• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Erkeksiz maç

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.09.2011, 00:00
Futbol federasyonunun seyircisiz maç cezasını kaldırıp statları kadınlara açması geçen haftanın en çok konuşulan konuları arasındaydı. Kararı beğenen de oldu beğenmeyen de. Sonuçta 40 bin kadın Fenerbahçe stadını doldurdu ve bu maç da tarihe geçti.
Bir gün önce Fenerbahçelilerden maçı, 1907 tribünlerinde izlemek için davet aldım. Tarihi güne tanıklık etmek istedim ama bir türlü ayaklarım gitmedi stada. Beşiktaşlı olarak, Fenerbahçe'yi tutamayacağım için gönlüm hem renklerinden hem de yarı İzmirli olmamdan dolayı Manisa'dan yana olacaktı. Coşkulu fenerli kadınların arasında doya doya bağıramayacağım için keyif alamayacaktım maçtan.

BİRLİKTE EĞLENMEK

Ayrıca kadın kadına maç izlemenin bana göre keyifli bir tarafı yok. Hiç haz etmem haremlik-selamlık uygulamalardan. Sevinçlerin de üzüntülerin de birlikte paylaşılmasından yanayım.
Küçükken çok garibime giderdi düğünlerde kadınlarla erkeklerin ayrı ayrı eğlenmesi. Anadolu'da çok yaygındır böyle düğünler. Salonda eğlenilir ama sadece kadınlar katılır. Sadece orkestradakiler erkektir, bir de garsonlar. Damat da şöyle bir görünür, gider. Kadın davetliler pisti doldurup kadın kadına dans eder, coşarlar. Bana çok anlamsız gelir kadınların karşılıklı göbek atıp coşması. Kadınlar matinesi de öyle. Zeytinyağlıların, köftelerin yapılıp gazinoya gidilip, eğlenilmesi.

BENİ ÜRKÜTÜYOR

Şimdi de kadın kadına maç. Niye kadın-erkek birlikte eğlenemiyoruz? Evde, sokakta, işte, mecliste, gazinoda, plajda, statta kadın-erkek birlikte olmak varken niye ayrı takılalım? Kadınla erkeğin birbirini tamamladığına inanan biri olarak farklılığı severim, farklı olmayı, aynı konularda farklı düşünmeyi, kavga etmeyi, tartışmayı, sevmeyi, sevişmeyi, eğlenmeyi. Haremlik-selamlık hep ürkütür beni, korkutur. Kadınla erkeğin birbirinden korkmaması, birbirlerine destek olması gerektiğine inanırım. Birbirimizi tanımalı, birbirimize nasıl davranacağımızı, birbirimizle nasıl baş edeceğimizi öğrenmemiz gerekiyor. Arada duvarlar olmamalı.

BU BİR CEZA

Evet, kadınların maça gitmesi çok güzel, statları doldurması çok hoş ama kadın-erkek birlikte gitse fena olmaz mı? Erkek maça giderken yanında kız arkadaşını, karısını, sevgilisini de götürse, birlikte bağırıp çağırsalar, gol atıldığında sarılıp sevinseler, gol yediklerinde üzülseler fena mı olur?
Kısacası ben sevmedim bu uygulamayı. Resmen ceza çünkü. Kadına da ceza, erkeğe de... Erkekler stada girememenin acısını kadınlardan çıkardı. Sanki maç günü Kadıköy'de hiç trafik tıkanmazmış gibi, kadınların trafiği tıkadığından şikayet edildi. Sanki erkekler her ofsayt golde sevinmezlermiş gibi, kadınların ofsayt gole sevinmesiyle dalga geçildi. Sanki erkekler tezahüratlarıyla takımlarını etkilemezlermiş gibi kadıların çığlıklarının futbolcuların dikkatini dağıttığı ve o yüzden oynayamadıkları söylendi.
Kısacası kadınlara bahşedilen stada girme izni, erkeklerin kadınlara olan hınçlarının daha da büyümesine neden oldu.
Dilerim bir an önce kalkar bu ceza...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA