• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Yeni yıl hediyeleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.12.2010, 00:00
Yeni yıl geliyor. Yeni yıl, yeni başlangıçlar, yeni umutlar demek, aynı zamanda da hediye demek. Hepimiz sevdiklerimize bütçemize uygun hediyeler alıp, vereceğiz.
E-mail kutuma yeni yıl armağanlarına yönelik hediye alternatifleri düşmeye başladı. Üçünü sizinle de paylaşmak isterim.
Biri Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) iktisadi işletmesi olan Nahıl Dükkan'dan. Çevreye duyarlı doğal ürünleri ön plana çıkaran Nahıl'da, Türkiye'deki çeşitli kadın kooperatifleri ve girişimci kadınlar tarafından üretilen el yapımı ürünlere ulaşabilirsiniz.
Örneğin SPA ve Sağlık bölümünde; Mardin'de kadınlar tarafından üretilen el yapımı, bıttım (yabani fıstık), gül, lavanta, papatya, kahve-tarçın, yasemin, ısırgan sabunları, doğal liflerden örülmüş sabunluklar, değişik kokulu gardırop sabunları, lavanta keseleri, peşkir ve peştamaller, bitki çayları ile sağlık ve bakım setleri yer alıyor.

NAHIL DÜKKAN
Ev dekorasyon ürünlerinde; renkli keçelerden yapılmış ev aksesuarları, aplikeli yastıklar, mum ve mumluk çeşitleri, kapı çanları, servis takımları, örtüler, nihale, önlükler, çerçeve, kutular, elişi kağıt lambalar ve doğal malzemelerden yapılmış ürünleri bulabilirsiniz. Ajanda ve not defterleri, kitap ayraçları ve magnetler, çocuklar için doğal ve organik malzemelerden yapılmış sevimli, renkli oyuncaklar, patikler, dönence ve bebek odası süsleri yer alıyor.
Doğal malzemelerden yapılmış küpe, bileklik, iğne oyaları, kolyeler ve saç için birçok aksesuarın yanı sıra Mardin'de kadınlar tarafından üretilen geleneksel hayat çörekleri Kiliçe kurabiyeleri de Nahıl'ın hediyelikleri arasında.
Böylece kadınların ekonomik girişimlerine destek olabilir ve KEDV'in dar gelirli kadınların yaşamlarını iyileştirmek için verdiği mücadelede onlara güç katarak, toplumsal bir sorunun çözümüne ortak olabilirsiniz. Bilgi için www.nahil.com.tr'ye girebilirsiniz.
Bir diğer seçenek Ayvalık ürünleri. Ha Ayvalık'a gidip zeytin ve zeytin ürünleri almışsınız ha ayvalikpazari.com'a girmişsiniz. İkisi de aynı şey.
ayvalikpazari.com, Ayvalık'ın en ünlü zeytinyağlarını, en iyi peynirlerini, en taze ve doğal sebze ve otlarını, organik tarım yoluyla elde edilen en çevreci ürünlerini, Ayvalık'ın kendine özgü sanat eserlerini, kısacası Ayvalık'ın tüm güzelliklerini tüm Türkiye'ye sunmak için kuruldu. Ayvalık Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Ayvalık Ticaret Odası Başkanı tarafından da desteklenen
ayvalikpazari.com sadece yiyecek ve satış üzerine kurulmamış. Ayvalıklı kadınlara iş imkanı sağlayan, geri dönüşüm projesi ile Ayvalık'ın adını tüm dünyaya duyuran Tara Hopkins'in atölyesinde, Ayvalıklı hanımlar tarafından yapılan "el yapımı" ürünler de ayvalikpazari.com'da bulunuyor. Amaç, sezon boyu Ayvalık'a gelip alış veriş yapanlara, sezon dışında, bütün yıl, "Ayvalık kalitesine" sahip ürünleri temin etme olanağını gerçekleştirmek. Siteye bir tıklayın derim.

FİDAN KARTLARI

Bir öneri de içinde Ege Orman Vakfı'nın diktiği on fidanın kartı bulunan Ege Orman Vakfı Yeni Yıl Hediye Kutuları. Böylelikle hem sevdiklerinize içinde zeytin, zeytinyağı, sabun, kese, ponza taşı, kekik, pul biber, çam fıstığı gibi sağlıklı ürünler hediye etmiş oluyorsunuz hem de onlar adına 10 fidan dikimine katkıda bulunuyorsunuz.
Fidan dikmenin öneminden bahsetmeye gerek yok. Çevre bilincine sahip her birey ve kuruluş kendi geleceği için çevresinin ağaçlandırılmasına katkıda bulunması gerekiyor. Kendi başımıza yapamayacağımız bu etkinlikleri bizler adına çevreye duyarlı dernek ve kuruluşlar yapıyor. Bizim yapmamız gereken de onlara destek vermek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA