• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Teşekkürler Türk Polisi

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.06.2012, 00:00
Gündemin yoğunluğundan ve biraz da hassasiyetinden belki de hakettiği değeri bulamadı bir haber. Gaziemir'de sırt çantasında 1 kilo 900 gramlık C-4 patlayıcı taşıyan canlı bomba eylemcisi teröristin yakalanması olayından sözediyorum.
Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın liderliğindeki İzmir Emniyeti'nin bu olağanüstü istihbarat ve operasyonu için kocaman tebrikler sunuyor, teşekkür ediyoruz öncelikle.
Vali Cahit Kıraç'ın da an be an her aşamasını takip ettiğini bildiğim bu süreç; sadece İzmir'de korkunç bir olayı önlemedi. Önemli ve tarihi gelişmeler arefesindeki Türkiye'de barış için atılacak adımların engellenmesinde de çok ama çok büyük bir katkı sağlamıştır.
Canlı bomba eylemi için İzmir'e gelen bu hainin, bölücü terör örgütünün Kuzey Irak'taki kamplarında 7 yıl eğitim aldığı ve Gaziemir'de yakalanmadan önce; planının ya polis veya askerin yoğun olduğu bir bölgede veya vatandaşların kalabalık olarak bulunduğu AVM gibi bir bölgede eylemini gerçekleştirmeye hazırlandığı biliniyor.
1 kilo 900 gramlık C-4'ün patlaması halinde de İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü kadar yani 100 metrelik alanda çok etkili olacağını düşündüğünüzde yapılan operasyonun öneminin gözünüzde canlanmasını isterim.
Aslında, hem polis hem de Valilik bu olayın çok fazla büyütülmesi taraftarı değil. Tam da turizm mevsimi öncesinde böyle bir operasyonun sezonu etkileyebileceği endişesi var doğal olarak. Ben de katılıyorum böyle bir endişeye ama; dünyanın bütün ülkelerinde ve şehirlerinde meydana gelebilecek bu tür terör olayları karşısında Türk polisinin ve emniyet güçlerinin ve devletimizin nasıl mükemmel çalıştığı ve bu tür olayları bertaraf edebildiğine en güzel örnek olması dolayısıyla ters etki yapacağını da düşünmüyor değilim.
Kaldı ki; İzmir Emniyeti'ni ve güvenlik güçlerini bir kez daha tebrik etmek için çok büyük bir sebebimiz daha var...

İzmir ve Türkiye güvenli
Gaziemir'de yakalanan canlı bomba eylemcisi teröristin üzerinden çıkan 1 kilo 900 gramlık C-4 haricinde, devam eden operasyonda mezarlığın üst bölümündeki ormanlık arazide toprağa gömülü olarak 15 kiloluk bir C-4 patlayıcı daha bulundu!
Ve; İzmir'i çökertecek kadar etkili olan bu bombanın bulunmasının önemini bir kez daha düşünün lütfen.
Bu operasyonu son derece profesyonelce yöneten Sayın Vali Cahit Kıraç'a, Ali Bilkay yönetimindeki İzmir Emniyeti'ne tekrar teşekkürler. İzmir ve Türkiye'nin ne kadar güvenli bir ülke olduğunu ve devletimizin çalıştığını bir kez daha gösterdikleri için...

EXPO ve Kenan Yavuz
Kenan Yavuz ismini İzmir'de bilmeyen yoktur. Yıllarca Petkim'in Genel Müdürlüğü'nü başarıyla yürüten ve bu başarısının ardından Petkim'in Yönetim Kurulu üyeliğine ve Socar Türkiye CEO'luğuna getirilen Kenan Yavuz'un isminin, EXPO Yürütme Kurulu Başkanlığı için geçtiği haberini okuyacaksınız bugün gazetemizde.
Dün, kendisiyle sohbet ederken; böyle bir teklifin henüz kendisine gelmediğini söyledi ama; ben Yavuz'un isminin böyle bir görev için çok uygun olduğunu düşünüyorum.
Dünya devi ülkelerin global ekonomik krizde can çekiştiği bir dönemde Türkiye'ye, Aliağa'ya bir kalemde 5 milyar dolarlık yaptıkları yatırımla Türkiye'nin ekonomik anlamda ne kadar sağlam olduğunun en güzel referansı olan Socar'ın Türkiye CEO'su, EXPO'nun Yürütme Kurulu Başkanı için aranan özelliklerin hepsine sahip. Hem İzmir'i tanıyan, hem Türkiye'yi bilen hem de dünyanın pek çok yerinde yatırımı olan bir dünya devi şirketin çok önemli bir yöneticisi Kenan Yavuz...
Bu sözlerim lütfen yanlış anlaşılmasın; İzmir'de de size en az 10 isim sayarım bu görevi yapabilecek nitelikte. Kulislerde "sürpriz" olarak nitelenen Kenan Yavuz'un ismi geçince yorumu yaptım.
Kendisine henüz böyle bir teklif gelmediğini söylese de, fikrini sordum. İşte yanıtı; "Benim için İzmir'e böyle bir hizmet etmek şereftir. EXPO milli bir görevdir ve kutsaldır. Bize, nerede nasıl görev verilirse bir nefer gibi çalışırız..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA