• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Senaristlere feminizm dersi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2012, 00:00
Yanarım yanarım şu ülkede feminizmin ne olduğunun anlaşılamamasını yanarım...
Dün akşam seyrettiğim "2 Yaka 1 İsmail" dizisindeki genç kızlardan biri feminist olmaya karar veriyor. Nedeni de sevdikleri erkeklerin başka kızları beğenmesi. Ne alaka değil mi? Hakikaten ne alaka?
Eskiden anlı şanlı erkek köşe yazarları feminizm, feministler hakkında atıp tutarlardı şimdi dizi senaristleri. Onlar sayesinde kamuoyunda şöyle bir yargı oluştu; feministler erkek düşmanıdır ve lezbiyendir. Bu kadınlar çirkin kadınlardır, öyle çirkinlerdir ki hiçbir erkek bunların yüzüne bakmaz. Makyaj yapmazlar, bacaklarındaki kılları almazlar, bol ve kaba saba elbiseler giyerler. Erkekler onlarla ilgilenmediği için erkeklere ve güzel kadınlara, seksi kadınlara düşmandırlar. O yüzden birbirleriyle çıkarlar.

FEMİNİST GÜZELDİR

Yok, böyle bir şey. Tam bir şehir efsanesi. Feministlerin lezbiyen, lezbiyenlerin de feminist olduğu tam bir erkek fantezisi. Feminist lezbiyenlerin olduğu gibi, lezbiyen olup feminizmle zerre kadar ilgilenmeyen kadınlar var bu dünyada.
Ayrıca, ben dahil tanıdığım birçok feminist güzeldir, bakımlıdır. Kendini sever, önemser, beğenir. Cinselliğini yaşamak ister. Erkeklerden hoşlanıyorsa erkeklerle ilgilenir. Onların beğenisini kazanmak için dişiliğini kullanır. Kadınlardan hoşlanıyorsa kadınlara kur yapar.
Feminist olmak erkeklerden nefret etmek anlamına hiç gelmez. Feministlerin karşı olduğu erkek egemen toplum, feodal yapı, ataerkil sistemdir. Bu sistemde sadece kadınlar mağdur olmaz, erekler de mağdur olur. Feministler buna da dikkat çekerler. Düzenin, sistemin sorgulanmasına çalışırlar.
Değişiklik erkeklerin de işine gelecektir ama ne çare ki kimilerinin işine gelmez bu durum.

ERKEKLER KARŞI

Efeliklerinin sorgulanacağından korkan erkekler kadınların üstünlüğü ele geçireceklerini zannederek ortalığı velveleye verirler. İsterler ki düzen bozulmasın, erkekler kadınların üzerinde güç sahibi olsun.
Feministlerin üstünlüğü ele geçirmek gibi bir kaygıları yok. Onlar adalet istiyor. Eşit hak istiyor. Bunun neresi kötü? Evet, kadın ve erkek eşit değil, kadın biyolojik olarak erkekten daha üstün. Ama bu gücünü tarih boyunca kullanmamış, kullanmak istememiş, erkeğin gücü kullanmak istemesini seve seve kabul etmiş, anne olma özelliğinden dolayı da yerleşik olmayı sevmiş, çocuklarıyla ve eviyle ilgilemeyi. Çünkü erkeğin kendisine bu eziyet uygulayacağını, onu yok sayacağını aklına getirmemiş.

DİZİDEKİ DURUM

Diziye gelirsek, genç kızlardan biri sevdiği erkeği başka bir kızla görüyor ve bu yüzden öfkeli. Öfkesi erkeğe değil ama çıktığı kıza. Normalde erkeğe kızması gerekirken, kıza düşman oluyor, erkeğin kendisini değil de onu seçmesine bozuluyor. Niye kıza düşman olasın ki! O kız olmasa başka kız olacak. Hayatın boyuca bütün kadınlardan nefret mi edeceksin?
Derken efendim, kız kardeşinin beğendiği çocuğun kız kardeşini sevgilisi zannedince ona da cephe alıyorlar. İşte o zaman erkekler hakkında çok şey bildiğine karar verip, feminist olmaya karar veriyor kızımız cahil senaristlerin mağduru olarak. Bu bakış açısı yanlış değil mi? Erkekler kendisini beğenmiyor diye erkekler hakkında atıp tutmak ve erkek düşmanı olmak!
Bunun feminizmle hiç ilgisi yok, hata feminizm buna da karşıdır.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA