkan.binol@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2012, 00:00
Kim demiş Meryl Streep hüzün kraliçesi diye... Oscar'lı yıldız, "İlişki Durumu: Karışık" ve "Şeytan Prada Giyer"den sonra "Aşk Yeniden" filmi ile komedinin de kraliçesi olduğunu ilan ediyor. Orta yaşlı bir çiftin üzerinden evlilik kurumuna göz atan film küçük ayrıntılar, kahkaha dolu anlar ve ince esprilerle "aşk"ın mutlu bir hayat için olmaz olmaz olduğunun altını çiziyor.
Aşk Yeniden'in konusu kısaca şöyle: Kay & Arnold 30 yıldır evli ve birbirlerine sadık bir çifttir. Kay monotonlaşmış hayatlarına renk katmak ister. Tam da bu sıralarda evlilik konusunda uzman bir terapistten bahsedildiğini duyar. Terapist bir kasabada yaşamaktadır, Kay kocasını zorla ikna edip ikna edip terapistin yolunu tutar. Hedefleri evliliklerinde aşkı yeniden canlandırmaktır.

EVLİLİK REHBERİ GİBİ
Aşk yaş dinler mi? Elbette dinlemez. Bu noktadan hareket eden "Aşk Yeniden"de yaşını başını almış, ayrı yatak odalarından uyuyan bir çift bir inat bir murat şeklinde evliliklerinde sönmüş olan "aşk"ın küllerinden yeniden yaratmaya çalışıyor. Kahramanlarımızdan Arnold pintilik mertebesinde parayı seven, keman gibi gergin, mesafeli bir beyaz yakalı. Kay ise hesap kitaptan anlayan, şık butikte çalışan ama hayatı ev ve eş üzerine kurulu tipik bir Amerikalı. Şahane çiftin terapi seansları başarılı bir evliliği rehberi. Seanslarda ikilinin yatak odası sırları ortaya dökülüyor. Kay daha atak, Arnold ise başlarda fazlasıyla kasıyor. Kolay mı birbirleriyle konuşmadıkları konuları yabancı birinin önünde tartışmak.

DOKTOR REÇETESİYLE
Dr. Bernie'nin çifte verdiği her ev ödevi seyirci için bol kahkaha demek. Sinemadaki sürpriz sahnesi, Kay'in doktor reçetesiyle aldığı kitap sahnesi - ve sonrası- pek de kolay unutulacak gibi değil. Filmde kahkaha anları art arda gelirken bir yandan da dokunmanın ve iletişimin aşkın sürekliliği ve bir beraberliğin selameti konusunda ne kadar önemli olduğu mesajlarını da vermekten geri kalmıyor. (Doğruya ne denir)
Yıllar geçiyor, aşk bitiyor, evlilikler eskiyor ya da yıllar geçiyor, aşk bitmiyor, evlilikler eskimiyor. Bu bir tercih meselesi. Genç yaşlı ilişkiler hakkında herkesin alacağı bir ders var filmde. Almasını, anlamasını bilene tabii ki...

BİR OSCAR DAHA
Yönetmen David Frankel moda dünyasının ışıltılı ve yalan dünyasını anlattığı "Şeytan Marka Giyer"de Meryl Streep çalışmış, oyuncu da Oscar adayı olmuştu. Bu başarılı işbirliği "Aşk Yeniden"de devam ediyor. Meryl'nin kılığını kıyafetini, halini tavrını görünce basıyorsunuz kahkahayı. Yer yer Arnold'a acıdım bile. Ömrünü böyle bir kadınla geçirmek. Streep'in rol arkadaşları Tommy Lee Jones ve Steve Carel. Açıkçası oyunculukta onlar da Meryl'inden aşağı kalmıyor. Gerçi iyi olmasına iyiler ama söz konusu Merly Streep olunca yanında kim olursa olsun adeta aksesuar gibi kalıyor.
Aşk Yeniden'de gülmek garanti. Hatta alınacak ders de bulunacak aşk da... Kaçırmayın derim.

Haftanın etkinliği
Filmekimi sürüyor

İKSV'nin düzenlediği Filmekimi Alsancak'taki Karaca Sineması'nda sürüyor. Bugün Istvan Szabo'nun "Kapı", Thomas Vinterberg'in "Onur Savaşı", Kim Ki -Duk'un "Acı", Benh Zeitlin'in "Düşler Diyarı" ve Emin Alper'in "Tepenin Ardı" filmlerini izleyebilirsiniz. Ödüllü filmleri vizyon öncesi izlemek için eşsiz bir fırsat.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA