• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

İzmir tokadı budur işte...

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.08.2012, 00:00
Hamaset yapmak istemiyorum ama içimiz, ciğerimiz yandı yine. Dün Foça'da şehit olan kardeşim, yaralı olan kardeşlerim için elbette. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim; dünkü hain saldırı açıkça bir "meydan okumadır." Güneydoğu'ya er ve astsubay gönderen, aslanlar gibi jandarma komando yetiştiren birliğe kadar girebildik diye meydan okumadır. Deniz piyadelerinin en seçkin birliğine, hücumbot ve çıkarma filosunun görev yaptığı yere kadar girdik demenin meydan okumasıdır. Foça'da yetişen jandarma komando er ve astsubayların yüzde 90'ı, Güney Doğu'daki birliklere gönderiliyor. Hem Eski hem Yeni Foça'da giriş, askeri birlik kontrolünde. Merkeze polis hakim, zeytinlik-dağlık bölgeye de jandarma hakim. İşte böylesine iyi korunan bir bölgede, kalbinize kadar gireriz meydan okumasıdır dünkü hain saldırı.

AMMA VELAKİN...
Gün; öfke günü değil, tam tersine birlik olma ve gücünü gösterme günüdür. Pislikleri sevindirmeye hakkımız yok çünkü. Onlar ne kadar meydan okursa, biz onlardan daha fazla meydan okuruz. Biz; koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yiz. Onlar, 3-5 parça çapulcu hain, zavallı yaratıklar. Elbette yalnız değiller, hem içeride hem dışarıda trilyonlarla beslenen çapulcular bunlar. Yularları başkasında. Onlar ne yem verirse onu yemek zorundalar. Dün, yaralı aslanlarımızla ilgili haber için hastaneye giden muhabirim Fatih Şendil'den özel bir ricası oldu bu aslanlardan birinin; "Yaralı halimizle çekme fotoğrafımızı abi, hayvanları sevindirmeyelim" sözlerindeki derinliği lütfen düşünün.
Yine, yaralı aslanlarımıza kan vermek isteyen binlerce İzmirli kardeşimden genç bir arkadaşımın şu sözlerini yine okuyun lütfen; "Kardeşim 2 yıl önce şehit oldu. Bugün onun doğumgünüydü. Ben de kanımla bu kahraman kardeşlerime destek olmak ve şehit kardeşime doğumgünü hediyesi vermek için buradayım..."
İşte, Türk milletinin büyüklüğü bu iki cümlede yatıyor. Başta da söyledim; hamaset yapmak değil niyetim. Acımızı sonuna kadar yaşarız. Ama aynı zamanda bu hainlere, bu pisliklere nasıl birlik olur karşılarında dururuz en iyi şekilde gösteririz. Dün, İzmirli olmaktan, İzmir'de yaşamaktan bir kez daha furur duyduğum gündür. Kan vermek isteyen binlerce İzmirliyi hiçbir ücret almadan hastanelere taşıyan taksici kardeşlerim gibi, yine kendi işyerlerinde kan vermek isteyen çalışanyarını ücretsiz olarak servislerle taşıyan işyeri sahiplerini buradan tebrik ediyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Ve buradan; başta siyasilerimiz olmak üzere herkese seslenmek istiyorum; Kendimize, birbirimize değil; düşmana, haine, katile karşı vermeliyiz mücadelemizi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
CHP, salı günü Meclis'in olağanüstü toplanması için çağrıda bulundu. MHP ve AK Parti katılmayacağını belirtti, sadece BDP olumlu yanıt verdi bu çağrıya. Doğrudur; terör gibi bir konunun tartışılma zemini Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Ancak; zamanlama konusu acaba bir kez daha düşünülemez mi? 18 gündür Şemdinli'de süren operasyonu hatırlatan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın endişesi hiç de yabana atılır gibi değil, "Terörle sıcak mücadelenin sürdüğü bir aşamada Meclis'i toplantıya çağırmanın, terör örgütünün motivasyonuna katkı sağlamaktan öte bir yararı olmayacaktır."
Aynı şeyi CHP'nin iki numaralı ismi Adnan Keskin ile de konuştum. Foça'daki ve son 18 gündür Şemdinli'de süren operasyonu hatırlatıp, bugüne kadar sürdürülen politikanın yanlışlığının sonucu olduğunu söyledi. Gelişmeler ve gelinen noktayla ilgili muhalefet partilerine bilgi verilmesinin ve bunun doğru adresinin Meclis olduğunu belirtti. CHP'nin Terör gibi bir konuda, milletin Meclis'inin çatısı altında BDP ile aynı karede fotoğraf vermesiyle ilgili belli çevrelerin rahatsız olup olmayacağı konusuna itirazı var Keskin'in, "Biz, TBMM'yi toplantıya çağırdık, belli bir partiyi değil" dedi.

HEPİMİZ İZMİR'İZ
Dediğim gibi derdim ve amacım hamaset değil. Ben bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek istiyorum. Bunun için kim kiminle biraraya gelir derdinde değil, tıpkı dün güzel izmir'imin güzel insanlarının verdiği fotoğrafı ve birliği, bir tokat gibi düşmanlarımıza vermenin derdindeyim. Biz burada bunu başardık. Hain terör örgütünün saldırısı yüzünden kardeşçe yaşadığımız kürt vatandaşlarımıza tepki göstermedik, daha da sarıldık. Zaten kanlarıyla gazilerimize destek olmaya gelenler arasında yüzlercesi kürt vatandaşımızdı. Dünya aleme, dost-düşmana gösterdik her zaman olduğu gibi. Şimdi sıra, başta siyasiler olmak üzere sorumlu olan veya olmayan herkeste. Bu işe hükümet işi diye bakmadan, muhalefet olsun diye yapmadan, İzmir gibi davranma zamanı. NOKTA...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA