• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Kendi işinizin patronu olmak ister misiniz?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.11.2011, 00:00
DOĞRUDAN SATIŞ, dünyanın en eski satış yöntemlerinden birisi. Biz de aslında eski zamanlardan duyduğumuz eve gelen bohçacı kadınlar, daha sonra tencere satan adamlar, mahalleye gelen çeyizciler gibi hikayelerden biliyoruz ki, bizim kültürümüzde de eskiden beri var bu yöntem.
Değişen ve gelişen dünyamızda, teknoloji ve iletişim olanaklarının da işe katılmasıyla bugün dünya devi bir çok büyük şirket ve marka bu işi almış büyütmüş. Milyonlarca insan dünyada bu işi yaparak hayatını kazanıyor.
Doğrudan satış nedir?
Doğrudan satış; en basit ifadesiyle ürün ve servislerin, iki arkadaş arasındaki alım satım işi aslında. Ürünü satan kişiler sattıkları üründen ilk anda belli bir oranda satış karı elde ediyorlar. Daha fazla ürün sattıkça daha çok kazanıyorlar. Bir de eğer, çevrelerinde kendileri gibi bu işi yapmak isteyenlere işi öğretir ve onları kendi ekiplerine katarlarsa, ekip olarak yaptıkları toplam satış hacminden bir çeşit prim alıyorlar.
Peki, siz bu işi yapmak ister misiniz? Evinizin konforunda ne kadar kazanacağınızı kendiniz planlayıp ve buna uygun çalışma planınızı kendiniz oluşturup, hem kişisel gelişim sağlamak hem yeni kişiler tanımak ve yeni sosyal ortamlara katılmak, hem de para kazanmak ister misiniz?
Rengarenk Kırmızı'nın Kasım sayısında birçok kadın ve erkeğin hayalini gerçekleştiren, Satış Koçu ve Danışman Yeşim Şanal'ın bu işi yapmak isteyenlere bazı tavsiyeleri var:
Firma hakkında bilgiler toplayın
Firma kimin? Bir Türk firması mı, kim kurmuş? Yabancı bir firma mı? Hangi ülkelerde faaliyet gösteriyor? Kaç yıldır bu işi yapıyor? Size bu işi öneren kişi ne kadar zamandır bu işi yapıyor? İşe önce bu soruları sorarak başlayın.
Ürünleri neler?
Bu firmanın ürünleri neler? Ürünler bu işe özel tasarlanmış mı? Benzerleri başka yerlerde satılıyor mu? Buna dikkat etmek gerekir, çünkü sadece bu firma tarafından satılan özel ürünleri böylece müşterileriniz sadece sizden satın alabilirler, başka bir yerden almazlar.

TESLİM KOŞULLARI
Ürünler kolay ulaşılabilir midir? Müşterinize ürünü gösterdiniz çok beğendi, hemen sipariş verdi, süper! Müşteriniz sizden satın aldığı ürüne kavuşmak için sabırsızlanacaktır, bu nedenle de sizin en fazla 1 haftalık süre içinde ürünü kendisine teslim edebilmelisiniz.
Kazanç planı; ne yapacağım ve ne kazanacağım?
Dışarıdan bakıldığında bütün doğrudan satış firmaları birbirinin aynı görünseler de her birinin kendine özel bir kazanç planı vardır. Bazı planlarda ürün satışı yapmak para kazanmak için daha avantajlıyken, bazı planlarda ekip yapmak daha önemlidir. Burada en önemli olan sizin ne yapmak istediğinizdir? Anlatılan kazanç planı ve çalışma şeklini ne kadar benimsediğiniz, size bunu anlatan kişinin ne kadar konuya hakim olduğu ve bu yolda sizinle ne kadar kol kola ilerleyeceği de bir o kadar önemlidir.
Sizin iç sesiniz ne diyor?
Doğrudan satış işini Türkiye'de milyona yakın sayıda insan yapıyor, doğal olarak işi konusunda başarılı olduğu kadar başarısız olmuş örnekler de var. Bu nedenle birçok başarı hikayesinin yanında olumsuzluklar da duyacaksınız.
Yukarıda söz ettiğimiz konulara bu nedenle dikkat etmelisiniz. Yine de en önemlisi sizin işi yapmak konusunda niyetinizin ne olduğudur.
Emin olabilirsiniz ki, başarmaya niyet eden her kişi bir doğrudan satış firmasının distribütörü olarak çok başarılı olabilir. Sınırsız bir kazanç fırsatı sunan ve şu anda sadece bir telefon uzağınızda onlarca firma var. Yeter ki yapmak isteyin.
KESİNLİKLE YAPABİLİRSİNİZ.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA