• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

DSP sürpriz yapacak

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.02.2014, 00:00
Dün 17.00 itibariyle artık seçim sürecinin resmen başladığını söyleyebiliriz. Meclis listelerinin YSK'ya teslimiyle birlikte hem yeni partiler içinde yeni tartışmalar doğacak hem de birbirleriyle rekabet hızlanacak. Bu sürecin şimdilik en büyük kazanan partisi DSP diyebiliriz. Özellikle İzmir'de ilçelerde gösterilen adayların, Aziz Kocaoğlu'nun kişisel ve siyasal tercihlerinin ağır basmasına tepki gösteren isimlerin siyaset adresi; DSP oldu. Bu seçimlerin sürprizi bence DSP olacak. Hakan Tartan, Hüseyin Aslan, Ergun Özgün, Selçuk Karaosmanoğlu, Ertan Avkıran, Semra Aksakal, Yusuf Altıparmak, Hakkı Ülkü, Osman Mert ve Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'yı kimse hafife almasın.

Siyaset ve ölüm ve şehit

Aydın Efeler AK Parti Adayı Yalçın Pekgüzel'in kuzeni ve Aydın'ın tanınmış sanayicilerinden Şener Pekgüzel, önceki akşam seçim konvoyunda meydana gelen bir kazada hayatını kaybetti. Gencecik yaşta hayata veda eden Pekgüzel'e Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Adaylığı söz konusu olduğu ilk andan itibaren yanından ayrılmayan ve kader arkadaşlığını da yapan kuzeninin ölümü Yalçın Pekgüzel'i çok ama çok derinden sarstı, bir süre çalışmaları askıya alacak. Ama bir süre sonra tekrar çalışmalarına dönmek zorunda. Her şeyden önce, kendisine inanan ve güvenen rahmetli Şener için.
Aynı gün bir acı haber de Kuşadası'ndan geldi. Şüpheli H.A'yı etkisiz hale getirirken ağır yaralanan ve dün şehit olan polis memuru Fuat Kaplan için içimiz yanıyor. Şehidimize rahmet, ailesine sabır diliyorum ve bizler için hayatlarını riske atan tüm emniyet mensuplarının önünde saygıyla eğiliyorum.

Kadın bedeni


Bu konunun tartışılacak bir yanı yok. Hangi konunun? Zehra Develioğlu'nun odağında olduğu konunun. Bir genç kadın çıkıp; Gezi Parkı olayları sırasında İstanbul'un göbeğinde küçücük bebeğiyle fiziksel ve sözsel saldırıya uğradığını söylüyor ve bunu hastane raporuyla kanıtlıyorsa, ben burada tartışılacak bir taraf görmüyorum. Tıpkı; herkesin gözü önünde dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'a yapılan vahşetin tartışılmayacağı gibi. Ne Ali İsmail'i döverek öldüren hayvanları, ne de genç anne Zehra'yı tartaklayan ve taciz eden hayvanları savunmak mümkün. Her gün kocası veya ailesi ve sevgilisi tarafından şiddet gören, öldürülen kadın haberlerini ben kullanmaktan siz de okumaktan ve izlemekten bıktınız biliyorum. İşte; tüm mesele bu. Dil-din-ırk ve mevzu önemli değil, nereden geldiği ve kime geldiği de önemli değil; Önemli olan sadece ve sadece ŞİDDET....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA