• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Kırmızı yolculuk

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.03.2012, 00:00
En iyi sizler biliyorsunuz girişimcilik öykümü. Bir hayal kurdum ve çok satan bir kadın dergisi düşledim.
Öznesi "kadın", söylemi, dili, üslubu "kadınca" olan, içinde ikili ilişkilerden çocuk bakımına, sağlıklı yaşamdan moda önerilerine, yemek tariflerinden kariyer bilgilerine kadar her konuda bilgi verecek bilgiler yer alan bir dergi.
Her toplantıda sözün dönüp dolaşıp "kadın eğitimine" geldiği bir ortamda bu tür bir başucu dergisine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum çünkü. Bu köşede de bu konulara değiniyorum zaten.
Bu amaçla yola çıktım ve çok deneyimli bir ekipten oluşan kadroyu kurdum. Dergicilik zaten benim uzmanlık alanım. Bugüne kadar KADINCA, ERKEKÇE, RAPSODİ gibi dergilerde çalıştım, SOFRA, BEBEĞİM, GELİN, MİMOZA gibi öncü dergiler çıkardım.

KIRMIZI DERGİ

Bu kez girişimci olarak işe soyundum. Tabii işin en önemli kısmı sermayeye erişimdi. İşte burada da farklı bir ortaklık projesini hayata geçirdim.
Düşündüm ki bu ülkede kadınların konumundan rahatsız olan ve bir şeyler yapılması gerektiğine inanan 1000 kadın vardır ve bu kadınlar sadece ve bir kerelik 1000 TL vererek bir kadın ortaklığına imza atabilirler.
Bu düşüncemi paylaştığım ve aralarında sizlerin de tanıdığı lider ve girişimci kadınların hemen hepsi "Varız!" deyince Kırmızı Süreli Yayınlar A.Ş. kuruldu.
Önce 5 ortaktık, şimdi 100'ü geçtik. Hedefimiz 1000 ortaklı olmak. 250'yi geçince yasalar gereği halka açık bir şirket olacağız. Her anonim şirkette olduğu gibi, biz de yıl sonunda kar payını eşit olarak dağıtacağız veya ortak kararla sermayeye aktaracağız.
Dergimiz Rengarenk Kırmızı ise MART 2011'de yayın hayatına başladı. Bu süre içinde her ay 20 bin adet basıldık ve ortalama 12-13 bin kadının evine girdik, yaklaşık 100 bin kadın tarafından okunduk.

SOSYAL MEDYA

10 ay boyunca KIRMIZI, bayilerde ve zincir marketlerde satıldı. Satış noktalarını artırmak ve daha görünür olmak, kadınların gittiği her yerde olduk.
Ve 2012 yılında internet/facebook/twitter/I Pad/I Phone/Androhid medyada var olmaya, orada daha etkin ve güçlü olmaya karar verdik. Hedeflediğimiz okur sayısına sanal medyada oluşmanın daha kolay olduğunu ve buradan daha çok kişiye ulaşabileceğimizi gördük. Okurlarımızdan gelen talepler de bu doğrultuda olunca yatırımımızı bu alana yaptık.
Ve artık yepyeni bir RENGARENK KIRMIZI ile karşınızdayız. Artık parmaklarınızın ucundayız. İster cep telefonundan ister bilgisayardan, ister I Pad'den nerede olursanız olun Kırmızı'ya ulaşabilir, haberlerini okuyabilirsiniz.
Üstelik bir sürü yenilikler, sürprizler var. Yarışmalar, fırsatlar, eğlenceli oyunlar ve etkinlikler. Kadın-erkek hepinizi www.rengarenkkirmizi.com'a bekliyorum. Görüş ve önerileriniz de bize yol göterecek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA