• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Tarkan neden star?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.07.2011, 00:00
Bu yılın ödüllerini Tarkan topladı. Yılın starı Tarkan oldu. Aslında o başından beri star. Bizim starımız. Tartışmasız tek starımız. Kim ona yüklenmeye kalkışsa geri tepiyor, kim ondan prim yapmaya çalışsa olmuyor. Kazanan yine Tarkan oluyor. Peki bunun sırrı ne? Tarkan neden star?
"RENGARENK KIRMIZI", Temmuz sayısında bu soruya yanıt aradı. Malum Temmuz ayı Tarkan konserleri ile geçiyor. Birçok ilde konser verecek olan sanatçı için müzik yazarı, eleştirmen Naim Dilmener bakın ne diyor:
"90'ların ve 2000'lerin en büyük pop starıdır Tarkan. Hem çok popülerdir hem de diğer dönemdaşlarının aksine 'makul pop' yapar. İlk albümünü ve son albüm öncesi 'Metamorgoz'u saymazsak, işin müzik tarafından hiç defosu yoktur. 1999 ve sonrasındaki birkaç yıl, başta Avrupa olmak üzere hemen hemen dünyanın dört bir yanında 'rüya gibi' bir popülerlik elde etti. Her yerde 1 numaraydı o yıllarda. Ve bunu başarabilmiş yegane pop yıldızımızdır. Kendisi ilk ve tek, dünya çapında meşhur yıldızımızdır."

POLEMİKTEN UZAK
Armağan Çağlayan'ın görüşleri ise şöyle: "Tarkan kimsede olmayan bir sahne elektriğine sahip. Bir star olarak çok doğru insanlarla çalışıyor. İnsan bu noktaya kesinlikle tek başına gelemez. Mutlaka doğru insanlar tarafından yönlendirilmek gerekir. Tarkan da nerede konuşması, nerede susması gerektiğini bilen biri. Mesela Altın Kelebek Ödülleri'nde Ayşe Arman ve Beyaz'ın ısrarları karşısındaki tavrı da çok yerindeydi. Net bir şekilde ifade etti düşüncesini. Tarkan'ı hiçbir davranışında haksız bulmuyorum. Onu bir organizasyona davet ediyorsanız, onun star tavrını da baştan kabul etmişsiniz demektir."
Tarkan hakkında görüşlerini belirtenlerden biri de Nilgün Belgün: "Önce kolakoliğim, sonra da Tarkankoliğim. Yakışıklı olabilir, çok iyi müzisyendir ama ben Tarkan'ın kişiliğini seviyorum. Kimseyle kavga etmeyen, kimseye cevap vermeyen, sadece işiyle gündemde olan biri. Ayrıca bir star da böyle olmalı ve polemiklere girmemeli."

KOPYALARI ÇOK
Tarkan'la ilgili bir de analiz yazısı var bir müzisyene ait. "Kalite, içerik, kalıcılık, mesaj olarak artık hiçbir derinliği olmayan 'Pazara Kadar' şarkılarının, hele de şu hiç anlayamadığım 'bumçıs-bumçıs' altyapılı gudubed tekno ya da club müzik çalışmalarının üzerinde söylenen o uyumsuz sözlerle 'Yandım Allah' dedirten üretimin de büyük katkılarıyla müzik pisayamız gittikçe dipte seyrediyor." diyor ve bu ortamda Tarkan'ın yıldızlaşmaşının normal olduğunu söylüyor. Sesi var, bestesi var, adam gibi şarkı yapıyor. Rusya'dan Uzak Doğu'ya kadar her yerde tanınıyor. Ülke tarihimizde yurt dışında en çok kopyası olan sanatçı. Ülkemizde de öyle. Star yarışmalarda görüyoruz işte, bütün erkek yarışmacılar Tarkan gibi söylüyor, Tarkan gibi dans ediyor. Yazarımız, "Bilmiyorlar ki, orijinali ya da aslından sadece bir adet yollarlar dünyaya" diyor ve daha neler diyor. Okumanızı öneririm.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA