• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

İzmir kazansın...

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.02.2014, 00:00
Atasözleri ile konuşmayı da yazmayı da severim. Çünkü; onlarca, yüzlerce yıl önce yaşanmışlıklar üzerine söylenen sözlerin karşılığını tartışamazsınız bile; çünkü yüzde 100 doğrudur. Sevdiğim sözlerden biri de; "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz." Dün; AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın seçim beyannamesi sunumunu izlerken; Yıldırım'ın ayinesini hatırlamak yeterdi aslında ama ben yine de lafına da baktım. Hani derler ya; "Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye." Ee; 12 yıllık bakanlığı döneminde altın harflerle yazılan hemen tüm icraatların uygulayıcısı sözkonusu olunca; dünkü sunumda söylediği "hayal projeler" de ete kemiğe bürünüyor. Yani; karşılığı olduğunu biliyorsunuz.
Haber sayfalarımızda okuyacağınız için tekrara girip sizi sıkmayayım. Ama; inanın bu projeler "ilaç" gibi. İster ev hanımı olun, ister esnaf, ister genç olun ister emekli, ister engelli olun ister sivil toplum temsilcisi, ister doktor olun ister sporcu, ister işadamı olun ister emekçi; herkesin derdine derman, ihtiyacına karşılık 1414 proje hazırlamış Yıldırım. Öncelikle bu projeleri hazırlayan ekibi ve profesyonellikte sınır tanımayan sunum için emeği geçenleri kutlamak isterim. Her biri hayal proje ama karşılığı var. Ee; uygulayacağım diyen kişinin de "ayinesi" pekiyi olunca; otomatikman tartışmasız güven veriyor. Ekrem Demirtaş'ın büyük emeği olan ve kendi evladı gibi büyüttüğü kruvaziyer turizmini daha da büyütmeyi hedefleyen, 100 binin üstünde İzmirliye yeni iş alanı açacak ve İzmir'i Türkiye'nin 'Kültür ve Turizm Başkenti' yapacak projeler de heyecanlandırmaz mı sizi?

Hayal değil gerçek
Sunulan projeler içinde benim en çok dikkatimi çeken başlıklardan biri; kültür-sanat ve sosyal hayat projeleri oldu. Kafasında soru işareti olanlar için yazıyorum özellikle bu noktayı; Bir an olsun önyargılarınızdan sıyrılın ve lütfen bu projeleri dinleyin ve okuyun. Hiçbiri uçuk kaçık değil, hiçbiri sosyal yaşam kalitesini ve seviyesini düşürmüyor tam tersine; hepimizin özgürlüklerini daha da artırıyor. Denizin ortasında yeni bir yaşam alanı ama körfezin her yerini gezebilecek seyyar bir sosyal yaşam alanı kimin hoşuna gitmez? Denizi dillere destan olup yaşayan milyonlarca insanı denizden kopuk yaşatan günlük yaşamın içine tekrar denizi katacak bir ortamı kim istemez? Engelliler için yaşanamaz hale gelen düzeninin engellilere özel düzenlendiği bir şehre kim hayır diyebilir? 65 km'lik sahil bandının her santimetresini tematik müzelerle, konser alanlarıyla dünyanın en büyük açıkhava müze ve konser sahasında eğlenmek ve vakit geçirmek istemez miydiniz?

Sözün özü...
Binali Yıldırım'ın seçim sloganı; Çok kolay. Kolay çünkü; 12 yıldır Türkiye'de yaptıkları, İzmir'de yapacaklarının teminatı ve bu kıyaslamaya göre zaten kolay.. Yerel seçimde adayların ve "becerilerinin" seçmen tercihlerini belirlediğini düşünürsek; çift kale maç bile demek zor sanki...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA