• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

340 kadın aranıyor!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.01.2010, 00:00
Bir kez daha girişimcilik diyor ve kendi işini kurmuş veya kendi işinin patronu olmak isteyen kadınlara seslenmek istiyorum.
Güzel bir fikriniz varsa, kendinize güveniyorsanız, çok paranızın olmasını beklemenize gerek yok. Elbette sermaye çok önemli bir unsur iş kurmak için. Cebinizde bir miktar paranızın olması lazım. Ama bir miktarını da sizi desteklemek için kurumlardan alabilirsiniz.
Mesela bankalardan. Garanti KOBİ Bankacılığı, iş sahibi kadınların "girişimci ruhunu" ortaya çıkartarak, işlerini büyütmek ve dünya pazarlarında rekabet edebilir düzeye gelmelerini sağlamak amacıyla Kadın Girişimci Destek Paketi ile finansal ve danışmanlık desteği sağlıyor.
Paketten, belirli bir yatırım projesine sahip olan veya mevcut firmasını genişleterek yerel ve uluslararası piyasalarda rekabet etmek isteyen kadın girişimciler yararlanabiliyor.

ÖZEL KREDİLER
Paketin içerisinde "Kadın Girişimci Destek Kredisi", "Kadın Girişimcilere Özel KOBİ Proje Kredileri", "Hazır Hesap", "POS", "Çek", "Şirket Kredi Kartı", "Nakit Krediler", "Ticari Araç Kredileri", "İşyeri Kredileri", Dış Ticaret Hizmetleri, "İşyeri Sigortası", "E-Ticaret", "Alışveriş" gibi firmalarının büyümelerine destek olacak bankacılık hizmetlerinin yanında kadın girişimcilere özel KOBİ Kadın Girişimci Emeklilik Planı ve Aynalı Bonus ürünleri bulunuyor.
Yine kadınlara özel faiz oranlarıyla kadın girişimcilere ihtiyaç ve yatırım kredisi ile, bugüne kadar, 4.500 kadın girişimciye 7.400 adet kredi kullandırarak toplam 203 milyon TL tutarında finansman sağlanmış.
Bankanın eğitime ve cesaretlendirmeye yönelik faaliyetleri de sürüyor. Eğer şirketiniz yıllık 25 milyon TL'nin altında ciro yapıyorsa, www.garantikadingirisimci.com ve www.ekonomist.com.tr üzerinden veya Garanti şubelerinden alınan başvuru formları aracılığıyla yarışmaya başvurabilir ve yılın kadın girişimcisi olup büyük ödülü alabilirsiniz.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde 1990 yılında kurulmuş olan KOSGEB'in iş kurmak isteyen kadınlara yönelik hem maddi, hem eğitim hem danışmanlık kredileri bulunuyor.
Bulunduğunuz yerdeki KOSGEB'e gidip kredilerin içeriği ve limiti hakkında bilgi alabilirsiniz. Malzeme, teçhizat ve prototip üretimi ile ilgili giderler ve deneme amaçlı hammadde temini için pek çok seçenek var. İster teminat gösterip, ister kiralama yolu, ister hibe olarak verilen bu kredilerden yararlanabilirsiniz.
Unutmayın ki bu paralar bizim vergilerimizden oluşan paralar. Bir cebimizden çıkıp öbür cebimize girmesi için konulmuş. Ama çoğumuzun haberi yok bunlardan ve biz istemedikçe öylesine kalıyor veya hep aynı kişilere veriliyor. Az, buz paralar da değil, ilk adımınızı atmak için size yardımcı olacak pek çok seçenek var. Teknolojik destek de alabilirsiniz. Web tasarımı istiyorum, internetten tanıtım yapmak istiyorum derseniz, hiç para döemeden bu desteği alabiliyorsunuz mesela.

10.000 GİRİŞİMCİ
Ve gelelim başlığa. Aranan 340 kadına yani. Aslında bu projden daha önce bahbetmiştim bu köşede ama artık zaman azaldığına göre bir kez daha hatırlatmamda yarar var. Projenin adı 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı.
Uluslararası kuruluş Goldman Sachs'ın projesi kapsamında Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından yürütülecek olan projeden yararlanmak ve eğitim almak için 31 Ocak son başvuru tarihi. Eğer TC vatandaşıysanız, en az lise, tercihen üniversite mezunuysanız, işletme lisans veya yüksek lisans eğitimi almamışsanız, istihdam sağlayacak ve ciro yapacak bir iş fikrine sahipseniz veya en az iki yıllık bir iş tecrübesine sahipseniz İstanbul'da düzenlenecek ve 3 aya yayılmış haftalık programa katılabilir ve bu işinizi kurma veya büyütme konusunda neler yapabileceğiniz konusunda her türlü destek eğitimi alabilirsiniz. Kimbilir belki de geleceğin TÜSİAD başkanı sizsiniz. Daha fazlabilgi www.10000kadin.org'da.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA